18.2.12

Συνελήφθησαν μητέρα και γιoς για εμπρησμό και εκβίαση !!

Μητέρα και γιος, 48 και 29 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν προχθές, απο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό και απόπειρα εκβίασης σε βάρος 36χρονης, με την οποία είχαν οικονομικές διαφορές.
Οι κατηγορούμενοι έβαλαν 40χρονο Αλβανό να κάψει το ΙΧ αυτοκίνητο της 36χρονης, ενώ οι ίδιοι έστελναν παράλληλα SMS με απειλές για τη σωματική ακεραιότητα της παθούσας και των ανήλικων παιδιών της, για εκφοβισμό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο 40χρονος Αλβανός αναζητείται.

Εξαρθρώθηκε συμμορία Αλβανών στη νοτιοανατολική Αττική !!

Συμμορία Αλβανών, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε σπίτια τις νύχτες, κυρίως στα νότια προάστια, εξαρθρώθηκε απο την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Παλαιό Φάληρο πέντε άτομα, ηλικίας 26, 24, 23, 21 και 20 ετών, ενώ αναζητείται άλλος ένας 25χρονος συνεργός τους.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά εδώ και ένα τετράμηνο περίπου, έμπαιναν σε σπίτια πολιτών, βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες και χρησιμοποιώντας πιστόλια και μαχαίρια αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη και σε κάποιες περιπτώσεις οχήματα.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας έχουν εξιχνιασθεί 12 ληστείες, στον 'Αλιμο, στον 'Αγιο Δημήτριο, στη Νέα Σμύρνη, στην Ηλιούπολη και στον Βύρωνα.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα που διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρια, γάντια και άλλα αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ οργανώνουν συλλαλητήριο αύριο Κυριακή !!

ΣΕ μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν αύριο το πρωί στις 10:30 στο Σύνταγμα καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους. Μάλιστα, η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι θα συνεχίσει με όλα τα μέτρα που διαθέτει προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Εξάλλου, χωρίς λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα μείνει η Αθήνα την Τρίτη, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ καλεί τους εργαζόμενους της πρώην ΕΘΕΛ να συμμετέχουν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση εν όψει των αρχαιρεσιών του συνδικάτου. Τα λεωφορεία θα αρχίσουν να αποσύρονται από τους δρόμους 30-60 λεπτά πριν από την έναρξη της στάσης εργασίας, ενώ η αποκατάσταση των δρομολογίων θα έχει γίνει μέχρι τις 6 το απόγευμα.

" ΚΛΕΙΔΩΣΕ " - 18 Μαρτίου η εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ !

ΣΤΙΣ 18 Μαρτίου κλείδωσε η ημερομηνία εκλογής νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με απόφαση που έλαβε αργά το βράδυ της Πέμπτης το Πολιτικό Συμβούλιο, που επίσης συμφώνησε για εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση, ανεξαρτήτως αριθμού υποψηφίων.
Η διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης αναμένεται να γίνει στις 3 και 4 Μαρτίου, ενώ μέσα στο διήμερο αυτό ενδεχομένως να γίνει και το Εθνικό Συμβούλιο για την υποβολή υποψηφιοτήτων, χωρίς να αποκλείεται οι διαδικασίες να μεταφερθούν μια εβδομάδα νωρίτερα.
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συνεδριάσει ξανά την επόμενη Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσπευση της εκλογής στις 4/3 ζήτησαν οι Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Μίχας, Νίκος Ανδρουλάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Κώστας Ασκούνης, Συλβάνα Ράπτη και Τόνια Αντωνίου.

Έκαψαν ζωντανή μια 40χρονη γυναίκα διότι "ήταν μάγισσα" !!

Κάτοικοι ενός απομακρυσμένου χωριού στην περιοχή Τσιτουάν του νοτιοδυτικού Νεπάλ έκαψαν ζωντανή χθες μια γυναίκα, την οποία κατηγόρησαν πως ήταν μάγισσα.
Η αστυνομία στην περιοχή ανέφερε ότι μια ομάδα κατοίκων στο χωριό Μπαγκόντα ξυλοκόπησε την Τεγκαβιντέβι Μαχάτο, 40 ετών, την περιέλουσε με κηροζίνη και της έβαλε φωτιά.
Ως τώρα έχουν συλληφθεί δέκα άνθρωποι που θεωρείται ότι ενέχονται στο έγκλημα. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες γυναίκες σε επαρχίες του Νεπάλ κακοποιούνται αφού κατηγορούνται ότι είναι μάγισσες.

Σήμερα σε όλο τον κόσμο, όλοι είναι Έλληνες !!

Σήμερα όλη η Ευρώπη ντύνεται στα γαλανόλευκα και αποκτά χρώμα Ελλάδα, καθώς χιλιάδες πολίτες της γηραιάς ηπείρου με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» θα πραγματοποιήσουν μία γιγαντιαία κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό.
Το πανευρωπαϊκό κάλεσμα απευθύνεται στους πολίτες της Δυτικής Ευρώπης με αφορμή την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την ελληνική κοινωνία.
Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στις 14:00 έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη. Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.
Το σύνθημα που θα κυριαρχήσει είναι το «Είμαστε όλοι Έλληνες», ενώ σε ανακοινώσει που κάνουν το γύρο του διαδικτύου αναφέρεται μεταξύ άλλων «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!».
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία και στον διαδικτυακό τόπο «jesuisgrec.blogspot.com'», όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας».
Στο συγκεκριμένο site οι Ευρωπαίοι υπογράφουν καθημερινά το κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους.

Φάντασμα καλόγριας εμφανίστηκε σε φωτογραφία !!

Το φάντασμα μιας καλόγριας του 19ου αιώνα ανακάλυψε ένας φωτογράφος στην Ιρλανδία.
Ο φωτογράφος Τζόναθαν Κιούραν ήθελε να φωτογραφήσει πανοραμικά μια βιομηχανική περιοχή στο Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας.
Έστησε τη φωτογραφική του μηχανή και τράβηξε 13 φωτογραφίες, με χρονική απόσταση μικρότερη του ενός λεπτού μεταξύ τους.
Όμως, μόνο σε μία από αυτές εμφανίστηκε η φιγούρα μιας καλόγριας, με αμφίεση 19ου αιώνα.
«Η φιγούρα της καλόγριας δεν ήταν ορατή ούτε πριν ούτε μετά τη φωτογράφιση στο σημείο. Επίσης, δεν υπήρχε σε καμία από τις υπόλοιπες φωτογραφίες. Μοιάζει σαν να εμφανίστηκε μόνο για μια στιγμή και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στο μέρος αυτό κατά τη φωτογράφηση, οι οποίοι επίσης δεν έδειχναν να έχουν αντιληφθεί την παρουσία της», εξηγεί ο Κιούραν στην τοπική εφημερίδα Galway Independent.Newsbomb.gr.

H Greenpeace καταγγέλλει 4 ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες για χρήση μεταλλαγμένων!

Τέσσερις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες για χρήση μεταλλαγμένων κατονομάζει η Greenpeace.
Οι εταιρείες αυτές σύμφωνα με τη Greenpeace αναφέρουν στις συσκευασίες των προϊόντων τους ή στις ιστοσελίδες τους ότι δεν γίνεται χρήση μεταλλαγμένων.
Αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Greenpeace αναφέρονται τα εξής:
Έρευνα της Greenpeace αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από 4 ελληνικές εταιρίες γαλακτοκομικών. Δείγματα ζωοτροφής των εταιρειών ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ βρέθηκαν θετικά στα μεταλλαγμένα όπως έδειξαν οι τυχαίοι, δειγματοληπτικοί έλεγχοι της Greenpeace.
Μάλιστα, οι εταιρείες ΟΛΥΜΠΟΣ και ΔΕΛΤΑ αναγράφουν σε συσκευασίες τους, και η ΜΕΒΓΑΛ στην ιστοσελίδα της, ότι το γάλα τους παράγεται χωρίς χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο. Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, μάθε πως το κόστος εισαγωγής σόγιας είναι 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν οι καταναλωτές πόση από αυτήν είναι μεταλλαγμένη και πού καταλήγει.
Γαλακτοβιομηχανία όπου ανήκουν τα δείγματα- Παρουσία μεταλλαγμένων – Ποσοτικός προσδιορισμός
ΔΕΛΤΑ -Θετικό έως 90%
ΟΛΥΜΠΟΣ -Θετικό έως 85%
ΜΕΒΓΑΛ -Θετικό έως 80%
ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ -Θετικό έως 45%
Απαιτούμε από όλες τις εταιρείες ζωικών προϊόντων να εξασφαλίσουν αμέσως καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
Πληρώνουμε για να καταναλώνουμε μεταλλαγμένα χωρίς να το ξέρουμε, ούτε να το θέλουμε!
Είμαστε όλοι ήδη αντιμέτωποι με μια πολύ σκληρή κρίση, κοινωνική και οικονομική. Αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε καμία εταιρεία να μας σερβίρει μεταλλαγμένα. Οι εταιρείες πρέπει να στραφούν τώρα σε καθαρές ζωοτροφές που καλλιεργούνται στη χώρα μας και θα δώσουν θέσεις εργασίας και καθαρή τροφή .
Ζητάμε από όλες τις εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων να στραφούν αμέσως προς την καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα. Πρέπει να σεβαστούν εμάς τους Έλληνες καταναλωτές, που τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε και κερδίζουμε ενάντια στα μεταλλαγμένα, και να αναλάβουν ρόλο στην αντιμετώπιση της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Αντί ως χώρα να εξάγουμε συνάλλαγμα -εν μέσω οικονομικής κρίσης- για να εισάγουμε μεταλλαγμένη σόγια που προορίζεται για ζωοτροφή, χρειάζεται να επενδύσουμε σε καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής, όπως τα κτηνοτροφικά φυτά (ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα) τα οποία επιπλέον προωθούν τη βιώσιμη γεωργία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την ανάπτυξη στην περιφέρεια.
Σαν ενδιάμεσο βήμα, ζητάμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ολοκληρώσει αμέσως τη διαδικασία πιστοποίησης και σήμανσης ζωικών προϊόντων που προέρχονται αποκλειστικά με μη – μεταλλαγμένη ζωοτροφή (Agro 7). Υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι για να διασφαλιστεί το –καταπατημένο σήμερα- δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν. Και οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων, οφείλουν να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση .
Αναμένεται η απάντηση των κατονομαζόμενων εταιρειών στις αιτιάσεις της Greenpeace.
econews

" Ψήνουν " Δημοσκοπική άνοδο του ΠΑΣΟΚ με Βενιζέλο !

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ...ΠΑΣΟΚ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ( ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ .....ΕΓΚΛΗΜΑ )
Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία η φήμη ότι την Κυριακή έρχονται δημοσκοπήσεις με «σημαντικά» ευρήματα.
Δεν λένε φυσικά ότι η Ντόρα μπαίνει στη Βουλή. Λένε όμως ότι το ΠΑΣΟΚ στην υποθετική ερώτηση να κατέλθει στις εκλογές με αρχηγό τον Ευ. Βενιζέλο, εμφανίζει ανάκαμψη των ποσοστών του. Στην περίπτωση κατά την οποία οι φήμες επαληθευτούν, τίθενται δύο ερωτήματα. Πρώτον, γιατί τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είναι σε καθοδική τροχιά όλο το διάστημα κατά το οποίο υπουργός των οικονομικών είναι ο Ευ. Βενιζέλος.
Δεύτερο, γιατί είναι φθίνουσα η πορεία του ΠΑΣΟΚ και στο διάστημα κατά το οποίο πρωθυπουργός είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, με δεξί του χέρι τον Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου σε δεύτερη μοίρα. Θεωρώ ότι κάποια λογικοφανής απάντηση θα υπάρχει. Και για να μην ξεχάσω: Οι φήμες τροφοδοτούνται από συζητήσεις που κάνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσκείμενα τον υπουργό των Οικονομικών- τυχαία….newpost.gr

Αναστολή αγωνιστικής από Σούπερ Λίγκα !!

ΤΗΝ αναστολή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα την επόμενη (23η) αγωνιστική, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί το διήμερο 24-25 Φεβρουαρίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Σούπερ Λίγκα κατέληξε σε αυτή την απόφαση αντιδρώντας στην ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου και ειδικότερα του άρθρου 19, με το οποίο καθορίζονται οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς θεωρεί –όπως και η ΕΠΟ– πως παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, με ορατό τον κίνδυνο παρέμβασης της FIFA και αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παράλληλα, η Σούπερ Λίγκα διαμαρτύρεται και για τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ για τη χορηγία του πρωταθλήματος, καθώς ο Οργανισμός προσφέρει 14 εκ. ευρώ για την επόμενη διετία (5,5 για τον πρώτο και 8,5 για τον δεύτερο χρόνο), με τον Συνεταιρισμό να ζητεί 18 εκ. ευρώ για το ίδιο διάστημα. Στην καυστική της ανακοίνωση η Σούπερ Λίγκα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μπορεί κάθε Κυριακή να είμαστε αντίπαλοι, αλλά είμαστε ενωμένοι καθημερινά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη λάσπη και τον πόλεμο που δεχόμαστε γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να υπάρξει ποδόσφαιρο».

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 18 - 2 - 2012

10.166.929 Έλληνες , πολύξεροι…μικροί πρωθυπουργοί!!!

Αυτό που συμβαίνει στη Χώρα μας , δεν έχει αλλού προηγούμενο!
Όπου και να σταθεί κάποιος, κυρίως στα μικρά κοινοβούλια των Ελληνικών καφενείων,ακούει ειδήμονες περί των οικονομικών , περί των διεθνών σχέσεων, περί των εργασιακών κλπ
Όλοι θεωρούν ότι αν αναλάμβαναν τη θέση του …πρωθυπουργού της Χώρας ,θα τα ….κατάφερναν καλύτερα και θα επίλυαν το δημοσιονομικό πρόβλημα της Χώρας!
Φυσικά μιλούν όλοι συγχρόνως , χωρίς να ακούει ο ένας τις απόψεις του άλλου που τις θεωρεί …υποδεέστερες της δικής του…σοφίας και ούτω καθεξής!
Όμως αυτό δεν αφορά μόνο τον οικονομικό τομέα ή τον τομέα της πολιτικής, αλλά όλα τα γνωστικά αντικείμενα!
Ξέρει …άλλος καλύτερα από τον κάθε Έλληνα ,την …προπονητική όλων των αθλημάτων;
Ξέρει άλλος να χειρισθεί την εξωτερική πολιτική , τις …σκέψεις και τους σχεδιασμούς των μεγάλων δυνάμεων, τ΄ αυτοδιοικητικά αλλά και ότι έχει να κάνει με τα σπορ , όπως το κυνήγι, το ψάρεμα ;
Βέβαια τη συνταγή τη δίνουν τα ΜΜΕ όπου οι διάφοροι άνκορμαν , αλλά και oi φιλοξενούμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα , διδάσκουν την παντογνωσία! Σε όλα τα θέματα είτε αφορούν πολιτική ,ασφάλεια, υγεία , ποδόσφαιρο κλπ έχουν άποψη τεκμηριωμένη και την καταθέτουν στους λοιπούς……. σοφούς ακροατές !
Επειδή αυτή πολυξεροσύνη μας έχει καταστρέψει , επιτέλους ας εμπιστευτούμε και κάποιον άλλον εκτός από τον …παντογνώστη εαυτό μας και ας καταλάβουμε πως η ημιμάθεια και η έλλειψη πραγματικής γνώσης είναι καταστροφική.
Αυτήν την περίοδο μάλιστα που πρέπει να προσέχουμε τι απόψεις διατυπώνουμε , μέσα στην ομίχλη της άγνοιάς μας , ας ξανασκεφτούμε πως έστω κι έναν να παρασύρουμε στις «δήθεν αλάνθαστες» θέσεις μας, προξενούμε στον ίδιο μας τον εαυτό , ανεπανόρθωτη ζημιά! Σκώρος…..moriasnews.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ... ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ -Mαζεύοντας χόρτα: Άγριο ραδίκι !!

Όταν βλέπεις τους ανθρώπους να συνωστίζονται μπροστά από έναν πάγκο που μοιράζει δωρεάν πατάτες, αντιλαμβάνεσαι ότι η επιβίωση δεν είναι για όλους δεδομένη.
Βέβαια, αν ο ίδιος πάγκος στηνόταν στην πλατεία ενός χωριού, δεν νομίζω ότι η ουρά και η απόγνωση στα βλέμματα των ανθρώπων θα ήταν η ίδια.
Φυσικά δεν υπαινίσσομαι ότι οι άνθρωποι της επαρχίας δεν δυσκολεύονται οικονομικά, αλλά ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν αποκοπεί από τη φύση μπορούν πάντα να βασίζονται στα αγαθά που τους προσφέρει δωρεάν και απλόχερα. Ας μάθουμε, λοιπόν, κι εμείς – τα παιδιά της πόλης – λίγη από την σοφία των παππούδων μας.
—Τα βοτανικά χαρακτηριστικά του ραδικιού
Ξεκινάμε με το ραδίκι, γιατί είναι της εποχής, φυτρώνει παντού και είναι και το πιο κοινό στα αυτιά όλων μας. Το Άγριο ραδίκι ή Πικροράδικο ή Πικραλίδα ανήκει στο γένος Cichorium της οικογένειας Asteraceae.
Είναι φυτό μεσογειακό και αναφέρεται ακόμα και στα γραπτά του Διοσκουρίδη και του Γαληνού. Είναι φυτό πολυετές, ανθεκτικό, με βαθιά πασσαλώδη ρίζα και χοντρό στέλεχος που όταν κοπούν εκκρίνουν λευκό πικρό χυμό. Τα φύλλα είναι λογχοειδή και οδοντωτά, φυτρώνουν εναλλάξ και σχηματίζουν ρόδακα.
Ανθίζει τον Μαίο και το χρώμα των λουλουδιών είναι γαλάζιο. Η περίοδος που μπορείτε να μαζέψετε τα τραγανά φύλλα του στους αγρούς είναι από το χειμώνα έως τις αρχές της άνοιξης.
—Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες
Είναι τονωτικό του συκωτιού, αυξάνει τη ροή της χολής, είναι ισχυρό διουρητικό και συνίσταται για τις πέτρες των νεφρών & της χολής, τους ρευματισμούς, και τις αρθρίτιδες.
—Οδηγίες συλλογής
Αποφεύγετε τη συλλογή χόρτων από περιοχές που βρίσκονται δίπλα σε δρόμους, σε εργοστάσια και σε πολυσύχναστες περιοχές, όπου βγαίνουν βόλτα τα κατοικίδια της περιοχής.Livingreen

Η κρίση μας οδηγεί ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στα Ψυχιατρεία !!

Δραματική αύξηση, κατά 92% των ψυχικά ασθενών έχει παρατηρηθεί τα τελευταία τρία χρόνια στον Ευαγγελισμό, σύμφωνα με τον διευθυντή του ψυχιατρικού τομέα του νοσοκομείου, Κώστα Αλεξανδρόπουλο. Βασική αιτία είναι η κρίση, οι υποχρεώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι άνθρωποι και το αίσθημα αδικίας στην κοινωνία.
Ο διευθυντής και πρόεδρος του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων υποστηρίζει ότι υπάρχει δραματική αύξηση ασθενών με συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους, πανικού, όπως επίσης και τάσεις αυτοκτονίας, λόγω της κρίσης.
Σε έρευνα που παρουσίασε στο συνέδριο ο Γιάννης Χιώτης, ειδικευόμενος ψυχίατρος στον Ευαγγελισμό, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει παρατηρηθεί αύξηση, σε ποσοστό 118%, των ασθενών με αντιδραστική κατάθλιψη την τριετία 2008-20011.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, σε σχέση με το μορφωτικό επίπεδο των ψυχικά νοσούντων, έχει παρατηρηθεί μία αύξηση της τάξης του 134% των ασθενών που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων, ενώ η αύξηση αριθμού των εργαζόμενων ασθενών είναι της τάξης του 165%.
Το ποσοστό των ανέργων και των απόρων ασθενών έχει αυξηθεί σε ποσοστό 75% και όσον αφορά τα ηλικιακά χαρακτηριστικά των ασθενών, στις ηλικίες άνω των 50, δηλαδή μεταξύ αυτών που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο, έχει παρατηρηθεί αύξηση της τάξης του 44%.
Αντίστοιχη αύξηση, 45%, έχει παρατηρηθεί μεταξύ των συνταξιούχων ασθενών, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Χιώτης αναμένεται περαιτέρω αύξηση του ποσοστού το προσεχές διάστημα, ύστερα από τις επερχόμενες περικοπές στις συντάξεις.
Απ' την πλευρά του, ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος, επεσήμανε ότι στις ομάδες υψηλού κινδύνου εμφάνισης ψυχικών νοσημάτων ανήκουν όχι μόνο οι άνεργοι, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της επαπειλούμενης ανεργίας, όσοι έχουν δάνεια και χρέη, γυναίκες, ασθενείς με χρόνια ψυχικά προβλήματα, όπως επίσης και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι φαίνεται να πλήττονται ιδιαίτερα από τις συνέπειες της κρίσης σε ψυχικό επίπεδο.
«Το 23% των ατόμων με ψυχικό νόσημα έχουν δάνεια. Το χαμηλό εισόδημα και τα χρέη συνδέονται με την εμφάνιση ψυχικών νοσημάτων» ανέφερε ο κ. Κυριόπουλος. Τόνισε δε, ότι η έκταση του χρέους σχετίζεται με βλαπτικές μεταβολές στην ψυχική υγεία.
Υπογράμμισε επίσης ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 σημειώθηκε αύξηση 40% των αυτοκτονιών σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010, ενώ όπως είπε, πάνω από το 4% του πληθυσμού έχει κάποιο βαθμό εξάρτησης από ουσίες.

Και η Yahoo! φωνάζει στο Facebook: Είμαστε όλοι Έλληνες !!

Είναι το σύνθημα των τελευταίων ημερών. Πολλοί Eυρωπαίοι το φωνάζουν, εν'όψη μάλιστα της 18ης Φεβρουαρίου, ημέρας όπου σε πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης θα ενωθούν και θα φωνάξουν υπερ των Ελλήνων.
Η φωτογραφία με το μήνυμα ''We are all Greeks'', κοινοποιείται από πολλούς χρήστες του Facebook και το μήνυμα ακούγεται παντού.
Όλο και περισσότερος κόσμος διαμαρτύρεται λοιπόν για τα σκληρά μέτρα και της άδικης τιμωρίας του ελληνικού λαού, καθώς από τις προθέσεις των ηγετών φαίνεται καθαρά πως η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή...

Facebook: Το μήνυμα για τους εργαζόμενους και τους «κηφήνες» !!

Πρόκειται για μια από τις εικόνες που κάνουν το γύρο του Facebook και των social media, ένα οξύ σχόλιο για την επικαιρότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Ένας ηλικιωμένος κρατά μια πινακίδα με το μήνυμα: ''Στο κόσμο των μελισσών οι εργάτριες σκοτώνουν τους κηφήνες. Στον ανθρώπινο κόσμο οι κηφήνες σκοτώνουν τους εργαζόμενους''.
Μια πικρή αλήθεια για τη σημερινή πραγματικότητα, που έχουν κοινοποιήσει εκατοντάδες Έλληνες στο Facebook καθώς καθημερινά οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες δυσκολίες.
Δεν γνωρίζουμε αν η φωτογραφία προέρχεται από τις πρόσφατες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ωστόσο η αλήθεια του μηνύματος είναι πιο αισθητή από ποτέ...

17.2.12

Κεραυνός "χτύπησε" το αεροπλάνο του Παναθηναϊκού !!

Πανικός επικράτησε για λίγα λεπτά το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της πτήσης της αποστολής του Παναθηναϊκού όταν ένας κεραυνός χτύπησε το αεροπλάνο που μετέφερε τους παίχτες και τον προπονητή της ομάδας.
Λίγη ώρα πριν το αεροπλάνο προσγειωθεί στο «Νικόλαος Καζαντζάκης», ο κεραυνός έσπειρε τον τρόμο στην αποστολή του ΠΑΟ, ωστόσο, δεν προκάλεσε καμία βλάβη στο αεροσκάφος.
Η πτήση συνεχίστηκε κανονικά και οι παίχτες ηρέμησαν γρήγορα. ύστερα και από την καθησύχαση από το πλήρωμα και από τον πιλότο του αεροσκάφους.flashnews.gr

ΠΑΙΣΙΟΣ - Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. !!

Οι πολιτικοί πρέπει να πάνε εξορία!
Ο γέροντας Παϊσιος 20 χρόνια πριν είχε αναφερθεί στους πολιτικούς γράφοντας τα ακόλουθα:
«Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν, γιατί οι παρόντες μολύνουν.”
Πόσο μπροστά ήταν ο γέροντας…
Δεν σταμάτησε όμως εκεί..
«Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό.
Η λέξη «Έλληνας» αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά .
Είναι κρίμα, γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία….
Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.
Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Έχει κατορθώσει ο «Διεθνής Σιωνισμός» με τα προγράμματα που κάνει εδώ και 180 χρόνια, να εφαρμόσει σήμερα τα σχέδια του. Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας.
Το αίμα το Ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι».
Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα-και θα το δείτε-ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί.
Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη».

Η ΕΛ.ΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ !!

Διάθεση γραμμών επικοινωνίας με τις Αρχές Ασφάλειας που αφορούν στην αφαίρεση των αρχαίων αντικειμένων στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων
Σχετικά με τη σημερινή Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορά στην αφαίρεση με τη βία χάλκινων και πήλινων αρχαίων αντικειμένων, καθώς και ενός χρυσού δακτυλιδιού ιστορικής αξίας από τις προθήκες του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία,
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
που γνωρίζουν, ανώνυμα ή επώνυμα, οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την υπόθεση να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
Στον αριθμό 11012 της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας &  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση
Στον αριθμό 210 647 6188 του Τμήματος Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που λειτουργεί από τις ώρες 08.00 έως 23.00 κάθε μέρα.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση : financialpolice@hellenicpolice.gr

"ΣΚΟΥΠΑ "-Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Μεσσηνία. !!

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα και προσήχθησαν συνολικά είκοσι εννέα (29).
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (17-02-2012) το πρωί, άλλη μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν είκοσι εννέα (29) άτομα και συνελήφθησαν τρία (3) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
Ένας (1) αλλοδαπός, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.
Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Ένας (1) αλλοδαπός, γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν τριάντα τρεις (33) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -117- γραμμαρίων.
Είκοσι εννέα (29) σπιρτόκουτα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους -192- γραμμαρίων.
Σπόροι κάνναβης, βάρους -940- γραμμαρίων.
Δεκατέσσερα (14) φυτά κάνναβης, ύψους από -1- έως -4- εκατοστά.
Μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας και Καλαμάτας.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ - Μετέλλαξαν τον Ιό της Νέας Γρίππης !!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι δύο μελέτες, που δείχνουν πώς οι επιστήμονες μετάλλαξαν τον ιό H5N1 της γρίπης … των πτηνών μετατρέποντάς τον σε έναν ιό που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανθρώπινη πανδημία, θα δημοσιοποιηθούν μόνο αφού αξιωματούχοι των υπηρεσιών βιοασφάλειας αξιολογήσουν τους κινδύνους.
Μιλώντας μετά από μια υψηλού επιπέδου συνάντηση εμπειρογνωμόνων για τη γρίπη και αμερικανών αξιωματούχων για την ασφάλεια που έγινε στη Γενεύη, εκπρόσωπος του ΠΟΥ δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί κατ’ αρχήν συμφωνία για να δημοσιευτούν ενδεχομένως στο μέλλον οι αμφιλεγόμενες αυτές εργασίες, αφού όμως πρώτα πραγματοποιηθούν σε βάθος αναλύσεις για τους κινδύνους.
Ο ΠΟΥ συγκάλεσε τη σύνοδο για να υπερβεί το αδιέξοδο ανάμεσα στους επιστήμονες που έχουν μελετήσει τις μεταλλάξεις που απαιτούνται για να κάνουν τον Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών να μεταδίδεται μεταξύ των θηλαστικών, και την Αμερικανική Εθνική Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Βιοασφάλεια (NSABB), που επιθυμούσε η εργασία να λογοκριθεί πριν τη δημοσίευσή της σε επιστημονικά περιοδικά.
Οι εμπειρογνώμονες της βιοασφάλειας φοβούνται ότι μεταλλαγμένες μορφές του ιού που δημιούργησαν ανεξάρτητα ερευνητικές ομάδες στην Ολλανδία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσαν να «ξεφύγουν» ή να πέσουν σε λάθος χέρια και να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν μια πανδημία χειρότερη από το ξέσπασμα το 1918-19 της ισπανικής γρίπης που σκότωσε πάνω από 40 εκατ. ανθρώπους.
«Πρέπει να υπάρξει μια πολύ πιο ολοκληρωμένη συζήτηση των κινδύνων και των οφελών της έρευνας σε αυτόν τον τομέα και των κινδύνων από τον ίδιο τον ιό» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γκρέγκορι Χαρτλ του ΠΟΥ.medicalnews.gr

ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ -ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΗ;- ΕΞΕΛΙΞΗ !!

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες του Π. Βαλασόπουλου από το Βερολίνο, ο Σόιμπλε κάνει πίσω μετά τις πιέσεις Μέρκελ και Σαρκοζί. Ποιο είναι το λογικό; Να περάσει η γραμμή της Μέρκελ. Ακόμα και με ρήξη. Θα έρθουν όμως σε ρήξη Μέρκελ και Σόιμπλε για την Ελλάδα;
Μακάρι, αλλά το βρίσκουμε μάλλον απίθανο!...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου