28.1.12

Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (19η ημέρα): Αποτελέσματα

Σε αγώνες για την 19η ημέρα του πρωταθλήματος στην Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Σάββατο 28 Ιανουαρίου
=====================
ΟΦΗ-Ξάνθη 1-0
Πανιώνιος-Κέρκυρα 2-0
Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0


Κυριακή 29 Ιανουαρίου
=====================
15:00 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης NOVA
15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός NOVA
17:15 Αρης-Λεβαδειακός NOVA
17:15 Δόξα Δράμας-Παναθηναϊκός NOVA
19:30 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ NOVA

ΚΑΙΡΟΣ - Έφθασε η ....Σιβηρική αρκούδα !!

Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός για το χιονιά !!
Κλειστούς θερμαινόμενους χώρους, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι επί 24ωρου βάσεως, ώστε άμεσα να προωθούνται για προσωρινή φιλοξενία άστεγα άτομα κατά τις ημέρες που θα χτυπήσει η κακοκαιρία, ανοίγουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας .
Με επιστολή που απέστειλε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Γεώργιος Κατριβάνος προς τους γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενημερώνει ότι το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια για την αξιοποίηση όλων των υπαρχουσών δομών, ώστε να αυξηθούν τα πλαίσια προστασίας αστέγων ατόμων, ή οικογενειών που στερούνται κατοικίας ιδίως κατά την χειμερινή περίοδο, όπου παρατηρούνται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Επίσης οι Νομαρχίες θέτουν σε συναγερμό προσωπικό και μηχανήματα για να μπορούν να επεμβαίνουν όταν οι δρόμοι παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας του χιονιά.Ήδη η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά ενώ από το βράδυ θα χιονίσει σε πολλές περιοχές της χώρας.
Για αύριο στην Αττική περιμένουμε συννεφιά και βροχή το βράδυ ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε χιονόνερο και χιόνια στις βουνοκορφές της Πεντέλης, της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Οι βοριάδες θα φτάσουν στον Ευβοϊκό τα 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 3 εως 8 βαθμούς και δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονια το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, στο Βαρνάβα και τον Αγιο Στέφανο.
Με τα μέχρι τώρα μετεωρολογικά στοιχεία φαίνεται πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί εως και το επόμενο Σαββατοκύριακο δηλαδή εως τις 5 Φεβρουαρίου.

Τι σημαίνουν αυτοί οι ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΙ ήχοι ;VIDEO

Το γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες εβδομάδες, το παρακάτω βίντεο, όπου μυστήριοι δυνατοί ήχοι, ακούγονται σε διάφορες μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο.
Πολλοί θεωρούν ότι είναι άλλο ένα πείραμα τύπου HAARP, άλλοι τους αποδίδουν σε εξωγήινη παρέμβαση, ενώ μερικοί τολμούν να πουν πως τα πρώτα σημάδια για τη συντέλεια του κόσμου που προέβλεψαν οι Μάγιας, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται..
Ανατριχιαστικοί ήχοι
Δείτε το βίντεο..

Kommandantur ...Γερμανική διοίκηση στην Ελλάδα !

ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ !!
Γερμανική διοίκηση. Προσβάλλουν την εθνική μας κυριαρχία.
Ο Νικόλας Βαφειάδης παρουσίασε στον ΑΝΤ-1 το έγγραφο, σύμφωνα με... το οποίο οι Γερμανοί επιμένουν στο διορισμό επιτρόπου που θα επιτηρεί τις δημόσιες δαπάνες και θα χει δυνατότητα άσκησης βέτο, όπου διαφωνεί.
Έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Υπάρχει αυτή τη στιγμή αντίδραση της Κομισιόν, ενω και απο την Ελληνική πλευρά διευκρινίζεται πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Πρόκειται περί αστειότητος. Για να δούμε...nonews-news.blogspot.com

Απέναντι στον λιγνίτη η Μεσσηνία

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
Η οικονομική ύφεση που επικρατεί στη Χώρα μας και έχει οδηγήσει στην εκρηκτική αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας την Ελληνική περιφέρεια ,επ΄ουδενί πρέπει να είναι το όχημα που θα οδηγήσει σε οριστική περιβαλλοντική υποβάθμιση έναν τόπο.
Εξ ΄ αφορμής της επανάκαμψης του αιτήματος για την εξόρυξη λιγνίτη στη Δημοτική Ενότητα Κορώνης του Δήμου Πύλου –Νέστορος και της διάστασης που έχει λάβει το θέμα, θεωρώ πως ουδείς μπορεί να σκεφτεί να κινηθεί αντίθετα με τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.
Βέβαια η μέχρι σήμερα στάση των αυτοδιοικητικών παραγόντων …………
και της τοπικής κοινωνίας έχει δείξει σημάδια ανωριμότητας και επιδερμικής προσέγγισης του φλέγοντος θέματος «ανάπτυξη και ευκαιρίες»
Πάντοτε όλοι έβλεπαν με επιφύλαξη κάθε προσπάθεια επιχειρηματικότητας και επενδύσεων.
Είναι αυτονόητο πως πρέπει να κινηθούμε εκτός της κύριας κατεύθυνσης της τουριστικής ανάπτυξης και της γεωργίας και σε άλλες επενδύσεις.
Μπορούμε να στραφούμε σε πιο ήπιες ενεργειακές επενδύσεις που δεν υποβαθμίζουν το περιβάλλον και δίνουν την αναπτυξιακή ώθηση που επιζητούμε. Αναφέρομαι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και της εκμετάλλευσης των φυσικών μας πλεονεκτημάτων που ίσως είναι η απάντηση στην πρόταση για εξόρυξη του λιγνίτη.
Βέβαια η μέχρι σήμερα στάση της στείρας άρνησης στα πάντα πρέπει ν΄αλλάξει , διότι ένας τόπος για να έχει την επιθυμητή ανάπτυξη , πρέπει να μη στοχεύει μόνο σε μία αναπτυξιακή δραστηριότητα, αλλά να έχει και άλλες εναλλακτικές. Άλλωστε είναι γνωστό πως η τουριστική κατεύθυνση είναι μεν η προτεραιότητα , αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την ευπάθεια του τουρισμού και το πώς επηρεάζεται αυτός, από διάφορα τυχαία γεγονότα και συμβάντα.
Οι αυτοδιοικητικές αρχές με προεξάρχουσα την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση , πρέπει ξεκάθαρα, ύστερα από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και την κυρίαρχη θέση της δημοτικής αρχής να οριοθετήσουν τα πλαίσια που θα κινηθεί αναπτυξιακά ένας τόπος και όχι να κινούνται βλέποντας και …κάνοντας κάθε φορά , ανάλογα με τα αιτήματα που κατατίθενται.
Η ύφεση είναι υπαρκτή, η ανεργία τρομακτική, αλλά και η διαφαινόμενη υποβάθμιση της περιοχής της Κορώνης στην περίπτωση που προχωρήσει η εν λόγω επένδυση ορατή.
Η Κορώνη είναι ένας μοναδικής ομορφιάς και φυσικού κάλλους τόπος, με πληθώρα τουριστικών καταλυμάτων κύριων και μη, με βυζαντινά μνημεία, κάστρα και πρωταγωνίστρια του Μεσογειακού διατροφικού προτύπου σύμφωνα με απόφαση της UNESCO.
Είναι λοιπόν φανερό, πως πρέπει να συνεχίσει στην υποστήριξη της κατεύθυνσης της τουριστικής ανάπτυξης και της απόρριψης της επένδυσης για την εξόρυξη λιγνίτη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Σεμινάριο με θέμα: «Διαδικασίες εγκατάλειψης σκάφους, επιβίωσης, εντοπισμού και διάσωση ναυαγών !!

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νοτίου Ελλάδος (Ι.Ο.Ν.Ε.) διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Διαδικασίες εγκατάλειψης σκάφους, επιβίωσης, εντοπισμού και διάσωση ναυαγών». Το σεμινάριο αυτό θα έχει δύο μέρη θεωρητικό και πρακτικό.
Το θεωρητικό μέρος θα πραγματοποιηθεί στις 12/2/2012, ημέρα Κυριακή, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας στις 10 π.μ. και το πρακτικό μέρος θα λάβει χώρα την ίδια μέρα 12/2/2012, στη Μαρίνα Καλαμάτας στις 12.30 το μεσημέρι.
Ομιλητής στο θεωρητικό και εκπαιδευτής στο πρακτικό μέρος θα είναι ο Σμηναγός (ε. α.) Μιχάλης Λίτσας, ο οποίος υπήρξε αξιωματικός εκπαίδευσης στο Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης της Πολεμικής Αεροπορίας επί σειρά ετών, έχει εκπαιδευτεί από την Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου στη χρήση σωστικών μέσων, στη θαλάσσια επιβίωση, στην πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιάς και στο χειρισμό ασυρμάτων με κλήση DSC. Επίσης είναι Προπονητής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με άδεια άσκησης προπονητικής δραστηριότητας από την Γ.Γ.Α.
Τα θέματα που θα παρουσιαστούν στο θεωρητικό μέρος είναι:
Πρώτες ενέργειες, βασικοί κανόνες πριν την εγκατάλειψη
Αναφορά (VHF με κλίση DSC ή χωρίς, ενεργοποίηση EPIRB, auto ή manual)
Ενεργοποίηση πνευστής σχεδίας
Διαδικασίες επαναφοράς, επιβίβασης, περισυλλογής ναυαγών
Διαδικασίες επιβίωσης – υποθερμία
Διαδικασίες εντοπισμού (μέσα, τρόπος χρήσης)
Διαδικασίες διάσωσης από πλωτά μέσα μικρού και μεγάλου εκτοπίσματος
Διαδικασίες διάσωσης από εναέρια και θαλάσσια (Α/Ν) μέσα
Προβολή ταινίας
Στο πρακτικό μέρος εκπαιδευτής θα είναι ο Σμηναγός (ε. α.) Μιχάλης Λίτσας και στην άσκηση θα συμμετέχουν ιστιοπλόοι αθλητές, μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδος. Η παρουσίαση των θεμάτων θα γίνει ζωντανά, σε πραγματικές συνθήκες. Ένα σκάφος θα εγκαταλειφθεί μετά από (υποτιθέμενο) ατύχημα με συγκεκριμένες ενέργειες, οι επιβάτες του (ιστιοπλόοι αθλητές) θα πέσουν στη θάλασσα όπου θα πρέπει να κάνουν συγκεκριμένες ενέργειες για να επιβιώσουν.
Στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν κατά σειρά τα θέματα:
Προσαρμογή ατομικού σωσιβίου (πνευστού- άκαμπτου)
Χρήση ειδών κυτίου επιβίωσης:
Πυροτεχνικά μέσα
Δαχτυλίδι διάσωσης
Καθρέπτης σημάτων
Πλωτής άγκυρας
Χρήση ηλεκτρονικών μέσων εντοπισμού:
VHF – EPIRB (auto ή manual)
Ενεργοποίηση πνευστής σχεδίας
Επαναφορά πνευστής σχεδίας
Επιβίβαση στην πνευστή σχεδία
Ανάπτυξη πλωτής άγκυρας
Χρήση του δαχτυλιδιού διάσωσης για περισυλλογή
Πρόκειται για ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό σεμινάριο, το οποίο παρουσιάζει στη θεωρία και στη πράξη το τι πρέπει να κάνει οποιοσδήποτε επιβαίνει σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, σε περίπτωση ενός σοβαρού ατυχήματος όπου αναγκάζει τους επιβαίνοντες να το εγκαταλείψουν για να σωθούν.
Το σεμινάριο αυτό παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό της Καλαμάτας αλλά και της περιφέρειάς μας και μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος ασχολείται με τη θάλασσα, την ιστιοπλοΐα και γενικά τα θαλάσσια αθλήματα, τις θαλασσινές δραστηριότητες και επιθυμεί να γνωρίζει τι να πράξει σε περίπτωση ανάγκης.
Το σεμινάριο είναι δωρεάν και προσκαλούμε όλους να το παρακολουθήσουν.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.
Email: info@ione.gr
Τηλ: 6977458692

ΣΟΚ - Πέθανε μετά την γέννηση του δεύτερου παιδιού της !!

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Τρικάλων ο θάνατος μιας γυναίκας 33 χρόνων στις 05.00 σήμερα τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.
Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, πρόκειται για τη Αλέκα Μυλωνά από τη Ράξα, η οποία γέννησε την Παρασκευή στην Καρδίτσα ένα υγιέστατο αγόρι και λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι, έπειτα από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Η νεαρή κοπέλα εξέπνευσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα γίνουν γνωστά έπειτα από τη νεκροψία-νεκροτομή.: thessalianews

Δημόσιοι υπάλληλοι ...Κροίσοι στην Πελοπόννησο !!

ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΤΟ ...ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ !! ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑΡΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ !
Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς δημοσίων υπαλλήλων εντόπισαν, ύστερα από ελέγχους, επιθεωρητές του ΣΔΟΕ.
Τα αστρονομικά ποσά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και στους περισσότερους από αυτούς ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.
Από την άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου, όπως αναφέρει το news247.gr οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εντόπισαν το αστρονομικό ποσό των 8 εκατ. ευρώ στους οικογενειακούς λογαριασμούς δικαστικής υπάλληλου του Πρωτοδικείου Αθηνών. Επίσης υπάλληλος δασαρχείου Αιγαίου είχε καταθέσεις ύψους 1 εκατ. Ευρώ, ενω προϊστάμενος πολεοδομίας δυτικής Ελλάδας είχε σε καταθέσεις 600.000 ευρώ.
Υπάλληλος πολεοδομίας δήμου του νομού Αττικής με καταθέσεις ύψους 450.000 ευρώ. Προϊστάμενος στον Σύνδεσμο δήμων και κοινοτήτων κατείχε περιουσιακά στοιχεία αξίας 500.000 ευρώ, 680.000 διατηρούσε σε λογαριασμούς υπάλληλος δημοσίου οργανισμού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ από ελέγχους για φοροδιαφυγή, χρυσές δουλειές έκαναν και κρατικοί λειτουργοί, δικηγόροι και γιατροί σε Αργολίδα, Κόρινθο, Λακωνία και Μεσσηνία.
Οι άντρες του ΣΔΟΕ, εντόπισαν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο υψηλόβαθμων υπαλλήλων της πολεοδομίας σε Ναύπλιο και Άργος, από ύποπτες τμηματικές καταθέσεις από 2 εως 15.000 ευρώ σε διάφορα χρονικά διαστήματα, Επίσης αξιωματικός της ΕΛΑΣ στην ίδια περιοχή διαθέτει καταθέσεις τουλάχιστον 500.000 ευρώ.
Αδήλωτα χρηματικά ποσά εμφανίζονται και στους τραπεζικούς λογαριασμούς τουλάχιστον 40 γιατρών του ΕΣΥ. Η ποινή στις περισσότερες περιπτώσεις για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους είναι η οριστική παύση.

ΚΑΡΤΑ ILLUMINATI-ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ?

ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΕΝΤΟΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  34 ΩΡΕΣ ΕΙΧΑΜΕ 68 ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΡΗΤΗ - ΡΟΔΟΣ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ!
Οι σεισμολόγοι και οι ηφαιστειολόγοι παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τη σεισμική ακολουθία που εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες στην Σαντορίνη.
Αν και καθησυχαστική η επιστημονική κοινότητα και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποφάσισαν να εγκαταστήσουν από τη Δευτέρα πέντε επιπλέον σεισμογράφους στο κυκλαδίτικο νησί για τη στενή παρακολούθηση του φαινομένου. Ένας θα εγκατασταθεί επί της νήσου Καμμένη, τρεις κατά μήκος της κορυφογραμμής του ορεινού όγκου και ένας στην παραλία.
Η ασυνήθιστη δραστηριότητα που καταγράφεται στο ηφαίστειο της Θήρας οφείλεται στη στάθμη του μάγματος που ανεβαίνει από τον πυθμένα του ηφαιστείου αυξάνοντας την πίεση στον κώνο του κρατήρα.
Οι σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται είναι χαμηλής έντασης, αλλά όπως εξηγούν οι επιστήμονες το εστιακό βάθος βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην επιφάνεια της Σαντορίνης και το φαινόμενο εξηγείται με την άνοδο της στάθμης του μάγματος από τον πυθμένα του ηφαιστείου το οποίο πιέζει τον κώνο του κρατήρα.
Η ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι μικρής διάρκειας με βραδείς ρυθμούς εξέλιξης, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες η χαρακτηριστική οσμή κλούβιου αυγού που αναδίδει το θειάφι, το οποίο υπάρχει σε αφθονία στο ηφαιστιογενές υπέδαφος του νησιού, γίνεται μερικές φορές όλο πιο έντονη.
Nα θυμίσουμε ότι τρία είναι τα ενεργά ηφαίστεια στην ελλαδική περιοχή. Τα ηφαίστεια της Μήλου, της Θήρας και της Νισύρου.
Το «τέρας» που κοιμάται
Το νησιωτικό σύμπλεγμα της Σαντορίνης αποτελεί παγκοσμίως μοναδικό φαινόμενο ηφαιστείου με καλδέρα. Το μισοφέγγαρο που ονομάζουμε Σαντορίνη, η Θηρασιά και το Ασπρονήσι σχηματίζουν έναν νοητό κύκλο, στην μέση του οποίου βρίσκεται η καλντέρα της Σαντορίνης, η μεγαλύτερη στο κόσμο.
Το ηφαίστειο αφυπνίστηκε για πρώτη φορά πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια και συνέχισε την δραστηριότητα του μέχρι και σήμερα. Σε αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα έχουν συμβεί 12 εξαιρετικά μεγάλες εκρήξεις.
Η Νέα Καμμένη και η Παλαιά Καμμένη σχηματίστηκαν από υποθαλάσσιες εκρήξεις και αποτελούν το πιο πρόσφατα κομμάτια γης της Μεσογείου. Ο σχηματισμός της Νέας Καμμένης άρχισε μόλις πριν 440 χρόνια με τα τελευταία κομμάτια ηφαιστειακής λάβας πετρώνουν πάνω της μόλις εδώ και 50 χρόνια.
Η τελευταία έκρηξη έγινε το 1950. Οι κάτοικοι την έζησαν δίνουν τρομακτικές περιγραφές: «Οι φλόγες ξεπηδούσαν από την θάλασσα», «Η λάβρα εκτινασσόταν», «Κάπνα ξετυλιγόταν», «Πυρακτωμένο μάγμα ανέβλυζε», «Η θάλασσα κόχλαζε» «Οι δυνατοί σεισμοί και οι εκτινάξεις ηφαιστειακής τέφρας μας ταλαιπώρησε». Πρόκειται για μερικές μόνο από τις μαρτυρίες που κόβουν την ανάσα...
Το ηφαίστειο της χαμένης Ατλαντίδας
Πριν από 3.500 χρόνια μία τρομερή έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας, την οποία οι γεωλόγοι θεωρούν ως μία από τις ισχυρότερες που συνέβησαν ποτέ, άλλαξε τον ρου της Ιστορίας των αρχαίων λαών της Μεσογείου.
Όταν το ηφαίστειο εξεράγη, στο νησί που κατά τον Πλάτωνα βρισκόταν η χαμένη Ατλαντίδα, το παλιρροϊκό κύμα, φτάνοντας στις ακτές της Κρήτης κατέστρεψε τον μινωικό πολιτισμό, που την εποχή εκείνη ήταν ο κυρίαρχος στην λεκάνη της Μεσογείου.
Οι περιβαλλοντικές αλλαγές που συντελέστηκαν έγιναν αισθητές σε ολόκληρη την υφήλιο, φτάνοντας ακόμα και στην Κίνα και ενδεχομένως στη Βόρεια Αμερική και την Ανταρκτική. Με την επική, όμως, καταστροφή συνδέονται, από ορισμένους ιστορικούς και ο θρύλος της Ατλαντίδας και η ιστορία των Βιβλικών Επτά Πληγών του Φαραώ, με την επακόλουθη έξοδο από την Αίγυπτο.
Ιστορικοί και αρχαιολόγοι εμφανίζονται προβληματισμένοι ως προς την ημερομηνία που εξεράγη το ηφαίστειο της Θήρας, με πιθανή χρονολογία κάπου μεταξύ 1645 και 1500 π.Χ. Δεν υπάρχει καμία μαρτυρία για το τι πραγματικά συνέβη, αλλά οι επιστήμονες είναι σε θέση να κάνουν συγκρίσεις από τις αναλυτικές καταγραφές της έκρηξης του διάσημου ηφαιστείου Κρακατόα, στην Ινδονησία, το 1883.
Η ισχυρότατη έκρηξη του Κρακατόα σκότωσε πάνω από 40.000 ανθρώπους μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ωρών, προκάλεσε γιγάντια τσουνάμι ύψους 12 μέτρων, εκτίναξε λάβα σε διάφορα μέρη της Ασίας, προκάλεσε πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την υφήλιο και δημιούργησε περίεργα χρωματιστά ηλιοβασιλέματα για 3 χρόνια. Μαρτυρίες λένε πως η έκρηξη ακούστηκε σε απόσταση 3.000 μιλίων.
Η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας ήταν τέσσερις με πέντε φορές ισχυρότερη από αυτή του Κρακατόα σύμφωνα με τους γεωλόγους, ενώ η ενέργεια της αντιστοιχεί με την ταυτόχρονη έκρηξη εκατοντάδων ατομικών βομβών σε κλάσματα του δευτερολέπτου.apocalypsejohn.com

Ανήσυχος ο Τούρκος καθηγητής σεισμολογίας κ.Αχμέτ Ερτζάν για το Αιγαίο !

"Μπορεί να ακολουθήσουν μεγαλύτεροι σεισμοί στο Αιγαίο,εξαιτίας των εκρήξεων στον ήλιο"!!!!
Εκτός από του Έλληνες απασχολεί και τους Τούρκους σεισμολόγους η σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο...Σύμφωνα με τον καθηγητή κ.Αχμέτ Ερτζάν η σεισμική δραστηριότητα μπορεί να οφείλεται στον Ήλιο!
Ο καθηγητής κ.Αχμέτ Ερτζάν είπε στην Vatan ότι τους σεισμούς αυτούς, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος ήταν 5,2 Ρίχτερ, ενδέχεται να τους προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες εκρήξεις στον ήλιο και ότι μπορεί να.....ακολουθήσουν μεγαλύτεροι σεισμοί.
Η εφημερίδα έχει τίτλο «Θύελλα σεισμού στο Αιγαίο» και γράφει επίσης ότι το Αιγαίο άρχισε να κουνιέται σαν κούνια και προκάλεσαν φόβο οι 7 αλλεπάλληλοι σεισμοί.
Η Sabah αναφέρεται στο θέμα με τον τίτλο «Ρήγμα στην Μεσόγειο» και τονίζει ότι τα ελληνικά νησιά κουνήθηκαν χθες το πρωί με διαδοχικούς σεισμούς . Τονίζεται πως εντός 4 ωρών έγιναν 8 σεισμοί. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Birgun με τον τίτλο «Το Αιγαίο κουνήθηκε 8 φορές μέσα σε μια ημέρα»

35χρονη Βουλγάρα εκβίαζε 32 χρονο δεσμευμένο !!

Η απλή γνωριμία του με μία αλλοδαπή στο μόνιμο στέκι του εξελίχθηκε σε κακό μπελά για τον ίδιο. 
Ο λόγος για έναν 32χρονο Πατρινό ο οποίος έπεσε θύμα εκβιασμού από 35χρονη Βουλγάρα προκειμένου η αρραβωνιαστικιά του να μην πληροφορηθεί κρυφή ερωτική του σχέση. 
Όλα άρχισαν στις αρχές του προηγούμενου μήνα όταν ο 32χρονος αποφάσισε να βγει «παράνομο» ραντεβού με μία κοπέλα. Η ατυχία του όμως ήταν ότι στη διάρκεια της μυστικής εξόδου του «έπεσε» πάνω στην αλλοδαπή με την οποία γνωρίζονταν καλά από την καφετέρια στην οποία ο ίδιος σύχναζε μαζί με την αρραβωνιαστικιά του και η οποία βρίσκεται στη συνοικία όπου ο ίδιος διαμένει. Η αναπάντεχη συνάντηση μεταξύ του νεαρού, της ερωμένης και της αλλοδαπής έγινε σε μπαράκι του Αιγίου. Ο ίδιος, φυσικά, έσπευσε να δώσει εξηγήσεις στη γνωστή του και να της ζητήσει ευγενικά να μην τον εκθέσει. Η αντίδρασή της ήταν συγκαταβατική κι έτσι ο 32χρονος έμεινε ήσυχος πως δεν θα αντιμετώπιζε το παραμικρό πρόβλημα. Διαψεύστηκε όμως την επόμενη μέρα κιόλας, όταν κατέβηκε για καφέ στην καφετέρια της γειτονιάς του και η 35χρονη τον πλησίασε μπαίνοντας κατευθείαν στο «ψητό». Του ζήτησε να της δώσει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για να μη μιλήσει στην αρραβωνιαστικιά του και τιναχτούν όλες οι προετοιμασίες του γάμου του στον «αέρα». Μάλιστα δεν δίστασε να του δείξει στο κινητό της τηλέφωνο τη φωτογραφία που του είχε τραβήξει κρυφά μαζί με την άγνωστη νεαρή...
Δυστυχώς, είχε και συνέχεια...
Ο αρραβωνιαστικός αναγκάστηκε να υποκύψει και δύο ημέρες αργότερα παρέδωσε τα χρήματα στην αλλοδαπή. Η οποία όμως του επεφύλαξε έκπληξη καθώς του ζήτησε... άλλα τόσα για να καλύψει κάποιες «έκτακτες ανάγκες» της, όπως του είπε. Και φρόντισε να του το... φέρει με τον καλύτερο τρόπο. Λέγοντάς του ότι αυτό που του έκανε δεν ήταν εκβιασμός αλλά... εξυπηρέτηση. Και ότι, ως εκ τούτου, όφειλε κι εκείνος να την εξυπηρετήσει με τη σειρά του για να... πατσίσουν! Κατά συνέπεια, της έδωσε άλλα 200 ευρώ, με το φόβο βέβαια ότι ο εκβιασμός ίσως να έχει και συνέχεια. Η αλήθεια πάντως είναι, ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν τον έχει ενοχλήσει ξανά.dete.gr

Δύο εκδότες στη συνοδεία του Σαμαρά στη Μόσχα.!!

Ποια σκοπιμότητα επέβαλλε την παρουσία των δύο εκδοτών στο ταξίδι του αρχηγού της ΝΔ στη Μόσχα;
Ενδιαφέρον, αλλά και απορία προκαλεί η σύνθεση των ανθρώπων που συνόδευσαν τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του στη Μόσχα. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στους στενούς συνεργάτες του από το κόμμα, ούτε στον νέο του σύμβουλο, Ανδρέα Σταύρου Ψυχάρη! Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε...δύο άλλα πρόσωπα προερχόμενα από τον χώρο των ΜΜΕ με την ευρύτερη έννοια: μαθαίνουμε λοιπόν ότι τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (;), μεταξύ άλλων στη Μόσχα, συνόδευαν ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννης Φιλιππάκης και ο επίσης εκδότης του περιοδικού, «Άμυνα και Διπλωματία», Αλέξανδρος Τάρκας. Ο τελευταίος – για εκείνους που δεν γνωρίζουν, έχει διατελέσει και σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ είναι συνεργάτης ελληνικών και ξένων εταιριών στρατηγικού σχεδιασμού με τομέα ευθύνης τη ΝΑ Ευρώπη και Κύπρο. Άραγε ποια σκοπιμότητα επέβαλλε την παρουσία των δύο εκδοτών στο ταξίδι του αρχηγού της ΝΔ στη Μόσχα;...enimerosi24.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου