24.3.12

Οι επιλογές του Σαμαρά για το Επικρατείας...

Στο Επικρατείας όπου η Ν.Δ. επιδιώκει να εκλέξει 4 βουλευτές, οι πληροφορίες φέρουν τον Υπουργό εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα να καταλαμβάνει την πρώτη εκλόγιμη θέση. 
Με δεδομένο ότι... οι άλλες δύο εκλόγιμες θα καταληφθούν από τους Χρ. Λαζαρίδη και γ. Μιχελάκη, αναζητείται προσωπικότητα πέραν των κομματικών ορίων. Σε αυτή την κατεύθυνση συζητείται έντονα το όνομα του διακεκριμένου καθηγητή καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.
Από την "Καθημερινή της Κυριακής"

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-1

Το αρνητικό σερί των τριών διαδοχικών ηττών για τον Παναθηναϊκό σταμάτησε στο Ηράκλειο. Στο τελευταίο χρονικά ματς του "πρώτου πιάτου" της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, οι "πράσινοι" επικράτησαν 1-0 του ΟΦΗ και μείωσαν στους 7 βαθμούς τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, που παίζει αύριο με τον Αστέρα Τρίπολης.Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 18ο λεπτό ο Σίλβα Κλέιτον
Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έχει ξεχάσει τι σημαίνει νίκη, καθώς συμπλήρωσε 6 αγωνιστικές στις οποίες μετράει 5 ήττες και μία ισοπαλία.

«Πλοίο φάντασμα» του τσουνάμι παρασύρεται από την Ιαπωνία στον Καναδά

Ενα αλιευτικό σκάφος (μηχανότρατα) που παρασύρθηκε το Μάρτιο του 2011 από το φονικό τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία, εντοπίστηκε στις δυτικές ακτές του Καναδά. Αεροσκάφος που περιπολούσε στα ανοικτά της Βρετανικής Κολούμπια (British Columbia) είδε το 15 μέτρων σκάφος να πλέει 275 από τα νησιά Haida Gwaii την Παρασκευή. Το σκάφος θεωρείται ότι είναι το πρώτο, μεγάλο σε μέγεθος, στοιχείο από τα εκατομμύρια τόνων συντρίμμια του τσουνάμι, που διέσχισαν τον Ειρηνικό ωκεανό.
Κανείς δεν επιβαίνει στο πλοίο (φωτογραφία), το οποίο νηολογήθηκε στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας. Το υπουργείο Μεταφορών του Καναδά παρακολουθεί το πλοίο – φάντασμα για θαλάσσια ρύπανση καθώς και για τυχόν προβλήματα στη ναυσιπλοΐα.
Το τσουνάμι του περασμένου Μάρτιου δημιούργησε πάνω από 25 εκατομμύρια τόνους συντριμμιών, λένε ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χαβάης.
Τέσσερις με οκτώ εκατομμύρια τόνοι «διαλύθηκαν» στον ωκεανό, με ένα έως δύο εκατομμύρια τόνους να εξακολουθούν να επιπλέουν στην επιφάνεια.
Η κύρια μάζα των σκουπιδιών δεν αναμένεται να εμφανιστεί στα παράλια της Βόρειας Αμερικής μέχρι το Μάρτιο του 2014.

Κατοχικό σκηνικό στην παρέλαση της Καλαμάτας !!

Δελτίο Τύπου ΚΟΕ για μαθητική παρέλαση 24 Μαρτίου στην Καλαμάτα !
Σε κατοχικό σκηνικό η σημερινή παρωδία μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας. Η απίστευτη αστυνομοκρατία δείχνει το φόβο τους. Οι μαθητές και ο λαός τους γύρισαν την πλάτη. Ο πρωθυπουργός της τρόικας βεβήλωσε την επέτειο της Επανάστασης, δηλώνοντας ότι βαδίζει στο δρόμο των αγωνιστών του 1821! Τρίζουν τα κόκαλα όσων ξεσηκώθηκαν και πολέμησαν την «ιερά συμμαχία» και το ραγιαδισμό, με τη δήλωση του εκλεκτού της νέας «ιεράς συμμαχίας» των ΔΝΤ και ΕΕ και κήρυκα του νεοραγιαδισμού.
Δεκάδες προσαγωγές πολιτών μόνο και μόνο γιατί βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Άλλοι απειλήθηκαν με σύλληψη, για να τραβηχτούν τελικά μέσα από τα χέρια των ΜΑΤ, επειδή σήκωσαν μια ελληνική σημαία που έγραφε «Δεν πωλείται». Φαίνεται ότι στην Ελλάδα του Παπαδήμου, του Βενιζέλου και του Σαμαρά, είναι έγκλημα να αντιστέκεσαι στο ξεπούλημα της χώρας.
Ότι και να κάνουν δεν μπορούν να καταπνίξουν τη λαϊκή οργή. Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση: Η φωνή για Ανεξαρτησία και Δημοκρατία θα ακούγεται όπου συγκεντρώνεται κόσμος. Μόνο φυλακισμένοι πίσω από κάγκελα και διμοιρίες θα νιώθουν ήσυχοι οι θλιβεροί εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος της τρόικας. Στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλες τις πόλεις, ο ξεσηκωμός του 1821 για την Ανεξαρτησία θα τιμηθεί και πάλι με τον τρόπο που σήμερα πρέπει: Με την καταδίκη και το στιγματισμό όσων στηρίζουν τη σύγχρονη σκλαβιά.

ΦΙΛΙΑΤΡΑ ....ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!

Απο Αναγνώστη
Ντροπή και αίσχος ταιριάζει σε όλους όσους εμπνεύστηκαν, αλλά και σε όσους ακόμα ανέχτηκαν το εντελώς ακαλαίσθητο συρματόπλεγμα για τη νέα περίφραξη του Λυκείου και Γυμνασίου των Φιλιατρών.
Σ’ ένα από τα λίγα εναπομείναντα νεοκλασικά στολίδια της πόλης των Φιλιατρών, δεν ταιριάζουν από κάθε αισθητική και αρχιτεκτονική όψη, ούτε τα οποιαδήποτε μορφής και υφής συρματοπλέγματα, αλλά ούτε και ο πέτρινος ακόμα «αταίριαστος στην περίπτωση αυτή» μαντρότοιχος, με το «κλιμακωτό» μάλιστα υψόμετρο.
Το προηγούμενο απλό σιδερένιο κιγκλίδωμα, έπρεπε να διατηρηθεί. Αλήθεια, τι έγινε μ’ αυτό; Το πουλήσανε;
Καλούνται ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι της δημοτικής μας αρχής, όπως και οι Σύλλογοι Καθηγητών, Γονέων και Κηδεμόνων, του Λυκείου και Γυμνασίου, να ζητήσουν την άμεση επανόρθωση του απαράδεκτου αυτού ανοσιουργήματος. Να μην υποβιβάσουμε τόσο γρήγορα και τόσο άγαρμπα τα Φιλιατρά σε χωριό…

Προς μείωση ΦΠΑ στο 20%!

Όπως αναφέρει το Κυριακάτικο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», που κυκλοφορεί από σήμερα Σάββατο, το υπουργείο Οικονοµικών σε συνεργασία µε την τρόικα και την Task Force του κ. Χορστ Ράιχενµπαχ έχει σχεδόν αποφασίσει να προχωρήσει σε µειώσεις των φόρων στα ακίνητα µε ταυτόχρονη µείωση του ΦΠΑ κατά 2% ή ακόµα και 3%, η οποία δεν αποκλείεται να συνδυαστεί µε τις αγορές µέσω πιστωτικής κάρτας.
Την ερχόµενη εβδοµάδα, κατά τη διάρκεια έναρξης του διαλόγου για τη φορολογία, ο αρµόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών κ. Παντελής Οικονόµου θα προτείνει µεταξύ άλλων:
-Την κατάργηση της ισχύουσας (αναχρονιστικής) διαδικασίας της διαµόρφωσης των αντικειµενικών τιµών µέσω της Εφορίας. Οι τιµές θα καθορίζονται πλέον από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία διαθέτει µια ολοκληρωµένη database µε τις πραγµατικές τιµές αγοραπωλησιών των ακινήτων. Η βάση δεδοµένων θα ανανεώνεται ανά τρεις µήνες µε πραγµατικά στοιχεία που θα δίνουν οι εµπορικές τράπεζες. Εκτός απροόπτου, η σύνδεση των τιµών της Εφορίας µε τις τιµές της Τραπέζης της Ελλάδος θα οδηγήσει σε µείωση των αξιών που λαµβάνονται υπόψη από τις ΔΟΥ για τη µεταβίβαση των ακινήτων. Και τούτο διότι εδώ και έναν χρόνο οι πραγµατικές τιµές στις οποίες γίνονται οι αγοραπωλησίες είναι αισθητά (έως και 20%) χαµηλότερες από τις αντικειµενικές αξίες.
-Δραστική µείωση του φόρου µεταβίβασης. Οι συντελεστές θα µειωθούν στο µισό, δηλαδή µεταξύ 4% και 5%, όπως ισχύει και στην Αυστρία. Σήµερα ο συντελεστής φόρου µεταβίβασης ανέρχεται στο 8% για τα πρώτα 20.000 ευρώ της αξίας του ακινήτου και στο 10% για την υπόλοιπη αξία του.
-Ενοποίηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία. Ο πολίτης θα πληρώνει έναν φόρο στον δήµο και έναν στο Δηµόσιο.
-Μείωση του ΦΠΑ κατά δύο ή και τρεις ποσοστιαίες µονάδες. Θα εξεταστεί το ενδεχόµενο να συνδεθεί η µείωση µε τις αγορές µέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Η µείωση του ΦΠΑ θα ισχύσει και για την αγορά των ακινήτων.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ....Τι είναι το γυναικείο προφυλακτικό;

Στην πραγματικότητα το γυναικείο προφυλακτικό το οποίο είναι φτιαγμένο από πολυουρεθάνη εμποδίζει το σπέρμα να φτάσει στον τράχηλο. Αγκαλιάζει το εσωτερικό του κόλπου και καλύπτει τον τράχηλο σαν ένα αναποδογυρισμένο ανδρικό προφυλακτικό και έχει αποτελεσματικότητα 75% – 85% περίπου…
Πλεονεκτήματα:
Προστατεύει από μερικά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Δεν χρειάζεται συνταγή
Η γονημότητα επιστρέφει αμέσως μόλις σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε
Μπορεί να τοποθετηθεί οποιαδήποτε στιγμή, μέχρι 4 ώρες πριν την επαφή
Ιατρικά ασφαλές
Δίνει τη ευκαιρία στις γυναίκες να έχουν αυτές τον έλεγχο της αντισύλληψης.
Μειονεκτήματα:
Ελαττώνει την αισθαντικότητα του κόλπου
Προεξέχει έξω από τον κόλπο πράγμα το οποίο μπορεί να είναι αντιαισθητικό για μερικά ζευγάρια
Μπορεί να προκύψει δυσκολία στην εφαρμογή του
Μεγαλύτερο κόστος από το ανδρικό προφυλακτικό

Η ποιό άτυχη καταθέτρια τράπεζας !!

Κατέθεσε 70.000 ευρώ στην Αχαϊκή… την παραμονή του «λουκέτου»!!
Ποια ήταν η πιο άτυχη καταθέτρια της Αχαϊκής Τράπεζας;
Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, το πρωί της περασμένης Παρασκευής γνωστή κυρία της πόλης, μητέρα «επωνύμων» επιχειρηματιών (ενός άνδρα και μίας γυναίκας) κατέθεσε χρήματα που έλαβε μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα και τα οποία δικαιούτο ο εδώ και χρόνια αποβιώσας σύζυγός της. Συνολικά 70.000 ευρώ! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν άκουσε τη συμβουλή του παιδιού της για επένδυση των συγκεκριμένων χρημάτων και προτίμησε να τα καταθέσει στους «φίλους» της (όπως έλεγε) στην Αχαϊκή Τράπεζα. Παρασκευή πρωί έγινε η κατάθεση, Δευτέρα ανακοινώθηκε το «λουκέτο» στην τράπεζα, και τώρα η γυναίκα αγωνιά για τα 70.000 ευρώ που κατέθεσε αλλά και τις υπόλοιπες καταθέσεις της στο συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα..dete.gr

Ποια σέξι παρουσιάστρια είναι το κοριτσάκι της φωτογραφίας;

Είναι από τις πιο σέξι παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης. Την βλέπουμε κάθε πρωί και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει πολλούς θαυμαστές. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό όλο και πληθαίνουν οι φήμες που την θέλουν να αλλάζει ζώνη και να αναλαμβάνει άλλη εκπομπή...
Ο λόγος φυσικά για την Ελεονώρα Μελέτη και τη φωτογραφία, από την παιδική της ηλικία, που ανέβασε στο προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.markos.tv

Πολιτευτής της Ν. Δ με…αστυνομικό..απεσπασμένο στη Συγγρού! !!

Πολιτευτής της Ν. Δ στην Πελοπόννησο, απ´ αυτούς που το παίζουν φτωχοί αλλά έχουν και…πισίνα, έχει πάντα μαζί του αστυνομικό, σαν να είναι…Βουλευτής.
Ο αστυνομικός έχει οργανική θέση στο τμήμα Ασφαλείας, στην εκλογική περιφέρεια του πολιτευτή, αλλά λένε οι «κακές γλώσσες» πως έχει πάρει απόσπαση στη Νέα Δημοκρατία.
Όμως εκεί πάει μόνο όταν…συνοδεύει τον…πολιτευτή.
Είναι βέβαιο πως ο Σαμαράς δεν το γνωρίζει. Ούτε οι Αντιπρόεδροι. Ένα …σκαλί πιο κάτω τα έχει κανονίσει όλα.
Ας το δουν οι επιτελείς στη Συγγρού, αφού τέτοιου είδους …ρουσφέτια,δεν ωφελούν σε τίποτα, αλλά .. ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ…πολλά, όταν γίνουν γνωστά.
Γ.Λ.moriasnews.gr

Ληστές «έσπασαν και άδειασαν» το αυτοκίνητο του Γιάννη Κότσιρα

Θύμα ληστείας έπεσε ο Γιάννης Κότσιρας λίγο μετά από συναυλία του, στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής. Παρά το σοκ ο τραγουδιστής ενημέρωσε για το περιστατικό μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Twitter και στο Facebook.
Έγραψε πως βρήκε το αυτοκίνητο του παραβιασμένο και ότι από μέσα έλειπαν το σαντούρι του και το ακορντεόν συνεργάτη του. Μάλιστα έδωσε και μία περιγραφή των οργάνων μουσικές που άρπαξαν οι δράστες, στην περίπτωση που κάποιος τα εντοπίσει.
«Το ακορντεόν είναι μαύρο, με ασπρα μπάσα, και μάρκας ''WELTMEISTER CANTORA''. Όσο για το σαντούρι έτσι κι αλλιώς είναι ελάχιστα αυτά που κυκλοφορούν είτε στο Μοναστηράκι, είτε στο internet είτε σε κάποιο παλαιοπωλείο. Τα συγκεκριμένα όργανα είναι κομμάτι της ψυχής των μουσικών αλλά και τα εργαλεία για να βγάζουν το μεροκάματό τους. 
Αν πέσει κάτι στην αντίληψή σας, παρακαλώ ας επικοινωνήσει στο info@estoudiantina.com.gr», έγραψε στους διαδικτυακούς λογαριασμούς του ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Πάγκαλος: «Δεν ξανακατεβαίνω για βουλευτής»

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος τονίζοντας ότι πρέπει να ανανεωθεί το πολιτικό σύστημα.
Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ υποστήριξε ότι πήρε αυτή την απόφαση καθώς είναι ήδη 35 χρόνια στη Βουλή και ήρθε η ώρα να παραδώσει την σκυτάλη στους νέους. Για την ημερομηνία των εκλογών τόνισε ότι «είναι άχαρη η συζήτηση, η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό. Πάντως, τα δύο μεγάλα κόμματα αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν από κοινού ακόμη κι αν ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν είναι προδιαγεγραμμένο».
Όσον αφορά στη διετή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «δεν έγιναν οι θεσμικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν. Πρέπει να αναθεωρηθεί η φυσιογνωμία του Κινήματος και να αποκατασταθεί η εσωτερική δημοκρατία. Πρέπει να υπάρξουν οργανωμένες τάσεις με απόψεις».

Καρατζαφέρης: "Ήταν χεσμένοι. Κότες που αποφασίζουν για εμάς" !!

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για τα όσα ελέχθησαν την βραδιά της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, τον περασμένο μήνα όταν ελήφθησαν οι αποφάσεις για την συγκυβέρνηση.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι ενώ οι αρχηγοί συμφώνησαν για την διατήρηση των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Βενιζέλος πήρε το λόγο λέγοντας «να παρακαλέσουμε τον Πολ Τόμσεν να δεχτεί».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, εξανέστη και ήταν η στιγμή που πήρε τις αποφάσεις του να απέχει από την συγκυβέρνηση. «Είμαστε οι πέντε ισχυροί άντρες της Ελλάδας. Δεν μπορεί να ζητάμε την γνώμη του Τόμσεν», ανέφερε ο πρόοδος του ΛΑ.ΟΣ. «Ήταν χεσμένοι, ήταν χεσμένοι», κατήγγειλε για τους πολιτικούς αρχηγούς και τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο κάνοντας λόγο, με οξύ και απαξιωτικό ύφος για «κότες που αποφασίζουν για εμάς».Zougla.gr

Εναντίον της επιστροφής των διαγραφέντων βουλευτών ο Αν. Λοβέρδος

Εναντίον της επιστροφής των διαγραφέντων τάσσεται ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, σημειώνοντας ότι «υπάρχει οπωσδήποτε ανάγκη για συστράτευση, αλλά και για εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης απέναντι στους βουλευτές που πήραν την πατρίδα στους ώμους τους».
Δηλώνει προβληματισμένος για την οργή των πολιτών, και πως θα καταγραφεί στις κάλπες, τονίζοντας: «Ασφαλώς με προβληματίζει το άσχημο κλίμα. Αλλά έχω εμπιστοσύνη τόσο στην πολιτική, όσο και στην κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στους πολίτες που θέλουν την Ελλάδα προσηλωμένη στην Ευρώπη και δεν θα ρισκάρουν με επιλογές που θα θέσουν σε κίνδυνο την θέση μας στην ΕΕ και το ευρώ».
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικών κυβερνητικών συμπράξεων σημειώνει: «εμείς ως κεντροαριστερό κόμμα ασφαλώς προτιμούμε να συνεργαστούμε με δυνάμεις του ίδιου χώρου. Είμαστε σ' ένα ρευστό τοπίο και δεν έχει νόημα να συζητάμε για ποσοστά. Σημασία δεν έχει με ποιες δυνάμεις πιστεύω εγώ ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, αλλά ποιες θέλουν να συμμετάσχουν σε μια προσπάθεια διάσωσης της χώρας».

Μικρής έκτασης επεισόδια στο Σύνταγμα λίγο πριν τη μαθητική παρέλαση

Μικρής έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα επί της οδού Βουκουρεστίου, λιγο πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ομάδα συγκεντρωμένων, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, ύστερα από αντεγκλίσεις με δυνάμεις της αστυνομίας, που ήταν παρατεταγμένες κάθετα στην οδό Βουκουρεστίου, συγκρούστηκαν μαζί τους και απωθήθηκαν χωρίς να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης.

ALTER Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Από αναγνώστη
ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ?
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΑΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.. ΤΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.
ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 3 ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΝΑΣ.
ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ..
ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ..
ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΡΝΕΣ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΙΛΙΕΣ..
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ Η ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ...ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΥΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΤΕ!!!!
ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟ
ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ Η Η Η ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ..
ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΚΡΥΦΑ ΕΝΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΙΤΑ... ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?
ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ !!!
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ..
ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΞΥΛΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ " ΚΥΡΙΟΣ" ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΟΤΙ ΑΝ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ .......(ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΡΩΜΕΡΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΤΟΥ).
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ LOVER ΤΩΝ ΕΡΤΖΙΑΝΩΝ. ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΟΛΕΨΑΚΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΗΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ.
ΟΛΟΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ...ΕΝΑΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΟΜΩΣ.. Α ΦΟΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΧΘΕΣ ΒΡΕ??? ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ Η ΠΕΘΕΡΑ ΣΟΥ ???
Α Α Α ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.. ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ...... ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ !!!!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΛΤΕΡ

ΜΠΛΟΚΟ της Κομισιόν στο Νομοσχέδιο Βορίδη για τα Ταξί !

"Αν δεν προβλέπεται η έκδοση νέων αδειών ταξί θα πρέπει να το ξαναδούμε", διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν
Νωρίτερα ο κ. Αλταφάζ είχε προκαλέσει θόρυβο για το θέμα όταν άφησε να εννοηθει πως ίσως υπάρξει εμπλοκή στο θέμα των ταξί από την τρόικα.
Τι απάντησε; Κατ' αρχήν ήταν δηκτικός. "Θα πρέπει να σας θυμίσω ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που πάει σε εκλογές και θα δούμε πολλά περίεργα."

Απελευθέρωση της Καλαμάτας υπό κλοιό αστυνομικών !!

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 23ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ME ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ .....ΘΥΜΙΖΕ Η ΠΟΛΗ ....ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ !!
Με παρούσα τη μισή αστυνομική δύναμη της Πελοποννήσου και με απούσα σύσσωμη την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Μεσσηνίας, εορτάστηκε χθες στην Καλαμάτα η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Οι επίσημοι παρακολούθησαν την εκδήλωση της αναπαράστασης περιφρουρημένοι από κλοιό τόσων αστυνομικών, ένστολων και με πολιτική περιβολή, που δεν είχαν ξαναδεί οι Καλαματιανοί, ενώ απέναντί τους ο κόσμος ήταν μεν πολύς, αισθητά όμως λιγότερος από τα αμέσως προηγούμενα χρόνια.
Ο μοναδικός βουλευτής που έδωσε το «παρών» ήταν ένας «ξένος», αλλά αγαπητός στην Καλαμάτα από τη δημοσιογραφική του προσφορά κατά την περίοδο των σεισμών του 1986, ο Γιάννης Δημαράς, πρόεδρος του «Άρματος Πολιτών». Ο Γιάννης Δημαράς είχε επισκεφθεί την Καλαμάτα πριν από δύο μήνες περίπου και όταν ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τον προσκάλεσε στις επετειακές εκδηλώσεις απάντησε ότι θα προσπαθήσει να έρθει. Χθες λοιπόν τήρησε εκείνη την υπόσχεσή του.
Λίγος ήταν ο κόσμος που προσήλθε και στην τελετή ανακήρυξης του καθηγητή Πέτρου Θέμελη ως επιτίμου δημότη Καλαμάτας, σε ένδειξη αναγνώρισης του μεγάλου πραγματικά έργου του στην Αρχαία Μεσσήνη και της προσφοράς του για την προβολή της Μεσσηνίας. Ο Πέτρος Θέμελης εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας, αφού πρώτα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, τέλεσε τη δοξολογία στον ιστορικό ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων.
Φέτος στην αναπαράσταση συμμετείχε για πρώτη φορά και μπουλούκι από τη Μεσσήνη, την πρώην επαρχία Εμπλακίων, με τον οπλαρχηγό Δημήτρη Παπατσώνη.
Οι «φόβοι» για εκδηλώσεις αγανάκτησης δεν επιβεβαιώθηκαν, αφού δε σημειώθηκε το παραμικρό, παρά μόνο κάποιες ελάχιστες μεμονωμένες φωνασκίες με γενικούς χαρακτηρισμούς. Ωστόσο, άτομα μοίρασαν στον κόσμο προκηρύξεις με κάλεσμα εκδήλωσης αντίδρασης κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.Στ.Μ..kalamatajournal.gr

Ήθελαν ...Θέα .....ΑΛΛΑ - VIDEO

Ένα δέντρο τον εμπόδιζε στη θέα και είπε να το κόψει. Άρχισαν να κόβουν το πανύψηλο δέντρο, αλλά δεν υπολόγισαν τα πράγματα σωστά. Το ΄δέντρο πήρε άλλη κλίση από αυτή που περίμεναν. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να το ρίξουν πάνω ....

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ - Αλλάζει η ώρα απόψε !

Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 25 Μαρτίου καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα.
Έτσι, στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 4 το πρωί.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ-Ελεύθεροι σκοπευτές και εντολή για συλλήψεις !!

Σχέδιο φυγάδευσης των επισήμων, ελεύθερους σκοπευτές σε όλα τα κτίρια γύρω από το Σύνταγμα να ελέγχουν τα πάντα, προστατευτικά κάγκελα σε όλο το κέντρο και χιλιάδες αστυνομικούς περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.
Πρόκειται για πρωτόγνωρα μέτρα που ανάλογα δεν έχουν ξαναζήσει οι αθηναίοι πολίτες, και θα εφαρμοστούν τόσο για τη μαθητική παρέλαση όσο και για την στρατιωτική που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.
Με εντολή της αστυνομίας κλειστοί θα είναι από τις 8 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό στην Ακρόπολη και το Σύνταγμα, ενώ από τις 9 το πρωί θα κλείσει και ο σταθμός στον Ευαγγελισμό. Πρόκειται για προληπτικό μέτρο, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει κάνει, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, με αφορμή την μαθητική παρέλαση.
Ήδη η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός και μάλιστα να κάνουν προληπτικούς ελέγχους, αλλά και προσαγωγές σε όσους θεωρούνται ύποπτοι.
Μάλιστα, εκτός από τους εισαγγελείς που θα βρίσκονται σε όλα τα σημεία, υπάρχει η εντολή να συλλαμβάνεται άμεσα οποισδήποτε επιχειρήσει να μπει στο δρόμο της Λεωφόρου Αμαλίας και να κινηθεί προς την εξέδρα των επισήμων. Το ίδιο θα συμβαίνει και για όποιον προσπαθήσει να παρενοχλήσει τα άτομα που θα μετέχουν στην παρέλαση.
Σε συναγερμό θα βρίσκονται και οι ειδικές υπηρεσίες της Κρατικής Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και οι γνωστοί κοριοί της ΕΥΠ, που θα ελέγχουν τα πάντα σε μία τεράστια περίμετρο γύρω από το Σύνταγμα. Φυσικά εκτός από τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ θα υπάρχουν ακροβολισμένοι δεκάδες ελεύθεροι σκοπευτές σε κτίρια γύρω από το Σύνταγμα που θα προσέχουν τα πάντα.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Ερχονται συννεφιές

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο να και ο ήλιος θα παίξει κρυφτό με τους εκδρομείς, αφού οι μετεωρολόγοι παρά την άνοδο της θερμοκρασίας που προβλέπουν, υποστηρίζουν πως αναμένονται και νεφώσεις.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, ωστόσο από το μεσημέρι θα κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα σύννεφα. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν 0τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα από 4 με 5 εως 20 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή, ανήμερα των παρελάσεων ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος και το απόγευμα θα εμφανιστούν κάποια σύννεφα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 21 βαθμούς.

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στο Δημόσιο στις 29-03-2012

Την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας, για το Δημόσιο, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 (από τις 11:30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.
Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις
Την Τετάρτη 28 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών του χώρου της Υγείας, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, κάνει λόγο για υποβάθμιση και απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, μέσω είτε της υποχρηματοδότησης του Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, είτε της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων και των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ και καλεί, <<τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην στάση εργασίας και τις συγκεντρώσεις

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 23 -3-2012


23.3.12

ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ- Αλλάζουν βιολί οι Δημοσκόποι

nonews-news.blogspot.com
Από το 8 έχουν πάει στο 14,3 το ΠΑΣΟΚ, μόλις 3,5 μονάδες πίσω από τη Ν.Δ....
Βουλή οκτώ κομμάτων χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Κάππα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.
Μεταξύ άλλων, προκύπτει βελτίωση της εικόνας του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, που εξακολουθεί να είναι πρώτη με διαφορά σχεδόν τεσσάρων μονάδων. Στη Βουλή μπαίνουν... ακόμη ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή.
Πιο συγκεκριμένα, 
το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 14,3%, 
η ΝΔ 18,1%, 
το ΚΚΕ 8,2%,
 ο ΛΑΟΣ 3,6%, 
ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, 
η ΔΗΜΑΡ 4,9%, 
οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,2% 
και η Χρυσή Αυγή 3,4%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 25,1%.
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος προηγείται του Αντώνη Σαμαρά με 22,9% έναντι 21,7%. «Κανένας» απάντησε το 52,5%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 69,5% και το ΠΑΣΟΚ 12,6%.
Στην ερώτηση τι θα θεωρούσατε προτιμότερο να προκύψει από αυτές τις εκλογές, το 59,4% απαντά μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Πάντως, στην ερώτηση αν οι εκλογές θα ωφελήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, το 54,2% απαντά ότι δεν θα ωφελήσουν ή μάλλον δεν θα ωφελήσουν και το 42,3% απαντά ότι θα ωφελήσουν ή μάλλον θα ωφελήσουν.
Δύο ακόμα έρευνες στον κυριακάτικο Τύπο
Σε δημοσκόπηση της MRB που θα δημοσιευτεί στη Real News, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 8,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ α 7,9%, η ΔΗΜΑΡ 7,4 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3%, ο ΛΑΟΣ 2,5%, η Χρυσή Αυγή 2,6%, η ΔΗΣΥ 2,5%, το Άρμα Πολιτών 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2% και αδιευκρίνιστη ψήφος 20,5%.
Σε δημοσκόπηση της ΜΑRC για το Έθνος της Κυριακής, η ΝΔ συγκεντρώνει 17,8%, το ΠΑΣΟΚ 13,2%, το ΚΚΕ 7,5%, η ΔΗΜΑΡ 7,35%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, ο ΛΑΟΣ 2,5%, η Χρυση Αυγή 2,3%, η ΔΗΣΥ 2,15%, ιθ Οικολόγοι Πράσινοι 1,9%, και η Κοινωνική Συμφωνία 1,1%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 28,2%.

Εξαιρούνται από την κατεδάφιση κτήρια του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας

Με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία της κατεδάφισης τρία παλαιά κτίρια του παλαιού Νοσοκομείου της Καλαμάτας που βρίσκονται εντός σχεδίου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας (οικοδομικό τετράγωνο 794).
Πρόκειται για τα κτίρια Κ4, Κ7 και Κ12 του παλαιού Νοσοκομείου τα οποία βρίσκονται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τα οποία παραχωρήθηκαν για χρήση, μαζί με τους περιβάλλοντες χώρους τους, στο Δήμο της Καλαμάτας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παραχωρείται προς χρήση στο Δήμο Καλαμάτας συνολική επιφάνεια κτιρίων 7.000 τετραγωνικών μέτρων. Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περί μη κατεδάφισης των τριών κτιρίων, ελήφθη αφού πρώτα εξετάστηκαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αφού εξασφαλίστηκε ότι τα σχέδια των συγκεκριμένων κτιρίων – που στερούνται οικοδομικών αδειών – είναι σύμφωνα με τους όρους δόμησης που ορίζονται στο εν λόγω οικόπεδο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Το «γλίτωσε» το αυτόφωρο ο διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος

ΠΑΡΑΝΟΜΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Ελεύθερος αφέθηκε ο διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα, ο οποίος προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος για υπεξαίρεση χρημάτων από τα αποθεματικά του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων, τα οποία παρανόμως έγιναν ομόλογα και «κουρεύτηκαν» στο πλαίσιο του psi!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσίασε χαρτιά που δείχνουν ότι το «κούρεμα» στις καταθέσεις του Ταμείου Αλληλοβοηθείας έγινε στις 19 Μάρτη, οπότε έχει παρέλθει το αυτόφωρο και δεν μπορούσε να κρατηθεί για να δικαστεί. Με εντολή εισαγγελέα θα διενεργηθεί προανάκριση.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, και ο πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Συλλόγου, Ηλίας Ανδριανόπουλος, υπογραμμίζουν ότι παράνομα έγινε το «κούρεμα», γιατί το εν λόγω Ταμείο είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, δεν επιχορηγείται από το κράτος, τα έσοδά του είναι αποκλειστικά από τις εισφορές των δικηγόρων, οπότε τα χρήματα δεν είχε δικαίωμα να τα αγγίξει κανείς.
Πάντως, το θέμα φαίνεται ότι θα έχει και συνέχεια. Υπάρχουν δε σκέψεις στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας να καλέσει φορείς εργαζομένων, των οποίων οι καταθέσεις επίσης «κουρεύτηκαν» παρανόμως, ώστε να πραγματοποιήσουν κατάληψη στην Τράπεζα της Ελλάδος την ερχόμενη εβδομάδα. Στ.Μ..kalamatajournal.gr

Παρανομη η βιντεοσκόπηση του διαμεσολαβητή του ΑΛΤΕΡ απο ομάδα τεχνικών?

Από ανγνώστη
Το ανήκουστο μεταξύ αυτών που ειπώθηκαν στη σημερινή συνέλευση :
Βιντεοσκοπήθηκε η συνάντηση του διαμεσολαβητή κ Καταγή με τους εργαζομένους του ΑΛΤΕΡ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΓΊΝΕΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.
'Αραγε το γνωριζε ο ανθρωπος ότι τον βιντεοσκοπουσαν ?
Πήραν την αδεια του? Αυτό ειπώθηκε και το ακούσαμε όλοι σήμερα, Μάλιστα σχολιάστηκε πως έτρωγε το κουλούρι που του προσέφεραν !!!!
Πόσο γελοίοι αλλά και ανευθυνοι είναι ?
Εδώ καράβια πνίγονται βαρκούλες αρμενίζουν
Εργαζόμενος ΑΛΤΕΡ

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ

Από Αναγνώστη
Σήμερα έγινε η γενική συνέλευση του ΑΛΤΕΡ. Μια συνέλευση που στην ουσία προκλήθηκε απο εργαζομένους οι οποίοι κουράστηκαν να περιμένουν τους εργατοπατέρες να κινήσουν κάποιες διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το μέλλον του ΑΛΤΕΡ.
Η γενική συνέλευση έγινε παρουσία του προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Τρίμη και των δικηγόρων των εργαζομένων.
Υπήρξε λοιπόν μία πρόταση προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στην οποία για τους εργαζόμενους με αμοιβή μέχρι 1500 να μην υπάρξει κανένα κούρεμα στα οφειλόμενα και μέχρι 2000 να γίνει κούρεμα από τα 1500 έως τα 2000 10% κ.ο.κ.
Οι συνδικαλισταράδες επανεστάτησαν ή όλα ή τίποτα.
Τι μας είπαν:
Οτι περιμένουν μία συνάντηση με τον κ. Κουτρουμάνη την οποία λένε ότι έχουν ζητήσει από τον Ιανουάριο!!!
Οτι σε συνάντηση που έγινε χθές γενικά για τα Μ.Μ.Ε. υποσχέθηκε ότι θέλει να ανοίξει το ΑΛΤΕΡ και δεσμεύτηκε ότι το ΑΛΤΕΡ θα ανοίξει!!! Θα μας δώσει λεφτά ο κ. Κουτρουμάνης :? Και τι λεφτά αυτά που κόβει απο το Δημόσιο και τις συντάξεις? Θα βάλει υποψηφιότητα και θέλει την ψήφο μας?
Αντε βρε παιδιά . Μπράβο. Μετά από 5 ολόκληρους μήνες καταφέρατε το ακατόρθωτο . Χαιρόμαστε που ζούμε σε μία άλλη χώρα. Στη χώρα του Μπουρναζίου και της ξεφτίλας.
Να σημειωθεί ότι όταν οι εργαζόμενοι ζήτησαν να γίνει ψηφοφορία οι σκληροπυρηνικοί της κατάστασης αρνήθηκαν και έκαναν ψηφοφορία δια ΒΟΗΣ . Μάλιστα κύριε πρόεδρε της ΕΣΗΕΑ όσο και αν προσπαθήσατε να τα μπαλώσετε εμεις μάθαμε να ζούμε στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όχι στην ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Είναι απορίας άξιο πως ενώ η ΕΣΗΕΑ έχει χιλιάδες καθημερινά ανέργους δεν κάνετε κάτι. Τι ήρθατε να κάνετε στο ΑΛΤΕΡ? Στο ΜΕΓΚΑ πήγατε? Στον ΑΝΤ1 πήγατε? Στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τι κάνατε?
Μας είπατε ότι εδώ και πέντε μήνες βρίσκεστε τρεις φορές την εβδομάδα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των σωματείων. Καφεδάκι πίνετε? Γιατί δεν έχουμε δει και δεν έχουμε ακούσει κάτι από τις συναντήσεις σας.
Μπράβο στο συνάδελφο Γαρουφαλλιά από τη Λάρισα. Το παιδί ήρθε μόνο του με δικά του έξοδα προφανώς να δανείστηκε κιόλας για να πει τη γνωμη του . Και ήταν σαφής στο όλα ή τίποτα υπάρχει ναι με το όλα αλλά και το τίποτα.
Α συνεχίζουμε . Τι είπε ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ. Δεν θα αφήσει με τίποτα να κλείσει η Θεσσαλονίκη. Δηλαδή θα κάνει ότι έκανε και όταν το ΣΤΑΡ έκλεισε τη Θεσσαλονίκη? Ποιον κοροιδεύεει. Το ΣΤΑΡ εκλεισε τη Θεσσαλονίκη και μύτη δεν άνοιξε. Που ήταν τότε το σωματείο? Μας δουλευετε προφανώς.
Επίσης είπε ότι θέλουν να γίνουν και προσλήψεις , να μάθΟΥΝ τι πρόγραμμα θα εχει ο σταθμός γιατί οι εργαζόμενοι δεν φτάνουν? Και να προσληφθεί κόσμος στη γεννήτρια χαρακτήρων, Ξέρετε εκεί που δουλεύει εκείνο το κοριτσάκι το ευγενικό που όταν ανοίγει το στόμα του πρέπει να είσαι χιλιόμετρα μακριά. Αλήθεια ζουν σε άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα.
Μήπως ρε παιδιά θέλετε να αναλάβετε τη διοίκηση του Σταθμού/ Πειτε το δεν είναι ντροπή.
Δεν κάνουν κατάληψη λένε .Ποιος από εμάς μπορεί να κάνει κάτι? Κύριε Κόυρή γιατί δεν επιχειρείτε να βάλετε μία κασέτα με βιντεο κλίπ να δούμε θα σας αφήσουν?
Ζήτησαν πολλοί συνάδελφοι τον λόγο αλλά ο κ. Γ.Φ. κρατούσε το μικρόφωνο και έλεγε ποιά είσαι εσύ που θέλεις να μιλήσεις.
ΛΟΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ.
Εργαζόμενος ΑΛΤΕΡ

Τίμησαν την μνήμη του αείμνηστου αθλητικογράφου Ηλία Ματθαίου !!

Η αποστολή της μικτής ομάδας Τύπου και του ΠΣΑΤ ξεπλήρωσε ένα ιερό χρέος της. Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, μετέβη στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, τόπο καταγωγής του αείμνηστου συναδέλφου Ηλία Ματθαίου και έδωσε ποδοσφαιρικό αγώνα, αφιερωμένο στη μνήμη του, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης, περίπου ενός χρόνου από τον αδόκητο χαμό του.
Στον αγώνα παραβρέθηκε η μητέρα του, η οποία παρέλαβε από τον Αντιπρόεδρο του ΠΣΑΤ Αντώνη Αντωνόπουλο ειδική αναμνηστική πλακέτα και από ομάδα συναδέλφων του Ηλία, στην εφημερίδα «Έθνος», ανθοδέσμη.
Αναμνηστικά κύπελλα προσέφερε η μικτή στον αντιδήμαρχο Σπάρτης και στον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας, ενώ και εκείνοι από την πλευρά τους προσέφεραν αναμνηστικές πλακέτες στον ΠΣΑΕ ΜΜΕ, στον Αντιπρόεδρο του ΠΣΑΤ και στον πρόεδρο της επιτροπής του πρωταθλήματος Τύπου και αρχηγό της αποστολής.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Σπάρτης Νικήτας Βλάχος, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης Λεωνίδας Καράντζαλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας Παναγιώτης Καρράς, ο αιδεσιμότατος Γ. Λάτσης, τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Λακωνίας Θ. Δογαντζής, Δ. Ψυχογιός, Σ. Πουλικογιάννης, το μέλος του Τοπικού Οργάνου Διαιτησίας Ν. Σπυράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Κονίδης, η Πολιτευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου, ο γνωστός μάνατζερ Ηλίας Ματθαίος, πρώτος εξάδελφος του αείμνηστου και δεκάδες κατοίκων από το χωριό.
Με τη μικτή ΠΣΑΤ – Τύπου αγωνίστηκαν οι Σιγαλός, Λουκίδης, Σερλής, Μαλάμης, Παναγιώτης Καρατζάς, Καψάλης, Αντωνόπουλος, Σπανόπουλος, Σταματάκος, Ντάσκας, Λογοθέτης, Κώστας Καρατζάς και Αργυρόπουλος. Για την ιστορία, αναφέρεται ότι η μικτή ηττήθηκε 2-1 από την τοπική ομάδα επίλεκτων Φάριδος, ενώ τον αγώνα διηύθυνε, με απόλυτη επιτυχία, ο γνωστός ταλαντούχος Λάκωνας διαιτητής Νίκος Ανούσος.
Μετά τη λήξη του αγώνα, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης παρέθεσε γεύμα σε ταβέρνα του χωριού, στην οποία παρέστησαν και η μητέρα του αείμνηστου Ηλία καθώς και όλα τα μέλη της αποστολής.
Αμέσως μετά, η αποστολή μετέβη στις εγκαταστάσεις του αγροτικού συνεταιρισμού «Λακωνία», στον οποίο πρόεδρος, την τελευταία εικοσαετία, είναι ο παλαίμαχος Λάκωνας διεθνής διαιτητής Σπύρος Παπαδάκος, ο οποίος και ξενάγησε τα μέλη στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού παραγωγής χυμών.
Γύρω στις 6 μ.μ., η αποστολή επιβιβάστηκε στο πούλμαν για το ταξίδι της επιστροφής και αφού προηγουμένως είχε γευτεί την πατροπαράδοτη λακωνική φιλοξενία, έχοντας στις αποσκευές της προϊόντα της Λακεδαίμονας γης.

"Ξέσπασμα" του Αρχιεπισκόπου κατά της πολιτείας !

Ξέσπασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος γιατί "δεν αφήνουν την Εκκλησία να αξιοποιήσει την περιουσία της προς όφελος του ελληνικού λαού". Με γραπτή δήλωση του που ανέβασε στην ιστοσελίδα της αρχιεπισκοπής ο κ. Ιερώνυμος αναφέρεται στην υπόθεση με το φωτοβολταϊκό πάρκο που θέλει να λειτουργήσει στην Πεντέλη.
 Η δήλωση έγινε μετά την απόρριψη από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, της τροπολογίας, που επέτρεπε τη δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου. Μάλιστα ο αρχιεπίσκοπος ζητεί να αντιμετωπίζεται η Εκκλησία ως αρωγός της πολιτείας και όχι ως αντίπαλος.
Συγκεκριμένα στη δήλωση του ο αρχιεπίσκοπος εξαπολύει βολές εμμέσως ,όχι μόνον για την απόρριψη της τροπολογίας, αλλά και για φορείς που αντέδρασαν στη λειτουργία του συγκεκριμένου πάρκου. Στην σχετική δήλωση αναφέρει:
" Είναι απορίας άξιον πως κάθε φορά που η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και εν γένει η Εκκλησία της Ελλάδος επιχειρούν να αξιοποιήσουν νομίμως την περιουσία τους, προς όφελος του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται σκληρά, παρουσιάζονται αίφνης πάσης φύσεως προσκόμματα, ενδεδυμένα με τον μανδύα κάθε είδους ευαισθησιών, από πρόσωπα των οποίων η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη περιορίζεται απλά και μόνο σε βαρύγδουπες, δακρύβρεχτες και δήθεν ιδεολογικά φορτισμένες διακηρύξεις.

Ούτε ο λαός μας, που έχει βυθιστεί στη φτώχεια και την ανασφάλεια ανακουφίζεται με λόγια, ούτε τα πολυάριθμα εκκλησιαστικά ιδρύματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία κάθε μέρα όλο και περισσότερο εγκαταλείπονται από το κράτος πρόνοιας, συντηρούνται με δηλώσεις, ούτε οι λειτουργικές ανάγκες της Εκκλησίας αντιμετωπίζονται με ευχολόγια.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Εκκλησία της Ελλάδος, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην πατρίδα και επίγνωση της αποστολής τους σε ώρες εξαιρετικά κρίσιμες για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης, εμμένουν στην απόφασή τους για την αξιοποίηση με κάθε νόμιμο τρόπο της περιουσίας τους. Και θέλουν να πιστεύουν πως η Πολιτεία θα αντιληφθεί ότι παραμένουν αρωγοί στον κοινό σκοπό και όχι κατ' επίφαση συνεργάτες ή αντίπαλοι."
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχιεπίσκοπος καταλήγει ευχόμενος να δοθεί η δυνατότητα, όπως λέει , και σε άλλους φορείς, όπως για παράδειγμα τα ασφαλιστικά ταμεία να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, η οποία όπως λέει χαρακτηριστικά " μέχρι σήμερα έχει καταληστευθεί, προκειμένου να μπορέσουν οι ηλικιωμένοι να αντεπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στο βάρος των γηρατειών τους"

ΙΚΑ: Οι τράπεζες και τα ΕΛΤΑ ευθύνονται για τις καθυστερήσεις των συντάξεων

Δεν ευθύνεται το ΙΚΑ για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους, που έχουν κάνει συμφωνία με την Εμπορική και την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να λαμβάνουν τη σύνταξη μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Σε ανακοίνωση της η Διοίκηση του Ιδρύματος, τονίζει, ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έχει πιστώσει κανονικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα, να απευθυνθούν στις συγκεκριμένες τράπεζες και στα καταστήματα των ΕΛΤΑ.
Από την πλευρά τους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων οφείλονται σε τεχνικά προβλήματα των τραπεζών , τα οποία ξεπεράστηκαν από το μεσημέρι της Παρασκευής και η διανομή των επιταγών στους δικαιούχους γίνεται κανονικά.

Προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας αναδεικνύει χρέωση της ΔΕΗ στους πελάτες της

Με προσωρινή διαταγή το μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας απαγορεύει στην ΔΕΗ την διακοπή ηλεκτροδότησης σε κατοικία, μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, για το λόγο ότι η καταναλωτής αρνείται να πληρώσει το τέλος για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας προς την ΔΕΗ, που χρεώνει με τους λογαριασμούς που εκδίδει η επιχείρηση τους καταναλωτές, ενώ το τέλος έχει καταργηθεί.
Συγκεκριμένα στον επίμαχο συνολικό εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ, για τον οποίο εκδόθηκε η διαταγή από το πρωτοδικείο, το συνολικό οφειλόμενο ποσό ανήρχετο στις 621,42 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 149,97 αντιστοιχούσε στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
Όπως επισημαίνεται από τον Δικηγορικό σύλλογο Καλαμάτας. ΅'προσωρινή διαταγή καθίσταται απόφαση - οδηγός για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα υποχρεώσει την ΔΕΗ στην επιστροφή των μέχρι σήμερα αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τους καταναλωτές''.
Υπογραμμίζεται ότι το τέλος για <<υπηρεσίες κοινής ωφέλειας>> που εισπράττει η ΔΕΗ με τους λογαριασμούς και το οποίο δεν είναι προκαθορισμένο, αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με την κατανάλωση του ρεύματος έχει καταργηθεί με το άρθρο 195 του νόμου 4001, ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, αλλά η επιχείρηση συνεχίζει παράνομα να το εισπράττει.

Διασώθηκε το "Βοήθεια στο σπίτι " !!

Διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι με το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. 
Προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η παροχή της κατ' οίκον φροντίδας των ασφαλισμένων, προβλέπεται η θεσμοθέτηση εισφοράς η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 0,2% επί των συνολικών ετήσιων εσόδων από εισφορές των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Δημοσίου και του ΝΑΤ.
Με τις νέες ρυθμίσεις θα καταβάλλουν εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, και των οργανισμών Εστίας και Κατοικίας, οι οποίοι έχουν καταργηθεί, σε κατηγορίες ασφαλισμένων που μέχρι πρότινος δεν πλήρωναν, ενώ για όλες τις περιπτώσεις παλαιών ασφαλισμένων για τους οποίους προβλέπεται πρόσθετη ειδική εισφορά, θεσπίζεται ενιαίο ποσοστό 7% για όλες τις κατηγορίες.
Εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ και των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας θα καταβάλουν στο εξής:
α) Οι Έλληνες υπήκοοι που εργάζονται στο εξωτερικό εκτός χωρών Ε.Ε για λογαριασμό εργοδότη που εδρεύει στην Ελλάδα.
β) Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που κατά τη μονιμοποίησή τους επέλεξαν την πρότερή τους ασφάλιση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
γ) Οι Ορκωτοί εκτιμητές μέλη του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών.
δ) Τα μέλη αστικών συνεταιρισμών.
ε) Οι αθλητές με αμοιβή και οι επαγγελματίες αθλητές.
στ) Οι εργάτες αλιείς που απασχολούνται σε πλοία με ξένη σημαία που ασφαλίζονται κατά τις διατάξεις του ν. 800/1978.

στ) Οι εθελοντές πενταετούς υπηρεσίας των ενόπλων δυνάμεων καθώς και οι οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων που μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, ανακατατάσσονται εθελοντικά για βραχεία περίοδο
Καταργείται η δυνατότητα να λαμβάνουν σύνταξη γήρατος του ν. 4169/1961 οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, οι οποίοι κατά την 01.01.1998, όταν και άρχισε να λειτουργεί ο Κλάδος Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, είχαν συμπληρώσει τουλάχιστον 25 έτη απασχόλησης σε αγροτικές ή άλλες εργασίες που καλύπτονται από την ασφάλιση του ΟΓΑ χωρίς όμως να έχουν ασφαλισθεί στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης και χωρίς να έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές.
Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται, ότι ήταν πολύ δύσκολο να αποδειχθεί στην πράξη ότι οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας είχαν κατά κύριο βιοποριστικό επάγγελμα την αγροτική απασχόληση ενώ υπονομεύονταν ο ανταποδοτικός χαρακτήρας της ασφάλισης στον ΟΓΑ, και ήταν άδικο για τους συνεπείς ασφαλισμένους του ΟΓΑ, οι οποίοι εντάχθηκαν στο καθεστώς της κύριας ασφάλισης, πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους και καταλήγουν να λαμβάνουν, σε πολλές περιπτώσεις, το ίδιο ή και μικρότερο ποσό σύνταξης.
Προβλέπεται επίσης , η υποχρεωτική υπαγωγή στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και όχι στον "Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας" (Λ.Α.Ε.) των ασφαλισμένων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση από 1/1/1993 και μετά, και οι οποίοι παράλληλα απασχολούνται σε εργασία ασφαλιστέα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Παράξενο εξωγήινο αντικείμενο έπεσε στη Ρωσία -VIDEO

Αυτό τουλάχιστον κατάλαβαν οι κάτοικοι του χωριού Otradnensky, όταν είδαν να πέφτει από τον ουρανό ένα τεράστιο μεταλλικό αντικείμενο, που μοιάζει με οροφή εξωγήινου οχήματος!.
Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos, σε ανακοίνωσή της, τονίζει: «Το εύρημα δεν έχει καμία σχέση με την ανθρώπινη διαστημική τεχνολογία. 
Συμπεράσματα θα βγουν μετά την εμπεριστατωμένη μελέτη του αντικειμένου από τους εμπειρογνώμονες».
Το αντικείμενο ζυγίζει 200 κιλά.
Ντόπιοι μάλιστα τονίζουν συνεχώς πως τα Χριστούγεννα ακούγονταν περίεργοι ήχοι από το δάσος.
Ο πλανήτης μας, έχει επισκέψεις… Δείτε το σχετικό βίντεο.

ΕΡΕΥΝΑ-Προτιμάμε να κόψουμε το sex αλλά όχι το... Internet!

Σύμφωνα με έρευνα προτιμάμε να κόψουμε το sex, την σοκολάτα μέχρι και τα τακτικά ντους προκειμένου να σερφάρουμε…
Προτιμάμε δηλαδή να κόψουμε βασικές ανάγκες και ευχάριστες συνήθειες από το να μην είμαστε συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα, πάνω από ένα άτομο στα πέντε, θα επέλεγε να μην συνευρεθεί με το ταίρι του για να μπαίνει σε sites…
Τραγικό!
Δέκα τοις εκατό θα παρατούσαν το αμάξι τους ενώ 7 % θα προτιμούσαν να μην κάνουν μπάνιο από το να μην έχουν Internet για έναν χρόνο.
Η αμερικάνικη έρευνα καταδεικνύει το γεγονός ότι οι ζωές μας πλέον βασίζονται περισσότερο σε ιστοσελίδες κοινωνικές δικτύωσης όπως το Facebook και σε smart phones..
Επίσης εντύπωση προκαλεί ότι σε μια χώρα όπως η Αμερική που οι περισσότεροι τρώνε fast food, σε ποσοστό 85% είπαν πως θα σταματούσαν να το απολαμβάνουν αν κάποιος τους έβαζε το δίλλημα ή το γρήγορο φαγητό ή το διαδίκτυο.
Επίσης ένας στους επτά θα προτιμούσε να μην πιει καφέ, ποσοστό 43% θα σταματούσε την γυμναστική ενώ το 73% λέει πως θα σταματούσε να πίνει αλκοόλ…
Στην έρευνα συμμετείχαν 20.000 άτομα από την Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Daily Mail-star.gr

Το ξέσπασμα της επανάστασης του 1821 στην Πελοπόννησο !!

Από την el.wikipedia.org
Στο δεκαήμερο μεταξύ 14-25 Μαρτίου δόθηκε το έναυσμα της επανάστασης σε διαφορετικά σημεία στο Μοριά. Στις 14 Μαρτίου 1821 καταφθάνει στη Ζάχολη, από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του Κούτου, ο ηγούμενος Γερμανός, όπου μετά από πανηγυρική δοξολογία στον ναό του Αγίου Γεωργίου, υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας και μαζί με τους Ζαχολίτες οπλαρχηγούς Παναγιωτάκη Γεραρή και Χρήστο Ζίνη ή Ζαχολίτη εκδιώκουν από την Ζάχολη τις τούρκικες οικογένειες.
Στο Φενεό ο Αναγνώστης Κορδής και ο Χρήστος Ζαχολίτης, μετά από συμπλοκή σκότωσαν Τούρκους γυφτοχαράτζηδες και ύστερα με ένοπλους Ζαχολίτες ενίσχυσαν τη μικρή δύναμη του Φιλικού Νικόλα Σολιώτη που μαζί με τους Ζαχολίτες επιτέθηκε σε Οθωμανούς φοροεισπράκτορες (χαρατζήδες) στο χωριό Πόρτα των Καλαβρύτων. Παράλληλα ο Παναγιωτάκης Γεραρής με 60 Ζαχολίτες ξεκίνησε για να λάβει μέρος στην πολιορκία της Ακροκορίνθου που άρχισε στις 24 Μαρτίου.
Στις 20 Μαρτίου ο Σολιώτης με τους Πετμεζαίους χτύπησαν τους Οθωμανούς στους τρεις πύργους των Καλαβρύτων, όπου κλείστηκαν οι ντόπιοι μουσουλμάνοι και ξεκίνησαν την πολιορκία τους πιάνοντας τον πασά των Καλαβρύτων Αρναούτογλου. Στις 21 Μαρτίου, ξεσηκώθηκε η Πάτρα από τους Φιλικούς Παναγιώτη Καρατζά, Βαγγέλη Λειβαδά και Ν. Γερακάρη και οι Οθωμανοί αναγκάστηκαν να κλειστούν στο φρούριό της και η Μάνη[2] με τους Κολοκοτρώνη, Παπαφλέσσα, Νικηταρά και Κεφάλα.
Στη Μάνη εξοπλίστηκαν 2.000 Μανιάτες και Μεσσήνιοι με πολεμοφόδια που είχαν σταλεί από τους Φιλικούς της Σμύρνης και είχαν φτάσει εκεί με καράβια.
Στις 23 Μαρτίου μπήκαν στην Καλαμάτα και αυτό είναι η πρώτη πολεμική επιτυχία της επανάστασης.
Στις 24 Μαρτίου μαζεύτηκαν στα περίχωρα της Καλαμάτας γύρω στους 5.000 Έλληνες για να πάρουν την ευλογία της Εκκλησίας και την ίδια μέρα ξεσηκώθηκε η Φωκίδα στη Ρούμελη.
Στην Καλαμάτα συστάθηκε η Μεσσηνιακή γερουσία και ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης τοποθετήθηκε επικεφαλής της.
 Πρώτη πράξη της νέας εξουσίας ήταν να στείλει έγγραφο προς τα χριστιανικά έθνη ζητώντας τη βοήθειά τους και αυτό το έγγραφο είναι και η πρώτη πράξη διεθνούς δικαίου της επανάστασης. Στην Πάτρα ιδρύθηκε το Αχαϊκό διευθυντήριο, από τους προεστούς Ανδρέα Λόντο και Χαραλάμπη, τον Παπαδιαμαντόπουλο και το δεσπότη Παλαιών Πατρών Γερμανό.
Στα πριγκιπάτα η επανάσταση εξαπλώνεται με επιτυχία. Οι Ρουμάνοι σύμμαχοι ήταν συσπειρωμένοι γύρω από τον εθνικό τους ηγέτη, συνεργάτη των Φιλικών Τούντορ (Θεόδωρος) Βλαντιμιρέσκου, που είχε κηρύξει επανάσταση ένα μήνα πριν ο Υψηλάντης περάσει τον Προύθο.
Στις 21 Μαρτίου ο Βλαντιμιρέσκου με 6.000 πεζούς και 2.500 ιππείς καταλαμβάνει το Βουκουρέστι μέσα σ ένα κλίμα γενικού ενθουσιασμού του πληθυσμού και ακολουθεί ο Υψηλάντης που μπήκε στην πόλη με τον στρατό του στις 27 Μαρτίου. Όλα έδειχναν ότι τα δύο κινήματα, θα συνεργάζονταν για την επιτυχία της εξέγερσης όμως για ποικίλους λόγους αυτό δεν έγινε.
Τα κύρια γεγονότα κατά το πρώτο έτος της Επανάστασης
Η 25η Μαρτίου είναι εθνική εορτή, όπως ορίστηκε με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα στις 15 Μαρτίου του 1838 ως επέτειος της έναρξης της Επανάστασης.
 Είναι γνωστό από πολλές πηγές ότι η ημέρα αυτή είχε οριστεί από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη το 1820 ως ημέρα έναρξης της επανάστασης. Είχε μάλιστα επιλεγεί ακριβώς επειδή είναι η ημέρα του Ευαγγελισμού.
Παρ' ότι για διάφορους λόγους η επανάσταση άρχισε ενωρίτερα στην Πελοπόννησο, σε άλλα μέρη της Ελλάδας άρχισε ακριβώς την προκαθορισμένη ημερομηνία. Για το τί έγινε εκείνες τις ημέρες υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές αλλά και την παράδοση στις 25 Μαρτίου του 1821, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε το λάβαρο σύμβολο της Επανάστασης (δεν υπήρχε ακόμα σημαία) και κήρυξε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.
Ο ίδιος ο Γερμανός δεν αναφέρει κάτι στα απομνημονεύματά του για την ημέρα εκείνη. 
Είναι όμως γνωστό ότι ο Γερμανός άφησε ανολοκλήρωτα απομνημονεύματά του, ενώ ο Παπούλας που τα εξέδωσε αναφέρεται σε "σαλατοποίηση" των απομνημονευμάτων μετά τον θάνατό του λόγω διαφόρων αναστατώσεων και αμελειών
Γαλλική εφημερίδα που εκδόθηκε στις 15 Ιουνίου 1821 (3 Ιουνίου με το παλαιό ημερολόγιο), χωρίς να δίνει ακριβή ημερομηνία, αναφέρει ότι έγινε θρησκευτική τελετή και κήρυξη της Επανάστασης στη Μονή Αγίας Λαύρας από τον Γερμανό:
"Ο Αρχιεπίσκοπος Πατρών, στο διάγγελμά τους προς τους Έλληνες στο μοναστήρι του όρους Βελιά, αφού διάβασε στους υπόδουλους Έλληνες πολλά αποσπάσματα από τους Προφήτες, ανακοίνωσε ότι, με το σταυρό μπροστά και με τα όπλα στα χέρια οι χριστιανοί προχωρούν για την Θεία αποστολή τους. Για το λόγο αυτό τους απάλλαξε από τη νηστεία της Σαρακοστής."
Από άλλα στοιχεία προκύπτει ότι την 26 Μαρτίου ο Γερμανός υπέγραψε διεθνή διακήρυξη της Επανάστασης την οποία επέδωσε στους ξένους διπλωμάτες που βρίσκονταν στην Πάτρα.
 Οι περισσότεροι ιστορικοί, όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, ήταν της άποψης που αναφέρεται στα απομνημονεύματα του Παλαιού Πατρών Γερμανού, δηλαδή, "οι δε συγκεντρωθέντες αποφάσισαν να μην δώσουν αιτίαν τινά, αλλά ως φοβισμένοι να παραμερίσωσι εις ασφαλή μέρη".
Άλλοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ο πυρήνας της όλης ιστορίας διασώζει κάποια ιστορική αλήθεια, βασιζόμενοι σε προσωπικά αρχεία αγωνιστών και ιεραρχών του 1821, που ισχυρίζονται ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός τέλεσε δοξολογία στις 17 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα, ύψωσε το λάβαρο και όρκισε ορισμένους κοτζαμπάσηδες και επισκόπους του Μωριά, που βρίσκονταν εκεί για τον εορτασμό του Αγίου Αλεξίου.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι συγκεντρωμένοι έφυγαν από την Αγία Λαύρα έχοντας γνώση της επικείμενης έναρξης επανάστασης.

Παραχάραξη της ιστορίας – Η Καλαμάτα πρώτη ελεύθερη πόλη το 1821 !!

Όλη η Μάνη είναι ξεσηκωμένη όταν στις 22 Μαρτίου ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης με τους Μανιάτες του και με τον Κολοκοτρώνη πολιορκεί την Καλαμάτα και την καταλαμβάνει στις 23. Είναι πλέον η πρώτη ελεύθερη πόλη της Ελλάδας μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς
Στην υπόλοιπη Ελλάδα η επανάσταση γίνεται σοβαρή μετά την 25η Μαρτίου.
Από τις ιστορικές πηγές ξέρουμε ότι στις 25 Μαρτίου δεν έγινε επίσημα καμιά έναρξη εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα Ελλήνων εναντίων Τούρκων.
 Πρέπει όμως να επισημανθεί και είναι αποδεκτό από όλους ότι στις 25 είχαμε γενίκευση του αγώνα. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και απλά ο καθορισμός της 25ης Μαρτίου, σαν επίσημης ημερομηνίας, αποτελεί μια ιστορική παραχάραξη που βόλεψε κάποιους, τη συγκεκριμένη στιγμή που το έκαναν.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το Β.Δ. του 1838 ενώ αναφέρει την 25η Μαρτίου, πουθενά δεν αναφέρει τον τόπο έναρξης του Αγώνα! 
Είναι ενδιαφέρον ότι ο Γ. Βλαχογιάννης αναφέρει πως «το 1840 δόθηκε άδεια στο μοναστήρι της Αγ. Λαύρας να πανηγυρίζει τον υψωμό της σημαίας» ενώ μέχρι τότε «λόγος δεν γινόταν πουθενά, περί πανηγυρικού υψώματος σημαίας στην Αγ. Λαύρα, κατά την 25η Μαρτίου».
Ο Σπ. Τρικούπης υποστήριξε ότι «ψευδής είναι η εν Ελλάδι επικρατούσα ιδέα ότι εν τη μονή της Αγ. Λαύρας υψώθει κατά το πρώτον η σημαία της Ελληνικής Επανάστασης».
Ενώ
ο Κ. Παπαρρηγόπουλος δεν έγραψε τίποτε απολύτως για Αγ. Λαύρα και Π. Π. Γερμανό. 
 Η μεγάλη όμως ειρωνεία είναι ότι ούτε ο ίδιος ο Π. Π. Γερμανός στα απομνημονεύματά του αναφέρει την Αγ. Λαύρα ούτε το ιστορικό λάβαρο ή κάποια συμμετοχή του σε ένα τέτοιο σπουδαίο ιστορικό γεγονός.
Είναι αυτονόητο μάλλον, ότι όλη η ιστορία βόλευε περισσότερο τους κληρικούς για να έχουν κυρίαρχη θέση στην κοινωνία του νέου κράτους, η οποία δυνάμωσε με την επικράτηση του μύθου βοηθούμενη και από τις τέχνες, όπως τη ζωγραφική, που
φιλοτεχνεί θέματα σχετικά με το γεγονός, και σιγουρεύει τη γιορτή. Σύμφωνα με τη ρήση του εθνικού μας ποιητή «πρέπει να θεωρείται εθνικό ότι είναι αληθινό», και καλό θα είναι τουλάχιστον τώρα μετά από 191 χρόνια να μαθαίνουμε την αλήθεια.
Ανεξάρτητα από την ιστορική παραχάραξη πάντως η Ελλαδίτσα μας μέσα σε 191 χρόνια κατάφερε να υποσκελίσει μεγαλύτερες και πλουσιότερες χώρες, αφού πέρασε κάμποσους εμφύλιους πολέμους, 2 παγκοσμίους, κάτι χούντες κ.τ.λ., κ.τ.λ. και σήμερα παρά τα όποια προβλήματα χρεοκοπίας, στην οποία την οδήγησαν ανίκανες ηγεσίες και πολιτικές κυρίως των τελευταίων 50 ετών, και που αναμφισβήτητα είναι υπαρκτά και ορατά δια γυμνού οφθαλμού και το γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον όλοι μας ανεξαιρέτως, μπορεί να έχει λόγο στην Ευρώπη, έστω κουτσαίνοντας, με το να έχει μπει στην ΟΝΕ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρέπει να μάθουμε επιτέλους σαν λαός, ότι δεν μπορούμε να υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενεών, δανειζόμενοι από αυτούς για να περνάμε εμείς καλά, αδιαφορώντας για το τι θα γίνει μετά, αλλά αγωνιζόμενοι και ζώντας αποκλειστικά με τις δικές μας δυνάμεις.
Πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να θυμόμαστε αυτούς που κόντρα σε όλα τα δεδομένα πίστεψαν στις ακατάλυτες δυνάμεις της φυλής μας. Προστάτεψαν την τιμή και την αξιοπρέπεια του Έθνους μας. Έδωσαν τα πάντα για να κάνουν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, και δίδαξαν σε όλο τον κόσμο πως «ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!». Γιατί κατά πως είχε πει και ο Ναπολέοντας «κεφάλι χωρίς μνήμη είναι θέση αφρούρητη!»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου