25.2.12

"Εφαγε πόρτα" η Τζούλια Αλεξανδράτου στην Πάτρα !

"Εφαγε πόρτα" στο Fabric η Τζούλια Αλεξανδράτου. Η Τζούλια προσπάθησε να μπει μέσα στον χορό της Κινηματογραφικής Λέσχης που είχε θέμα "Κλαιω Πάτρα". Για διάφορους λόγους όμως (δεν είχε και την κατάλληλη στολή) η σέξι ξανθιά έμεινε... εκτός! Μάθαμε πως κατάφερε για λίγα λεπτά να φθάσει μέχρι την πόρτα όμως στη συνέχεια... της έδειξαν την έξοδο! Τόσο η ίδια όσο και αυτός που την συνόδευε... διαμαρτυρήθηκαν αλλά... χωρίς αποτέλεσμα.

Συνεργασία με τη Ρηνανία-Βεστφαλία αναπτύσσει η περιφέρεια Πελοποννήσου

Την ανάπτυξη διαπεριφερειακής συνεργασίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας της Γερμανίας και της περιφέρειας Πελοποννήσου, με συγκεκριμένη ατζέντα, συμφώνησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τον Γερμανό αναπληρωτή Πρέσβη στην Ελλάδα Guy Feaux De La Croix, μετά τη θετική άποψη που εξέφρασε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Εξωτερικών του Γερμανικού κρατιδίου και την οποία μετέφερε ο κ. De La Croix.
Ο περιφερειάρχης τόνισε από τη μεριά του τον κρίσιμο ρόλο της Πελοποννήσου στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Μεσογείου, αλλά πρωτίστως την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση της διαπεριφερειακής συνεργασίας εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρότεινε μάλιστα συγκεκριμένα τη δημιουργία ενός πυρήνα με σκοπό την εφαρμογή στρατηγικών πολιτικών, για την οικονομική ενδυνάμωση των περιφερειακών σχέσεων, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τομείς επίσης σημαντικοί, στους οποίους θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας είναι, σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη, ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα, οι νέες τεχνολογίες και ο πολιτισμός, υπογραμμίζοντας ότι, η περιφέρεια Πελοποννήσου αναπτύσσει εξωστρεφή δραστηριότητα σε όλους τους τομείς. Μπορούμε και επηρεάζουμε τις εξελίξεις με τις παρεμβάσεις μας όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε διεθνές''.
Ανταλλαγές αντιπροσωπειών από τις δύο περιοχές θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Μάιο και Σεπτέμβρη, με σκοπό τη συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος, τα αποτελέσματα και συμπεράσματα των οποίων θα ανακοινωθούν από τον περιφερειάρχη σε ειδικό forum που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη.
Τέλος, ο κ. Τατούλης πρότεινε η επόμενη Ελληνο-Γερμανική συνέλευση να πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη με τη σημείωση ότι δεν θα αποτελέσει μια ακόμα θεωρητική προσέγγιση, αλλά θα εστιαστεί σε συγκριμένες δράσεις για αποφάσεις και αποτελέσματα.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ από το ΑΛΤΕΡ – Η ανεργία θα μας σκοτώσει !!

Από Αναγνώστη
Αγαπητοί συνάδελφοι φθάσαμε πλέον σε οριακό σημείο οι μέρες κυλούν αργά και βασανιστικά η ανεργία μας κτυπάει την πόρτα .Δώσαμε έναν αγώνα ο οποίος δυστυχώς μας έφερε σε αδιέξοδα .Ακούω πολλά που λέγονται ότι ο Γ.Κουρής θα υποκύψει λόγω εκλογών στα αιτήματα μας κτλ .
Σας ερωτώ όμως αν μουλαρώσει …Κεφαλλονίτικα και βάλει οριστικό λουκέτο στο κανάλι ποια είναι πλέον η θέση η δική μας . Θα μας βρει δουλειά η ΕΣΗΕΑ και το ΠΑΜΕ…. Όλοι μας γνωρίζουμε το τι επικρατεί στον χώρο των ΜΜΕ τα λουκέτα και οι απολύσεις πέφτουν βροχή αύριο θα είμαστε και εμείς μερικά ακόμα μηδενικά στις λίστες των ανέργων .
Γιατί μας οδηγείται στην εξαθλίωση ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα όταν δίπλα μας όλοι οι εργαζόμενοι χάνουν μισθούς και κεκτημένα εμείς πως συνεχίζουμε να ζητάμε και την πίτα άκοπη και τον σκύλο χορτάτο . Γιατί ταυτίζετε το εργασιακό μας μέλλον μας με το μέλλον των χρυσοπληρωμένων στρατιών του Γιαννίκου . Όταν αυτοί οι κύριοι τσέπωναν τις …εταιρικές παροχές έπρεπε να σκεφθούν ότι το πάρτη κάποτε θα έπαιρνε τέλος .
Στην εποχή της παντοδυναμίας τους μας έβλεπαν σαν εργαζόμενους Β κατηγορίας τώρα λοιπόν γιατί να πάμε μαζί τους στον γκρεμό ;
Κάνω έκκληση προς εσάς εκφράζοντας ταυτόχρονα δεκάδες συνάδελφους μου βάλτε νερό στο κρασί σας ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ….ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ η ανεργία θα μας ΣΚΟΤΩΣΕΙ . Προχωρήστε σε μία νέα Γενική συνέλευση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και εκεί ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην οικογένεια του και στους συνάδελφους του .
Εργαζόμενος ALTER

Σύσκεψη για κυκλοφοριακά θέματα στον δήμο Καλαμάτας !

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθές, στο Δημαρχείο, μεταξύ του Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, αρμόδιων Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, με αντικείμενο τη ρύθμιση διαφόρων κυκλοφοριακών θεμάτων.
Αναλυτικότερα, τα κυριότερα θέματα τα οποία τέθηκαν στη συνάντηση ήταν η κυκλοφοριακή μελέτη, η χαρτογράφηση και οριοθέτηση των χώρων στάθμευσης των ταξί, η παρακολούθηση της εργολαβίας των οδοσημάνσεων, η κατάλληλη σήμανση ορισμένων σημείων του ποδηλατοδρόμου με σκοπό την καλύτερη προστασία των ποδηλατών, οι φορτοεκφορτώσεις και η κυκλοφορία φορτηγών, οι διαγραμμίσεις, καθώς και η ανανέωση της σήμανσης του Κόμβου Μακεδονίας και της οδού Αρτέμιδος, κλπ.

Αλβανός παιδόφιλος «αλώνιζε» επί 12 χρόνια στην Ελλάδα!

Επί 12 ολόκληρα χρόνια κρυβόταν στην Ελλάδα ένας επικίνδυνος παιδόφιλος από την Αλβανία, ενώ οι ομοεθνείς του αστυνομικοί τον αναζητούσαν παντού βάσει του Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης που είχαν εκδώσει οι Ιταλοί διώκτες του.
Οι ιταλικές αρχές αναζητούσαν τον 49χρονο Αλβανό για μια σειρά από αδικήματα σε βάρος ανηλίκων που είχαν γίνει στη χώρα τους από τις 2 ως τις 5 Ιουνίου του 2000. Ο αλλοδαπός κατηγορείται για συνέργεια σε βιασμό και σε άσεμνη σεξουαλική επίθεση κατ’ εξακολούθηση εναντίον ανήλικων παιδιών, αλλά και για διευκόλυνση της σεξουαλικής συνεύρεσης των συνεργών του.
Όπως αποδείχθηκε, όλο αυτό το διάστημα κρυβόταν στην Ελλάδα! Όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του, πιστεύοντας ίσως ότι είχε περάσει αρκετός καιρός και κανείς δεν θα τον αναζητούσε, οι Έλληνες αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι διώκεται και τον συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας. Ήδη κινήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ιταλία.

ΔΙΑ...ΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - Τα νοσοκομεία από 132 γίνονται 82 !!

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχωνεύσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.
Οι Οργανισμοί των «διασυνδεόμενων» νοσοκομείων θα ενοποιηθούν, που σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα 132 νοσοκομεία που υπάρχουν σήμερα θα γίνουν 82 αυτοτελή και ενιαία Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με ενιαίο προϋπολογισμό και πρόγραμμα προμηθειών.
Επανέρχονται τα «συμβόλαια αποδοτικότητας», που προέβλεπε και παλιότερος νόμος του 2001 για τους διοικητές των νοσοκομείων, ενώ αλλάζει και η οργάνωση των τμημάτων στα νοσοκομεία, καθώς αυτά δεν θα έχουν δική τους σύνθεση προσωπικού και κλίνες. Τόσο το προσωπικό όσο και οι κλίνες θα είναι ενιαίες για τον ιατρικό τομέα (π.χ. παθολογικό ή χειρουργικό) στον οποίο ανήκουν.
Πάντως, η διάταξη της ενοποίησης των Οργανισμών διασυνδεόμενων νοσοκομείων έχει προκαλέσει την εντονότατη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών που κάνουν λόγο για «διαγραφή από τον χάρτη 50 νοσοκομείων». Οπως επισήμανε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κ. Δημήτρης Βαρνάβας, «ουσιαστικά καταργείται το συγχωνευόμενο μικρό νοσοκομείο». Σύμφωνα με τον ίδιο, με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού και υλικών που καταγράφονται σε καθημερινή βάση στα νοσοκομεία, η μικρή μονάδα του ΕΣΥ θα χρησιμοποιείται ως «αιμοδότης» του μεγάλου νοσοκομείου.
«Ουσιαστικά οδηγεί στο να κλείνουν τμήματα στα μικρά νοσοκομεία για να στηριχθούν με προσωπικό τα αντίστοιχα των μεγάλων διασυνδεόμενων νοσοκομείων», σημειώνει και επικαλείται το παράδειγμα του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας: την προηγούμενη εβδομάδα η κοινή διοίκηση των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία λόγω έλλειψης γιατρών από 20/2/2012 έως 29/2/2012, θα εφημέρευε για τα επείγοντα παθολογικά περιστατικά μόνο το νοσοκομείο Κοζάνης.
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους γιατρούς του ΕΣΥ και η μείωση κατά 17% του ωρομισθίου των εφημεριών για δημοσιονομικούς λόγους (θα επιφέρει στο κράτος εξοικονόμηση 50 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, «αυτό σημαίνει ότι σε κάποιους γιατρούς όπως οι ειδικευόμενοι και οι επιμελητές Β το ωρομίσθιο εφημερίας θα είναι κάτω από 5 ευρώ.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας που σε πολλές περιπτώσεις δυσκολεύονται να κλείσουν ραντεβού με συμβεβλημένο γιατρό.
Ομάδα Καταγγελιών
Για την επίλυση των προβλημάτων ο ΕΟΠΥΥ έχει συστήσει Ομάδα Διαχείρισης Καταγγελιών που επεξεργάζεται σε καθημερινή βάση αρκετές εκατοντάδες ενυπόγραφες καταγγελίες, η πλειονότητα των οποίων αφορούν σε συμπεριφορές γιατρών. Οπως άλλωστε αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμος Βουδούρης, σε επιστολή του στην «Κ» με αφορμή δημοσίευση στις 4/2/2012 για τα προβλήματα του Οργανισμού «ο ΕΟΠΥΥ, για να διασφαλίσει ομαλή ροή των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους γιατρούς και να διατηρήσει ανοιχτά τα ιατρεία, όρισε ως ανώτατο αριθμό τις 50 επισκέψεις την εβδομάδα. Ωστόσο, αρκετοί γιατροί επέβαλαν αυθαίρετα για την «ομαλή» λειτουργία του ιατρείου τους ως ανώτατο αριθμό τις «10 επισκέψεις», ενώ έκλειναν εικονικά τηλεφωνικά ραντεβού για όλο τον μήνα, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι ακόμη και τις πρώτες μέρες του μήνα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Το γεγονός προτίθεται να αντιμετωπίσει ο ΕΟΠΥΥ με την «υποχρεωτική εξακρίβωση των επισκέψεων μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-diagnosis και καταργώντας την υποχρέωση των 50 εβδομαδιαίων επισκέψεων». Επισημαίνει δε ότι οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έχουν καταγράψει τις τοπικές αδυναμίες που συνίστανται στις ελλείψεις γιατρών κυρίως στην περιφέρεια και «οι οποίες ενδεχομένως να οφείλονται στην αρνητική στάση των τοπικών ιατρικών συλλόγων, γεγονός το οποίο ο ΕΟΠΥΥ προτίθεται να αντιμετωπίσει προκηρύσσοντας θέσεις για την κάλυψη ειδικοτήτων που παρουσιάζουν έλλειψη».
Η Καθημερινή

Οι τεμπέλες κάνουν.... καλύτερο sex !!

 ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ..ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ !!
Όχι, δεν εννοούμε αυτές που δεν δίνουν τα πάντα στο... κρεβάτι, αλλά αυτές που δεν κάνουν πολλές δουλειές στο σπίτι και δεν δουλεύουν πολύ. Είναι αποδεδειγμένο ότι το άγχος προκαλεί προβλήματα στη σεξουαλική ζωή, έτσι οι γυναίκες που δεν έχουν πολύ άγχος και πολλές δουλειές, σίγουρα απολαμβάνουν μία πιο ενεργή σεξουαλική ζωή. Μήπως να μη δουλεύετε τελικά τόσο;queen.gr

Υψηλά ποσοστά για την "Χρυσή Αυγή" στα Αστικά Κέντρα !!

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ !!
ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΛΑ ΛΕΠΕΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;
Μεγάλη έκπληξη για τους δημοσκόπους αποτελούν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αναφορικά με την απήχηση που φαίνεται να έχει στο εκλογικό σώμα η «Χρυσή Αυγή». Η αστάθεια που παρατηρείται στην δεξιά, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ανασφάλεια των πολιτών ενισχύουν ολοένα και περισσότερο τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, στα Κυριακάτικα φύλλα, το ποσοστό που συγκεντρώνει η «Χρυσή Αυγή» στα μεγάλα αστικά κέντρα, ξεπερνά κατά πολύ το 3%. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι εξελίξεις στο ΛΑ.Ο.Σ., σε συνδυασμό με την αλλαγή στάσης της Ν.Δ., στο θέμα του μνημονίου, πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες εισόδου της «Χρυσής Αυγής» στην Βουλή

ΣΟΚ -Έριξαν βόμβα σε ...βενζινάδικο !!

Μια ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε τα ξημερώματα ολόκληρη την περιοχή στο Ίλιον καθώς σύμφωνα με την αστυνομία ένας άγνωστος άνδρας πέταξε αυτοσχέδιο μηχανισμό, πιθανόν μασούρι δυναμίτιδας, στον ακάλυπτο χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων, στην λεωφόρο Θηβών 475.
Την ώρα της έκρηξης, σε διπλανό χώρο βρισκόταν ένας υπάλληλος του βενζινάδικου, ο οποίος δεν τραυματίστηκε. Έσπασαν μόνο τα τζάμια του πρατηρίου και ενός διπλανου καταστήματος.Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δράστης επέβαινε σε μοτοποδήλατο, με το οποίο πέρασε έξω απο το βενζινάδικο, πέταξε τον μηχανισμό και στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.
Στον τόπο της έκρηξης δεν βρέθηκαν υπολείμματα του μηχανισμού απο τους πυροτεχνουργούς, γι' αυτό εκτιμάται οτι επροκειτο για δυναμίτιδα. Τα κίνητρα της επίθεσης ερευνώνται απο την Ασφάλεια.

ΣτΕ: Ανοικτά τα φαρμακεία Σάββατα και απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης

Τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν τα Σάββατα και κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και της Τετάρτης, σύμφωνα με απόφαση αναστολής του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αντίθετα, με την ίδια δικαστική απόφαση παραμένει ως έχει το καθεστώς των διανυκτερεύσεων και των εφημεριών.
Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ζητάει να ακυρωθεί και να ανασταλεί η από 9.11.2011 εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, με την οποία παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή της από 7.10.2011 υπουργικής απόφασης, η οποία απελευθερώνει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Η επίμαχη υπουργική απόφαση εκδόθηκε σε εφαρμογή του Ν. 3918/2011.
Σύμφωνα με τα νέα νομοθετικά μέτρα, τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν τα Σάββατα και κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και της Τετάρτης, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να υποβάλλουν δηλώσεις ένταξης στις διημερεύσεις και τις διανυκτερεύσεις κ.λπ.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 118/2011 απόφαση Αναστολής, έκαναν εν μέρει δεκτή την αίτηση των φαρμακοποιών. Συγκεκριμένα, οι δικαστές απέρριψαν την αίτησή τους, ως προς το σκέλος εκείνο με το οποίο ζητούσαν να μην λειτουργούν τα φαρμακεία τα Σάββατα και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης.
Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτή την αίτηση των φαρμακοποιών ως προς το σκέλος που ζητούσαν να μην είναι ανοικτά όλα τα φαρμακεία κατά τις διανυκτερεύσεις και τις εφημερίες, αλλά να τηρείται ο σχετικός κατάλογος. Το ΣτΕ ανέστειλε την προσβαλλόμενη εγκύκλιο και απόφαση, καθώς δεν υπάρχει η σχετική πρόβλεψη στο σχετικό νόμο για τη λειτουργία όλων των φαρμακείων κατά τις διανυκτερεύσεις και τις εφημερίες.

Εγώ γνωρίζω 5 δημοσιογράφους που είναι εκβιαστές !!

Εκεί που λέγαν για τους βουλευτές και για τα οικονομικά τους, ο Πάγκαλος, για αντιπερισπασμό, τους πέταξε την προσωπική καταγγελία "εγώ γνωρίζω 5 δημοσιογράφους που είναι εκβιαστές".
Πάνε σε επιχειρηματίες και τους... λένε , δώσμου λεφτά γιατί θα σου βγάλω στον "αέρα" τ' άπλυτα".
Ο Χασαπόπουλος, με αφορμή ότι λίγο πριν ο Πάγκαλος είχε κατηγορήσει τον εισαγγελέα Νικολούδη, πως θα' πρεπε να πει το όνομα του Βουλευτή με το εκατομμύριο, η να μη το κάνει θέμα, των ρώτησε.
"Γιατί δεν λέτε ονόματα".
Κι ο Πάγκαλος ενστερνιζόμενος αυτό που λίγο πριν κατηγορούσε, απάντησε."Γιατί δεν μπορώ να το αποδείξω".
Αλλά που να τολμήσει ο υστερικός γεροχούλιγκαν να τον κοντράρει!
Άλλωστε στο πρόσωπο του Πάγκαλου, που έχει προσωπικά με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη, βρήκε έναν απροσδόκητο σύμμαχο.
Ο Πάγκαλος, ο οποίος στο παρελθόν είχε πλακωθεί με τον Αργύρη με αφορμή κάποια κατάθεσή του ύψους 400.000 ευρώ, τον αποκάλεσε ακατάλληλο γι αυτή την θέση (του προέδρου της Επιτροπής που ελέγχει τα πόθεν έσχες των Βουλευτών)...nonews-news.blogspot.com

Διέρρευσαν τα προσωπικά στοιχεία χρηστών του YouPorn !!

Επίθεση από χάκερ δέχτηκε προχθές η ιστοσελίδα ερωτικού περιεχομένου YouPorn που είναι μια από τις δημοφιλέστερες στο Διαδίκτυο με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν τα ονόματα, emails, κωδικοί και ημερομηνίες γέννησης εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών της.
Σύμφωνα με το Associated Press δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ούτε ο ακριβής αριθμός ούτε η αυθεντικότητα των στοιχείων των χρηστών που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, ενώ τονίζει πως αρκετά από τα στοιχεία όπως τα emails αποδείχτηκαν ψεύτικα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι, καθώς αρκετοί χρήστες σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου συνηθίζουν να δίνουν ψευδή στοιχεία.
Το πρόβλημα προέκυψε όταν χάκερ έκαναν επίθεση σε public server στον οποίο η YouPorn αποθήκευε από το 2007 τα στοιχεία των χρηστών της. Οι χάκερ φρόντισαν όχι μόνο να υποκλέψουν τα στοιχεία τους, αλλά και να τα αναρτήσουν online με τη μορφή απλού κειμένου και χωρίς καμία κρυπτογράφηση. Έτσι, παρόλο που η Manwin Holding SARL με έδρα το Λουξεμβούργο, φρόντισε σχετικά νωρίς να ρίξει το συγκεκριμένο server, δυστυχώς ήταν αργά, αφού τα δεδομένα των χρηστών του YouPorn βρίσκονταν ήδη εκτεθειμένα στο Διαδίκτυο και είχε αρχίσει η αναδημοσίευσή τους από άλλους χρήστες

Η Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την Δολοφονία του Παν.Γυφτέα !!

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 47χρονου ημεδαπού, που έγινε πριν ένα χρόνο στη Βέργα Μεσσηνίας.
Εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης σε βάρος δύο (2) ημεδαπών για τη συμμετοχή τους στην ανθρωποκτονία.
Κατηγορούνται για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα, ενώ ο ένας από αυτούς κρατείται στις Φυλακές για υπόθεση ναρκωτικών.
Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 47χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε πριν ένα χρόνο περίπου σε περιοχή της Μεσσηνίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος, το μεσημέρι της 28-2-2011, σε μικρή απόσταση από την οικία του στον οικισμό «Αγριώματα» Βέργας Μεσσηνίας, είχε βρεθεί νεκρός, εντός του χώρου αποσκευών του οχήματός του, φέροντας τραύματα στο κεφάλι.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προέκυψε ότι στην ανθρωποκτονία συμμετείχαν, ως ηθικός αυτουργός ένας 45χρονος ημεδαπός, ενώ ως φυσικός αυτουργός ένας 39χρονος, επίσης ημεδαπός, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης από την κα. Ανακρίτρια Καλαμάτας.
Ειδικότερα, ο 39χρονος, μαζί δυο τουλάχιστον ακόμα άγνωστα άτομα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28-2-2011, στον οικισμό «Αγριώματα» Βέργας Μεσσηνίας, ενεργώντας κατ’ εντολή και υπόδειξη του 45χρονου, τραυμάτισαν θανάσιμα το θύμα, έχοντας ως κίνητρο τη ληστεία. Είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές ενέργειες από τους δράστες, καθώς ο 45χρονος παρείχε σημαντικές πληροφορίες στον 39χρονο, σχετικά με τις δραστηριότητες και τις συνήθειες του θύματος.
Ο 45χρονος, λίγες μέρες μετά την ανθρωποκτονία, συνελήφθη από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, για υπόθεση ναρκωτικών και από τότε είναι έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο 39χρονος αναζητείται.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της ταυτότητας και των άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία.

Τον πυροβόλησαν χωρίς λόγο για λίγα ευρώ !!

Μια ακόμα άγρια ληστεία έγινε χτες το βράδυ, αυτή τη φορά στο Κερατσίνι με θύμα έναν ανυποψίαστο πολίτη ο οποίος βρισκόταν έξω από το σπίτι του.
Συγκεκριμένα, αργά τη νύχτα και ενώ ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στην πιλοτή της πολυκατοικίας του, στην οδό Πάφου, δύο άνδρες τον πλησίασαν και αφού τον πυροβόλησαν στα πόδια, του άρπαξαν την τσάντα που κρατούσε και διέφυγαν.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Τι αγχώνει τις Ελληνίδες στο σεξ;

Το 68% των γυναικών που εμφανίζει προβλήματα οργασμού, δήλωσε πως έχει άγχος απόδοσης !!
Τελικά άλλος ένας μύθος καταρρίπτεται και είναι αυτός του ότι μόνον οι άνδρες αγχώνονται για τις επιδόσεις τους στο σεξ, καθώς μία νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως και οι γυναίκες έχουν το ίδιο άγχος που τις κάνει πολλές φορές να μην ευχαριστιούνται την σεξουαλική επαφή.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το 68% των γυναικών που εμφανίζει προβλήματα οργασμού, δήλωσε πως έχει άγχος απόδοσης. Επίσης το 54% των γυναικών που έχουν επώδυνη επαφή εμφανίζουν επίσης το ανάλογο άγχος. Ενώ ένα ποσοστό 24% που έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.
Πάντως εντυπωσιακό είναι ότι η πλειοψηφία των εκπρόσωπων του ωραίου φύλου δηλαδή το 95,2% ήταν σε σταθερή σχέση και παρ’ αυτά είχε άγχος

ΩΧ-ΩΧ ..Στα ύψη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου !!

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών, πάνω από τα 125 δολ. το βαρέλι, έκλεισε το αργό πετρέλαιο τύπου μπρεντ, εν μέσω ανησυχιών για τις εντάσεις ανάμεσα στη Δύση και το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Το αμερικανικό αργό έκλεισε επίσης με άνοδο στα 109,77 δολ. το βαρέλι, το υψηλότερο κλείσιμο από τις 3 Μαΐου.
Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ιράν αυτή την περίοδο δεν είναι και στην καλύτερή τους φάση, με αποτέλεσμα η χώρα μας να πρέπει να αναζητήσει αλλού το περίπου 30% του αργού που παίρνει από εκεί.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν έχουν διασφαλισθεί αποθέματα εξαμήνου, που θα αποτρέψουν κινήσεις πανικού στην αγορά.
Όμως αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερο διαρθρωτικές κινήσεις, που θα αποσκοπούν σε βάθος χρόνου μεγαλύτερο.
Μοιράστε το

ΑΠΟΚΡΙΕΣ στην Καλαμάτα και στα διαμερίσματα - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ !

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ιστορικό Κέντρο
ώρα 11.30: Πλατεία Όθωνος
Γιορτάζουμε την αποκριά....
με εδέσματα, παραδοσιακούς χορούς και μουσική από την ορχήστρα ΤΑΞΙΜ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Aγ. Τριάδα – Πλ.Τσώλη
ώρα 11.30: Αποκριάτικο γλέντι και παιχνίδια
Μαρίνα Καλαμάτας
ώρα 12.30: Αποκριά με ένα τρεχαντήρι γεμάτο μουσική,
χορό, σκάκι για μικρούς και μεγάλους &πολλά εδέσματα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Θουρία Δ.Ε. Θουρίας
Αγορά, ώρα 18:00
Αυγοδρομίες για μικρούς, εδέσματα μουσική και χορoί
Βρoμώβρυση Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 19.00
Παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αλαγονία Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 18.00
φωτιές, τοπικοί χοροί, κεράσματα
Κεντρική Πλατεία, ώρα 20.30
Φωτιές, αποκριάτικο γλέντι & δρώμενα
μαζί με τις μπαρμπούτες
Αγιος Φλώρος Δ.Ε. Αρφαρών
Πλατεία, ώρα 18:30
Παραδοσιακή εκδήλωση την Κυριακή της τυρινής
Πηγές Δ.Ε. Καλαμάτας, ωρα 19:00
Αποκριάτικο γλέντι
Άγριλος Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 19.00
Παραδοσιακή μακαρονάδα
Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας
Πλατεία Κάτω Αμφείας, ώρα 19.00
Παραδοσιακή μακαρονάδα
Αιθαία Δ.Ε. Θουρίας,
Κεντρική πλατεία , ώρα 19.00
Αερόστατα και παραδοσιακό γλέντι
Άνθεια Δ.Ε. Θουρίας
Δημοτικό Σχολείο Ανθείας, ώρα 19.00
Αερόστατα και παραδοσιακό γλέντι
Λέικα Δ.Ε. Καλαμάτας
Κεντρική Πλατεία, ώρα 19.00
Πέταγμα αερόστατου, παραδοσιακή μακαρονάδα, μουσική και χορός
Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας
Κεντρική Πλατεία, ώρα 20.00
φωτιές, τοπικές γεύσεις, μουσική και χορός
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρων, ώρα 10.00
Κούλουμα στα Αρφαρά
Πλατύ Δ.Ε Αρφαρών, ώρα 10:00
Πέταγμα χαρταετού
Άρις Δ.Ε. Άριος
Κεντρική Πλατεία, ώρα 10:00
Κούλουμα
Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας
Δρώμενο Ευετηρίας
ώρα 10.30: Αγερμός / ώρα 12.00: Δρώμενα
Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας
Κεντρική Πλατεία
ώρα 11.00: παραδοσιακή κρεμάλα, βράσιμο φασολάδας, γαϊτανάκι και παραδοσιακοί χοροί
ώρα 19:00: φωτιές, πέταγμα αερόστατου
Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας
Πλατεία Κάτω Αμφείας, ώρα 17:00
Διαγωνισμός αερόστατου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - 20 νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων !!

Ξεκινά τώρα η κατασκευή τους !!
Υπογράφηκε το συμφωνητικό μεταξύ του Δημάρχου και του αναδόχου για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης», προϋπολογισμού 72.599,34 €.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 90 ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.
Οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα κατασκευασθούν στα παρακάτω σημεία:
1. Στη διασταύρωση των οδών Ιατροπούλου & Λεωφόρος Σιδηροδρομικού Σταθμού
2. Στη διασταύρωση των οδών Ψαρών και Σόλωνος.
3. Στη διασταύρωση των οδών Ψαρών και Ξενοφώντος.
4. Επί της οδού Ψαρών –ανατολική πλευρά και νότια του Διοικητηρίου
5. Επί της οδού Ψαρών –ανατολική πλευρά μπροστά από αύλειο χώρο 24ου Δημοτικού Σχολείου.
6. Επί της οδού Ψαρών –δυτική πλευρά νότια του Super Market Atlantic.
7. Στη διασταύρωση των οδών Β. Σοφίας και Ασκληπιού.
8. Στη διασταύρωση των οδών Β. Γεωργίου και Ασκληπιού
9. Στη διασταύρωση των οδών Β. Γεωργίου και Κανάρη.
10. Στη διασταύρωση των οδών Β. Γεωργίου και Αριστοδήμου.
11. Στη διασταύρωση των οδών Β. Γεωργίου και Αριστομένους.
12. Στη διασταύρωση των οδών Κεφάλα και Νέδοντος.
13. Στο δυτικό πεζοδρόμιο της Νέδοντος στο ύψος του καταστήματος NEOSET.
14. Στο δυτικό πεζοδρόμιο της Νέδοντος πριν τη διασταύρωση και νότια από την οδό Κροντήρη.
15. Στο δυτικό πεζοδρόμιο της Νέδοντος στο ύψος της οδού Αμφείας.
16. Στο δυτικό πεζοδρόμιο της Νέδοντος στο ύψος της Πλατείας Όθωνος.
17. Στη διασταύρωση των οδών Νέδοντος και Τζάννε.
18. Στο ανατολικό πεζοδρόμιο της οδού Νέδοντος στο ύψος των γραφείων της ΔΕΥΑΚ.

Αλλαγές στο πρόγραμμα "Βοήθεια Στο Σπίτι"

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή, αφού θα αντικατασταθεί με μια μόνιμης δομής παροχή της υπηρεσίας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Η ηλικία, το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, η κατάσταση της υγείας και η πρόσκαιρη ή μόνιμη εξάρτηση αποτελούν κυρίως τα κριτήρια επιλογής των ωφελούμενων.
Ωφελούμενοι του Προγράμματος μπορεί να είναι και οι δικαιούχοι της σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, του ΝΑΤ και του Δημοσίου, καθώς και οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπό κάποιες προϋποθέσεις.
Δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα συνταξιούχοι που διαβιούν σε μονάδες κλειστής φροντίδας κάθε νομικής μορφής ή σε νοσηλευτικές μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή του Ιδιωτικού Τομέα.
Οι ωφελούμενοι συνταξιούχοι δικαιούνται συμπληρωματική ασφαλιστική παροχή αυξημένης κατ’ οίκον φροντίδας, οι λεπτομέρειες της οποίας θα ορίζονται μετά από γνώμη του ΔΣ κάθε Ταμείου και κατόπιν απόφασης του υπουργού Εργασίας.

Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο, χειμωνιάτικα Κούλουμα !!

Καλός αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο, ωστόσο για την Καθαρή Δευτέρα προβλέπονται από την ΕΜΥ βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.
Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και άνοδο της θερμοκρασίας, αναμένουν οι μετεωρολόγοι το Σάββατο. Νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 18 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.
Καλές καιρικές συνθήκες, με περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Λίγες αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι.
Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) κυρίως από τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Τα φαινόμενα αυτά σταδιακά θα επεκταθούν νοτιότερα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Καθαρά Δευτέρα οι βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες και τα χιόνια θα κατεβούν σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο (300 με 500 μέτρα στα βόρεια και 600 με 800 μέτρα στα κεντρικά).
Σημειώνεται ότι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός ουσιαστικά θα χαλάσει την Καθαρά Δευτέρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα βόρεια σε Β 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση κυρίως στα βόρεια.
Την Καθαρά Δευτέρα (27/2) η μέρα θα είναι χειμωνιάτικη με ισχυρές κατά τόπους βροχές, καταιγίδες και χιόνια που θα κατέβουν ακόμα χαμηλότερα (150 με 250 μέτρα στα βόρεια, 250 με 400 μέτρα στα κεντρικά και 700 με 900 μέτρα στην Πελοπόννησο).
Σταδιακά πάντως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα βόρεια και αργότερα στα δυτικά.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα πνέουν Β 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ που αργότερα θα γίνουν Β-ΒΔ και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

Φάντασμα ο βουλευτής με το 1 εκ. ευρώ !!

Σε κυκεώνα φαίνεται ότι έχει εμπλακεί η έρευνα για το ποιος είναι ο/η βουλευτής που έχει μεταφέρει στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ.
Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων και τις εντατικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και ημέρες, η καταγγελία του επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος Π. Νικολούδη δεν δείχνει να επιβεβαιώνεται.
Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από μια πρώτη έρευνα που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών στους κωδικούς 525 υπόχρεων δηλώσεων πόθεν έσχες που καταθέτουν κάθε χρόνο τις σχετικές δηλώσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Το ακριβές είναι ότι μέσα στο 2011 (τον Μάιο συγκεκριμένα), χρόνο που τοποθετεί ο κ. Νικολούδης την «κίνηση» του εμβάσματος του ενός εκατομμυρίου ευρώ, δεν έχει εντοπι-στεί τέτοια μεταφορά, ούτε για ολόκληρο το ποσό ούτε τμηματικά. Η διαπίστωση αυτή οδήγησε σε συνειρμούς μήπως ο κ. Νικολούδης έκανε λάθος στην ημερομηνία. Και τούτο γιατί έναν χρόνο νωρίτερα, τον Μάιο του 2010, βουλευτής εκλεγόμενος στη Βόρεια Ελλάδα εμφανίζεται να μεταφέρει δυο εμβάσματα, προς λογαριασμό που ανήκει στη σύζυγό του, σε τράπεζα του Λονδίνου, ποσά όμως που είναι υποδεέστερα του εκατομμυρίου.
Συγκεκριμένα ο εν λόγω βουλευτής, του οποίου η περιουσιακή κατάσταση δικαιολογεί απολύτως τις μεταφορές (πρόκειται δηλαδή για χρήματα που είχαν δηλωθεί σε παρελθούσες χρήσεις του πόθεν έσχες), εμφανίζεται να μεταφέρει στον λογαριασμό της συζύγου του στη Citibank (από το αντίστοιχο εδώ υποκατάστημα της τράπεζας)
1. με ένα έμβασμα 500.000 δολάρια και
2. με άλλο έμβασμα 300.000 ευρώ.
Και τα δυο ποσά υπολείπονται κατά περίπου 300.000 ευρώ του εκατομμυρίου που δήλωσε ο κ. Νικολούδης ότι εστάλησαν στο εξωτερικό, άρα ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν ταυτίζεται με τον «κύριο ένα εκατομμύριο ευρώ» του κ. Νικολούδη.
Ο Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ
Η πολιτική θύελλα πάντως που προκλήθηκε από την καταγγελία του κ. Νικολούδη εξακολουθεί αμείωτη, και χθες εντάθηκε με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη, ο οποίος με εξαιρετικά εύγλωττο τρόπο (και πιθανώς και δηλωτικό της πολιτικής προέλευσης του κατόχου του ενός εκατομμυρίου), κάλεσε τον βουλευτή να αυτοαποκαλυφθεί, και παράλληλα να παραιτηθεί. Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μιχελάκη είναι η ακόλουθη: «Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητεί-ται το παράδειγμα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Οποιος ή όποια και αν είναι οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος».
Περαιτέρω έρευνα απέδειξε ότι με την καταγγελία του επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος δεν ταυτίζεται ούτε η σύζυγος μέλους του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία είναι γνωστή επιχειρηματίας και απέστειλε 1 εκατομμύριο ευρώ σε πολυεθνική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται και η οποία κατέχει και ποσοστό των επιχειρήσεών της.
Από την ίδια έρευνα φαίνεται να μην ταυτίζεται ούτε με τον σύζυγο γυναίκας πολιτικού, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και απέστειλε στο εξωτερικό 650.000 ευρώ.
ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ
Πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους έστειλαν εμβάσματα άνω του ποσού των 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού το 2011.
Αυτό αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Επίσης διευκρίνισε ότι σήμερα οριστικοποιούνται τα ονόματα και η σχετική λίστα θα σταλεί στον Γ' αντιπρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Αργύ-ρη, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου για το πόθεν έσχες των πολιτικών.
Κατά την άποψή του, αφού διενεργηθεί ο έλεγχος από τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική Επιτροπή, στη συνέχεια πρέπει να κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις όσοι παρουσιάζουν πρόβλημα και δεν δικαιολογούνται τα ποσά από τις φορολογικές τους δηλώσεις. Ωστόσο, απέκλεισε το εν-δεχόμενο να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα πριν από την ολοκλήρωση της ακρόασης, δεδομένου ότι υπάρχουν συγγενείς πολιτικών οι οποίοι είτε έχουν εμπορικές συναλλαγές με το εξωτερικό είτε εξήγαγαν χρήματα για λόγους υγείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Επιτροπής Ελέγχου του πόθεν έσχες των πολιτικών που διενεργεί την έρευνα, προς το παρόν δεν προκύπτει η περίπτωση του (της) «εκατομ-μυριούχου βουλευτή» και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να εγκαλέσουν τον αντιεισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη, πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης μαύρου χρήματος, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Αντίθετα, έχουν βρεθεί δύο περιπτώσεις πολιτικών προσώπων που εμφανίζουν σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους από τις φορολογικές δηλώσεις τους το 2010 σε σχέση με το 2009 με εκροές στο εξωτερικό ποσών κάτω από 500.000 ευρώ που δεν δικαιολογούνται και δεν αποκλείεται αυτές οι υποθέσεις να σταλούν στον εισαγγελέα.
ΤΑ ΝΕΑ Γιώργος Παπαχρήστος, Δημήτρης Τζάθας

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 25 - 2- 2012

Περιορισμοί στη χορήγηση εφάπαξ σε ένστολους

Περιορισμούς στη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος στους ένστολους προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη.
 Σύμφωνα με τη ρύθμιση, δεν λαμβάνεται υπόψιν πλασματικός χρόνος εργασίας ούτε αυξάνεται το εφάπαξ για όσους αποκαθίστανται διοικητικά, χωρίς όμως να επανέλθουν στην υπηρεσία. Επίσης, προβλέπεται ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόσο από εισφορές όσο και από προσωπικά δάνεια έκτακτων αναγκών.
Παράλληλα, με άλλη διάταξη επιλύεται το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης 160 εργαζομένων της επιχειρηματικής μονάδας τροχαίου (σιδηροδρομικού) υλικού και βιομηχανικών έργων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ-ΟΑΕΔ, οι οποίοι βρίσκονται σε δικαστική διένεξη με την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., διεκδικώντας μεταξύ άλλων δεδουλευμένες αποδοχές καθώς και ένσημα κοινωνικής ασφάλισης περιόδου από 1η Οκτωβρίου 2009. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν στην τακτική επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ, ως απολυμένοι, διότι δεν έχει γίνει καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους.

24.2.12

Προθεσμία μέχρι 7/3 δίνει ο επενδυτής στους εργαζόμενους του ALTER !!

Εξαντλείται ο χρόνος για την εξεύρεση λύσης που θα οδηγήσει σε εργασιακή ειρήνη που θα συνέβαλε στην επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, μετά την απόρριψη από τους εργαζόμενους, της πρότασης της προσωρινής διοίκησης της εταιρίας.
Η πρόταση είχε υποβληθεί στις 23 Ιανουαρίου, την οποία οι εκπρόσωποι των εργαζομένων την είχαν συνολικά απορρίψει εμμένοντες στην πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
Σήμερα το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο επανήλθε με ανακοίνωσή του, προειδοποιώντας, ότι η επιμονή στην άρνηση έχει οδηγήσει σε ατόνηση του ενδιαφέροντος του στρατηγικού επενδυτή.
Η ανακοίνωση του Προσωρινού Δ.Σ. έχει ως εξής:
Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσει προς όλο το προσωπικό, ότι η μακρά και παρατεταμένη αδυναμία στη εξεύρεση λύσης για την εξασφάλιση της εργασιακής ειρήνης που θα συνέβαλε στην επαναλειτουργία του σταθμού, έχει οδηγήσει σε ατόνηση του ενδιαφέροντος του επενδυτή, ο οποίος δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να εμπλακεί σε καταστάσεις αβεβαιότητας ή διαφωνιών.
Ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του Δ.Σ. ο επενδυτής δέχτηκε να διατηρήσει ενεργό το ενδιαφέρον μέχρι την Τετάρτη 7-3-2012. Κατά τα λοιπά ισχύει η πρόταση του Δ.Σ. που κατατέθηκε στην ΕΣΗΕΑ και τα άλλα Σωματεία, μολονότι οι επιδεινούμενες καθημερινά οικονομικές συνθήκες, οδηγούν σε πιο επαχθείς αναθεωρήσεις.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι πρόθυμος να συζητήσει οτιδήποτε κρίνεται σκόπιμο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ή των Ενώσεών τους.
Αθήνα 24-2-2012
Για το Προσωρινό Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
ΣΤΑΘΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ

Ένταξη στο ΕΣΠΑ Εικονικής Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης με αφορμή την ανακοίνωση ένταξης στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ του έργου : «Δημιουργία Κέντρου εικονικής αναπαράστασης για τη ναυμαχία του Ναβαρίνου » , θα ήθελε να εκφράσει τη βαθειά ικανοποίηση του γι’ αυτή την εξέλιξη.
Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης Πολιτιστικής σημασίας για τον τόπο, του οποίου όμως η υλοποίηση είχε καθυστερήσει αρκετά. Αφορά, την αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος που σημειώθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1827, καθώς και την παροχή ιστορικών πληροφοριών μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, με προϋπολογισμό 270.000 ευρώ. Η εγκατάσταση του κέντρου θα γίνει στην αίθουσα του μεγάλου Θόλου στο Νιόκαστρο της Πύλου, εμβαδού περίπου 300 τ.μ.
Η ένταξη στο ΕΣΠΑ του ανωτέρω έργου υπογράφτηκε εχθές από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου.
Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Πύλου-Νέστορος περικλείει στα όρια του πλήθος ιστορικών μνημείων και συνεπώς η ανάδειξη και η προβολή τους είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, έτσι ώστε να συντελέσουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την οικονομική ανάπτυξη και πολιτισμική αναβάθμιση της περιοχής .
Ύστερα από αυτή την ευχάριστη εξέλιξη που προήρθε κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Καφαντάρης θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την Διοίκηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την παραχώρηση της αίθουσας του Θόλου καθώς και την στήριξη, στην υποβολή του φακέλου του έργου.

Χριστοφιλοπούλου - Καφαντάρης για τις καταργήσεις σχολείων στον Δήμο Πύλου -Νέστορος !

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης συναντήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, και την Υφυπουργό, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων στον Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Ο κ. Καφαντάρης μετέφερε τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων σε σχέση με την εισήγηση που έχει σταλεί από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, κ. Νίκο Κλάδη για το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων. Ο κ. Δήμαρχος αιτιολόγησε πλήρως τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό και την κα Υφυπουργό την πλήρη υιοθέτηση της συγκεκριμένης απόφασης.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος και η κ. Χριστοφιλοπούλου άκουσαν με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο κ. Καφαντάρης και υποσχέθηκαν να μελετήσουν το ζήτημα καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία εισηγήσεων από όλες τις υπηρεσίες προς το Υπουργείο. Αυτό που διεφάνει από την συζήτηση είναι ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου δεν θα προβεί σε αποφάσεις που θα βλάπτουν την εκπαίδευση και δεν θα έχουν τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών. Αυτό διότι σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ποιοτική εκπαίδευση καθότι η Παιδεία και η Γνώση αποτελούν όπλα για την έξοδο από την κρίση. Τέλος, υποσχέθηκαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία για τη λήψη των τελικών αποφάσεων.
Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση και την πεποίθηση του, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μεταβολές στον εκπαιδευτικό χάρτη του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Επενδύσεις 220 εκατ. ευρώ για τη β φάση του Costa Navarino !!

Ανάπτυξη ολοκληρωμένης τουριστικής περιοχής στη Μεσσηνία από την Temes !!
Επενδύσεις συνολικού ύψους 220 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η εταιρεία TEMES για τη δεύτερη περιοχή της πρώτης φάσης ανάπτυξης του, μοναδικού στην Ελλάδα έργου, δημιουργίας μιας ολόκληρης τουριστικής περιοχής στη Μεσσηνία με την ονομασία Costa Navarino.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ …ο Δήμος Μεγαλόπολης ζητάει ….Λιγνιτωρυχείο στην Κορώνη !!

Γράφει ο Μεσσήνιος
Ας κοιτάξει η Μεγαλόπολη τα του οίκου της –Δεν τους πέφτει λόγος για την Κορώνη !
Λάβροι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας και μειοψηφίας του Δήμου Μεγαλόπολης ,εναντίον των κατοίκων της Πυλίας που αντιδρούν στα σχέδια των εταιρειών εξόρυξης που θέλουν να μετατρέψουν την Πυλιακή Γή σε ….κρανίου τόπο .
Σε δηλώσεις τους μάλιστα ….υπενθυμίζουν ότι δίνουν ψωμί σε Μεσσήνιους εργαζόμενους ενώ ….εξοργίστηκαν για το σύνθημα που επικρατεί στην Κορώνη ότι εμείς δεν θα ….γίνουμε Μεγαλόπολη και Πτολεμαΐδα.
Με λίγα λόγια μπροστά στα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου Μεγαλόπολης τα οποία υπερασπίζονται δεν τους ενδιαφέρει η καταστροφή του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της Πυλίας δεν τους ενδιαφέρει αν σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων έχει τις εγκαταστάσεις του η ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού το Costa Navarino δεν τους ενδιαφέρουν οι εκατοντάδες επενδύσεις που έχουν γίνει στον τομέα του τουρισμού στην ευρύτερη  περιοχή ,δεν τους ενδιαφέρει η αγροτική παραγωγή , δεν τους ενδιαφέρει εν τέλει η υγεία χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών της ιστορικής Πύλου
Αγαπητοί φίλοι νομίζω ότι έχουμε σαν τοπική κοινωνία το δικαίωμα της επιλογής για το μέλλον μας δεν χρειαζόμεθα αυτόκλητους συνηγόρους υπεράσπισης των εταιρειών εξόρυξης λιγνίτη .Κοιτάξτε τα οίκου σας και αφήστε μας ανενόχλητους στην δική μας πορεία .

Με βάση τους όρους των συμβάσεων έγινε η αύξηση των διοδίων !!

Η αύξηση στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων, που έγινε από την 1η Φεβρουαρίου, αποτελούσε όρο των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί το 2007, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ιωάννη Μαγκριώτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς.
Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο έγγραφο, η από 1.2.2012 μεταβολή της τιμής των διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης, προήλθε από την εφαρμογή της ετήσιας τιμαριθμικής προσαρμογής, η οποία αποτελεί έναν από τους όρους των συμβάσεων που υπογράφηκαν το 2007 και κυρώθηκαν με νόμο από τη Βουλή το ίδιο έτος.
«Πρέπει να τονιστεί ότι η αθέτηση των όρων, των υπόψη συμβάσεων, δίνει τη δυνατότητα στους παραχωρησιούχους να ζητήσουν αποζημιώσεις από το ελληνικό δημόσιο, τις δε αποζημιώσεις αυτές θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες φορολογούμενοι», σημειώνει ο υφυπουργός Υποδομών και υπενθυμίζει ότι το υπουργείο, από τις αρχές του 2010, έχει προτείνει τη μείωση των τιμών των διοδίων. Η πρόταση αυτή μάλιστα έχει ενσωματωθεί στο μνημόνιο συναντίληψης που έχει υπογράψει στις αρχές καλοκαιριού 2011 το δημόσιο με τους παραχωρησιούχους και όπως τονίζει ο κ. Μαγκριώτης «η αλλαγή στα διόδια μπορεί να γίνει μόνο αν συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές».
Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός Υποδομών σημειώνει ότι «το υπουργείο ζήτησε να μην αυξηθούν τα διόδια από τους παραχωρησιούχους όπως προέβλεπαν οι συμβάσεις του 2007 -κατά 33% από το Κλειδί Ημαθίας μέχρι τις Ράχες Μαλιακού και κατά 50% από τη Σκάρφεια στο Πέταλο μέχρι την Αθήνα και από Αθήνα μέχρι την Κόρινθο- από το καλοκαίρι του 2011, κάτι που έγινε» και προσθέτει πως «είναι βέβαιο πως ο παραχωρησιούχος θα ζητήσει με βάση τη σύμβαση του 2007, την κάλυψη από το δημόσιο των απωλειών εσόδων».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, με ερώτησή του προς το υπουργείο Υποδομών έχει χαρακτηρίσει πρόκληση την αναγγελία των αυξήσεων στις τιμές των διοδίων.

ΣΦΥΡΙΖΕΙ ...ΚΛΕΦΤΙΚΑ Ο ΚΛΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ !

ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !!
Σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ Νικόλαο Κλάδη, στο γραφείο του στο Διοικητήριο Καλαμάτας.
Ο κ. Κλάδης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρόταση της Διεύθυνσης για τις αλλαγές στις σχολικές μονάδες, τονίζοντας ότι οι προτάσεις αυτές είναι σε διαβούλευση, έχουν αποσταλεί στα Δ.Σ των Δήμων, με σκοπό να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και μέσα από δημοκρατικό διάλογο να μπορέσουν να σχηματίσουν μια ενιαία πρόταση, η οποία θα είναι προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράστηκαν δια του τύπου, ανέφερε ότι καμία ειλημμένη απόφαση δεν έχει παρθεί για τις αλλαγές, θα περιμένουμε τις αποφάσεις των Δ.Σ των Δήμων και της κοινωνίας και, όπου χρειαστεί, θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.
Ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι οι εποχές που περνάμε είναι δύσκολες και οποιαδήποτε αλλαγή που ενδεχομένως υπάρξει, πρέπει να έχει σκοπό την αναβάθμιση της εκπαίδευσης με εκπαιδευτικά, κοινωνικά και όχι μόνο με στείρα οικονομικά κριτήρια. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, ελπίζοντας ότι οποιαδήποτε ανησυχία που έχει δημιουργηθεί, θα οδηγήσει προς την καλύτερη εφικτή λύση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου