21.1.12

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης υπό το βλέμμα επιστημόνων λόγω σεισμικής δραστηριότητας !

Στο «μικροσκόπιο» σεισμολόγων, γεωλόγων και ηφαιστειολόγων βρίσκεται τους τελευταίους μήνες το νησί της Σαντορίνης. Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Κολούμπου προβληματίζει τους επιστήμονες, οι οποίοι μελετούν όλα τα στοιχεία και δεδομένα που έχουν.
Το protothema.gr αναφέρει ότι ήδη στην περιοχή τις προηγούμενες εβδομάδες βρέθηκαν Ιταλοί ηφαιστειολόγοι οι οποίοι ερεύνησαν τη δραστηριότητα του ηφαιστείου ενώ αυτή την περίοδο στο νησί της Καλντέρας βρίσκεται το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του ηφαιστείου.
Σύμφωνα με σεισμολόγους, υπάρχουν ενδείξεις για κάποιες ανωμαλίες, χωρίς όμως αυτό να είναι ανησυχητικό. Οι σεισμοί που γίνονται είναι της τάξης των 2 με 3 Ρίχτερ, μεγέθη πολύ συνηθισμένα για την Ελλάδα. Αλλά και οι τοπικοί φορείς δεν δείχνουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία καθώς πολύ συχνά έχουν σεισμούς τέτοιου μεγέθους.
Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κολούμπου βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης. Έχει ελλειπτικό σχήμα, υψώνεται 300 m από το βυθό και στο κέντρο του και στο κέντρο του υπάρχει μία καλδέρα διαμέτρου 3 km και βάθους 500 m. Εκτός από το κεντρικό ηφαίστειο υπάρχουν άλλοι 12 περίπου μικρότεροι κώνοι.
Το ηφαίστειο του Κολούμπου έδωσε το Σεπτέμβριο του 1650 τη μοναδική ιστορική έκρηξη έξω από το χώρο της καλδέρας της Σαντορίνης. Προηγήθηκε έντονη σεισμική δραστηριότητα. Σταδιακά η ήπια έξοδος μάγματος οικοδόμησε ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο διαμέτρου 30 km και ύψους 300 m, του οποίου η κορυφή μόλις ξεπρόβαλε από την επιφάνεια της θάλασσας.
Ακολούθησε μία τεράστια και βίαιη έκρηξη, η οποία εκτίναξε περίπου 2 km3 τέφρας σε ύψος χιλιάδων μέτρων. Η ελαφρόπετρα που επέπλεε έκανε τη γύρω θάλασσα να μοιάζει με στεριά.
Η στάχτη ταξίδεψε ανατολικά μέχρι τη Μικρά Ασία. Το κεντρικό τμήμα του ηφαιστείου κατακρημνίστηκε στον άδειο μαγματικό θάλαμο και σχηματίστηκε μία υποθαλάσσια καλδέρα διαμέτρου 3 km και βάθους 500 m. Η μικρή νησίδα που είχε μείνει πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας διαβρώθηκε γρήγορα από τα κύματα. Σήμερα, το ψηλότερο σημείο του ηφαιστείου βρίσκεται 18 m κάτω από τη θάλασσα.
Η δημιουργία της καλδέρας προκάλεσε τεράστια τσουνάμι ύψους 10 m που σάρωσαν τις ακτές της Σαντορίνης και του Αιγαίου. Εκείνο όμως που προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες ήταν τα ηφαιστειακά αέρια.
Τεράστιες ποσότητες υδροθείου απελευθερώθηκαν και προξένησαν το θάνατο 70 κατοίκων της Θήρας και πάνω 1000 ζώα. Οι κάτοικοι της Σαντορίνης για να ξορκίσουν το κακό έχτισαν κοντά στο ακρωτήριο του Κολούμπου την εκκλησία της "Παναγιάς του Καλού". Η έκρηξη του Κολούμπου είναι η μεγαλύτερη έκρηξη που εκδηλώθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο την τελευταία χιλιετία.
Το 2006 μία αποστολή του NOAA Ocean Explorer (National Oceanic and Atmospheric Administration) αποκάλυψε ότι στον πυθμένα του καλδερικού κρατήρα υπάρχει ένα σημαντικό υδροθερμικό πεδίο.
Από τους υδροθερμικούς πόρους εξέρχονται υπέρθερμα υδροθερμικά ρευστά με μετρηθείσες θερμοκρασίες έως και 224 oC. Τα ρευστά αυτά έχουν αποθέσει πολυμεταλλικά σουλφίδια και θειικά άλατα και έχουν οικοδομήσει καμινάδες ύψους έως και 4 m. Επιπλέον, οι υδροθερμικοί πόροι είναι καλυμμένοι με ένα παχύ στρώμα από βακτηρίδια.
Σημειώνεται, τέλος, ότι για τη δραστηριότητα που παρατηρείται, πρόκειται τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη ημερίδα με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Χέρι - χέρι με τον Καρατζαφέρη και η Μπουμπούκα !!

Την επιθυμία του να βάλει την Ευγενία Μανωλίδου σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ εξέφρασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που έφερε κοντά την μαέστρο - παρουσιάστρια με... τον Ηλία Ψινάκη!
Η... βαθιά φιλία Ευγενίας - Ηλία είναι γνωστή από το «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο», όπου οι μπηχτούλες εκατέρωθεν πήγαν σύννεφο. Μια κοπή βασιλόπιτας στο Ψυχικό, όμως, τους έφερε κοντά...
«Βλέπω την Ευγενία την Μανωλίδου που θα την πείσουμε με τον Άδωνι να κατέβει σε μία περιφέρεια», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Το ότι εκτός «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» είναι... αγαπημένοι επισήμανε μιλώντας στην κάμερα του Star ο Ηλίας Ψινάκης, που για την περίσταση έριξε και μια εσάρπα στον ώμο.
Ντυμένη στα χρώματα του κόμματος, με τζιν και μπλε μπλούζα, η Ευγενία δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι: μόνο ότι... «τρέχουμε»! Από τώρα άρχισε την προεκλογική εκστρατεία;
star.gr

Έκανε τατουάζ και είχε ...μόνιμη στύση!

Είναι ένα περιστατικό που χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανές στα ιατρικά χρονικά. Άτομο έκανε τατουάζ στα γεννητικά του όργανα και του προκλήθηκε μόνιμη στύση. 
Ο πάσχων αρνήθηκε να υποβληθεί σε θεραπεία.!!
Πρωταγωνιστής ένας ιρανός ο οποίος αποφάσισε να κάνει τατουάζ στο πέος του. Ο καλλιτέχνης που έκανε το σχέδιο χρησιμοποίησε, επειδή το σημείο είναι ευαίσθητο, απλή βελόνα και όχι την ειδική που χρησιμοποιείται στα τατουάζ.
Όταν τελείωσε η διαδικασία ο άντρας άρχισε να αιμορραγεί και να πονάει. Τα συμπτώματα διήρκεσαν οκτώ ημέρες και μετά το πέος του παρέμεινε σε κατάσταση ημιστύσης.
Αποφάσισε να πάει στον γιατρό μετά από 3 μήνες. Του έγιναν εξετάσεις για όλα τα αφροδίδια νοσήματα όπως και για ασθένειες που πιθανόν προκάλεσαν τη μόνιμη στύση, όπως νόσους του ουροποιητικού συστήματος.
Ο γιατρός τελικά κατάληξε στο συμπέρασμα πως όταν έκανε το τατουάζ, η βελόνα μπήκε πιο βαθιά απ' όσο έπρεπε και του προκάλεσε αυτό το "πρόβλημα".
Η διάγνωση έλεγε μάλιστα ότι πάσχει από τον επονομαζόμενο μη ισχαιμικό πριαπισμό.
Πρόκειται για μία διαταραχή η οποία προκαλείται στις περιπτώσεις που το αίμα εισρέει στο πέος ταχύτερα από ότι εκρέει, με αποτέλεσμα να παραμένει γεμάτο με αίμα άρα και μόνιμα σε στύση, λόγω αύξησης της πίεσης.
Οι γιατροί του πρότειναν να γίνει επέμβαση, αλλά αυτός δεν δέχθηκε, καθώς πλέον δεν πονάει και μπορεί να έρχεται σε σεξουαλική επαφή πιο εύκολα. ΤΑ ΝΕΑ

Liberation : Φήμες για εγκαταλείψεις παιδιών στην Ελλάδα !!

του PHILIPPE CERGEL
Η ιστορία που δημοσιοποιήθηκε το Δεκέμβριο από τη συντηρητική εφημερίδα Καθημερινή, έκανε το γύρο του κόσμου, περιγράφοντας τα δεινά των Ελλήνων πολιτών, θυμάτων της κρίσης.’Ενα μικρό κορίτσι, η Άννα, εγκαταλείφθηκε στο νηπιαγωγείο μαζί με ένα σημείωμα στο οποίο η νεαρή μητέρα της « ζητούσε συγγνώμη που δεν είχε τα μέσα να αναθρέψει την κόρη της». 
Ένα ρεπορτάζ της Guardian αναφέρθηκε σε ένα ζευγάρι από την Πάτρα, το οποίο ελλείψει πόρων, έψαχνε κάπου να «αφήσει» τα 4 από τα 10 του παιδιά.
«Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που προβάλλονται στο έπακρο», δηλώνει ο Πρόεδρος του συλλόγου «το Χαμόγελο του Παιδιού», που φιλοξενεί 285 παιδιά σε 11 κέντρα σε όλη τη χώρα. Παρόμοια αγανάκτηση διαφαίνεται και από την Μαρίνα Κατσίμπαλη, διευθύντρια του χριστιανικού κέντρου η Κιβωτός του κόσμου, που ασχολείται με τα παιδιά του δρόμου, η οποία διαμαρτύρεται για τα συνεχή τηλεφωνήματα «ακόμη κι από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία», και θα ήθελε «να δώσει τέλος σ’ αυτή την ιστορία, κυρίως γιατί η αρθογράφος επρόκειτο να αλλάξει τη δική της εκδοχή». Όσον αφορά τις κοινωνικές υπηρεσίες του δημαρχείου της Πάτρας, εξηγούν ότι τα κίνητρα του ζευγαριού δεν ήταν εντελώς ανιδιοτελή και ότι το πρόβλημα αυτό επιλύεται. Σαν προσβολή της εθνικής υπερηφάνειας μιας χώρας όπου η οικογένεια είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και το παιδί είναι ιερό. Ωστόσο, δεν υπάρχει απόλυτη ομοφωνία σχετικά με την πραγματική επιδείνωση της κατάστασης από την αρχή της κρίσης. Ο Στέργιος Σιφνιός, της ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS, υπογραμμίζει ότι πίσω από την ιστορία της Άννας, υπάρχει μια απότομη αύξηση των αιτήσεων από οικογένειες που «δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα , ενώ προηγουμένως επρόκειτο κυρίως κοινωνικές υποθέσεις»
Το 2011 διπλασιάστηκαν τα αιτήματα για βοήθεια στην περιοχή της Αθήνας, όπου το 45% από τις 190 υποθέσεις αφορά αποκλειστικά οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για ανύπαντρες μητέρες, ή για ζευγάρια που έχασαν τη δουλειά και το σπίτι τους, Έλληνες ως επί το πλείστον, που απευθύνονται στους δικαστές για παιδιά (εισαγγελία ανηλίκων;) ψάχνοντας μια προσωρινή λύση για να αφήσουν τα παιδιά τους. Κάτι που σπάνια έχει αποτέλεσμα, ελλείψει επαρκών δημοσίων υποδομών. «Η κρίση λειτουργεί ως μεγεθυντικός φακός για προϋπάρχοντα προβλήματα: την υγεία, την βία, την παραμέληση ... και δημιουργεί άγχος και κρίσεις πανικού», εξηγεί ο ψυχολόγος Στέφανος Αλεβίζος. Αυτό επιβεβαιώνεται και από μία αρμόδια υπάλληλο στο δήμο της Πάτρας, όπου μόνο πέντε κοινωνικοί λειτουργοί, ασχολούνται με έναν μεγάλο πληθυσμό με πολλούς μετανάστες: «Τα Χριστούγεννα, έγινε διανομή πακέτων βοήθειας σε 1200 οικογένειες, έναντι 700 οικογενειών το 2010, μιας και οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει πια το στάδιο της ντροπής και απαιτούν γάλα και ρούχα για τα παιδιά τους.»
Για να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο
http://www.liberation.fr/monde/01012384053-rumeurs-d-abandons-d-enfants-en-grece

Ο Γάμος της χλιδής του Μάρκου Καραμπέρη στην Θεσσαλονίκη -Video

Ήταν Ιούνιος του 2003 όταν ο επιχειρηματίας και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος της μαφίας της Θεσσαλονίκης Μάρκος Καραμπέρης παντρευόταν την εκλεκτή της καρδιάς του Κατερίνα Βασιλάκου.
Ο γάμος ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς για την συμπρωτεύουσα και ήταν καλεσμένη τόσο στο γάμο όσο και στη μεγαλειώδη δεξίωση που ακολούθησε όλη η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο γάμος κόστισε στον επιχειρηματία περίπου 150.000 ευρώ. Όσοι παραβρέθηκαν τόσο στο μυστήριο όσο και στη δεξίωση που έγινε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Hyatt, έχουν να μιλάνε για την χλιδή και την πολυτέλεια ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια...
Η δεξίωση δόθηκε δίπλα στην πισίνα, με ζωντανή ορχήστρα κλασσικής μουσικής, παραδοσιακά όργανα, και τραγουδιστές. Το μενού περιείχε τα ακριβότερα εδέσματα με αρχηγό το μαύρο χαβιάρι ενώ η ακριβότερη σαμπάνια έρρεε άφθονη...
Στο γάμο εκτός από συγγενείς και φίλους του ζευγαριού ήταν καλεσμένοι πολιτικοί, άνθρωποι του θεάματος, επιχειρηματίες ενώ μίλησε εκτός των άλλων για το ζευγάρι ο τότε δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Το TLIFE εξασφάλισε το βίντεο με τον χλιδάτο γάμο του επιχειρηματία και φερόμενου ως εγκέφαλου του κυκλώματος εκβιαστών στη συμπρωτεύουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γάμος δεν στέριωσε και το ζευγάρι χώρισε.tlife.gr
Δες το βίντεο ντοκουμέντο

«Πολιτικός αρραβώνας» Βουδούρη-ΔΗΜΑΡ;

Στην πολιτική όλα είναι ρευστά.
Και όλα αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές και τις ανάγκες.
Στην Μεσσηνία κυκλοφορεί πολύ έντονα η φήμη οτι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Βουδούρης σκέπτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι πολιτευθεί στις προσεχείς εκλογές με την ΔΗΜΑΡ.
Και δεν είναι μόνο η άριστη σχέση του με τον πρόεδρο της Φώτη Κουβέλη.
Μπορεί όλα αυτά να είναι απλά φήμες, όπως συχνά συμβαίνει αλλά πρέπει να το ξεκαθαρίσει ο βουλευτης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, διότι οι καιροί είναι εξαιρετικά πονηροί…!
http://www.moriasnews.gr/2012/01/politikos-arravonas-voudouri-dimar/

6.2 R ανοιχτά των ακτών της πολιτείας Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό !!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ !!
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στον Ειρηνικό Ωκεανό στα ανοιχτά των ακτών της πολιτείας Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS)
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 40 χιλιόμετρα από τις ακτές της πολιτείας Τσιάπας και είχε εστιακό βάθος 66 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Σαν Σαλβαδόρ, πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ, πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.
Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

ΚΡΙΣΗ και στις ...Μολότοφ με 1.70 η βενζίνη !!

«Η βενζίνη έχει φτάσει 1,70 ευρώ. Εχει ακριβύνει τόσο πολύ που σε λίγο καιρό ακόμα και οι αναρχικοί θα το σκέφτονται πριν πετάξουν μολότοφ».
Η φράση ανήκει στον stand up comedian Λάμπρο Φισφή και αποτελεί ατάκα από τις πρόσφατες παραστάσεις του σε σκηνές της Αθήνας, λίγο προτού αρχίσει τη σατιρική εβδομαδιαία εκπομπή «Κάψτε το σενάριο», η οποία θα προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό Mega από τα τέλη Ιανουαρίου. Το κοινό αντιδρά με δυνατό γέλιο.
Τι κάνει όμως τους Ελληνες να γελούν τις ημέρες της κρίσης; Το γέλιο, λέει, είναι ένας τρόπος για να ελαφρύνεις μια δύσκολη κατάσταση. «Είναι μια μορφή απελευθέρωσης, νιώθεις ότι δεν είσαι μόνος. Η Ελλάδα πάντοτε είχε προβλήματα και ο κόσμος είχε ανάγκη να γελάει. Δεν είναι μόνο σημερινό φαινόμενο», υποστηρίζει ο 29χρονος Λάμπρος Φισφής, ο οποίος κάνει περισσότερο κοινωνική και ελάχιστα πολιτική σάτιρα. Αλλωστε, όπως παρατηρεί, στη σάτιρα για την πολιτική συχνά ο κόσμος δεν γελάει απλώς, αλλά και χειροκροτάει. «Είναι σαν να σου λέει: "Ναι, συμφωνώ"».
ΤΟ ΒΙΩΜΑ. Μάλιστα εκτιμά πως για να νιώσει κάποιος τη σάτιρα πρέπει να τη βιώσει. «Χωρίς πόνο και αλήθεια δεν υπάρχει κωμωδία. Ο πόνος για το "δεν έχω λεφτά να πληρώσω", παραμένει πόνος, αλλά γελάς. Είναι όπως όταν πατάς μπανανόφλουδα. Εσύ πονάς, αλλά μαζί με τους άλλους που γελούν γιατί σε είδαν να πέφτεις, γελάς κι εσύ», αναφέρει παρότι κρατά μια επιφύλαξη καθώς δεν βρέθηκε ποτέ να παίζει μπροστά σε κοινό που δεν είχε χρήματα να αγοράσει φαγητό ή του είχαν κόψει το ρεύμα.
«Αντίδοτο» στην κρίση είναι το γέλιο, σύμφωνα με την ψυχολόγο και σύμβουλο ψυχικής υγείας Θεοδώρα Μίνου, αφού αναδεικνύει την αισιόδοξη προοπτική της ζωής - χωρίς την οποία ακινητοποιούμαστε - και ελαφρύνει τις δυσάρεστες καταστάσεις ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να τις αντέξουν. «Συχνά η απόγνωση μας κάνει να βαλτώνουμε, να χάνουμε το χιούμορ μας. Οταν γελάμε μπαίνουμε στη λογική να δούμε θετικά τα γεγονότα. Μας προετοιμάζει να έχουμε μια ελπίδα», λέει η κ. Μίνου. Ετσι εξηγείται και το γεγονός πως όπου φουντώνουν τα προβλήματα, φουντώνει και η σάτιρα. «Το γέλιο δεν θα φέρει από μόνο του τη λύση, αλλά θα βοηθήσει ώστε να μη βυθιστούμε περισσότερο στη θλίψη. Καθένας μπορεί να αντεπεξέλθει σε μια δύσκολη κατάσταση ακόμα και μέσα από τον αυτοσαρκασμό. Πόσες φορές δεν μετατρέπουμε μια θλιβερή κατάσταση που βιώνουμε σε σατιρική παράσταση για τους άλλους; Αυτό είναι λύτρωση. Να πολεμήσουμε κατά κάποιο τρόπο - αν όχι να εξουδετερώσουμε ή να εξοντώσουμε - τον πόνο» λέει.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Σε κάθε περίπτωση, η ψυχολόγος και σύμβουλος ψυχικής υγείας αναγνωρίζει το γέλιο ως μέθοδο θεραπείας αφού δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα βαριά συναισθήματα, όπως θυμός, στενοχώρια, άγχος, πανικός προκαλούν ψυχοσωματικές παθήσεις. «Ακόμα και αν οι άνθρωποι θυμόμαστε πιο εύκολα το δυσάρεστο, το επίπονο και το οδυνηρό, το γέλιο είναι πολύτιμη έκφραση συναισθήματος που συχνά, εκτός από άμυνα, γίνεται και ο δρόμος που θα μας οδηγήσει σε διεξόδους ή στην απεμπλοκή», αναφέρει η κ. Μίνου.ΤΑ ΝΕΑ

Σούπερ Λίγκα (18η ημέρα): Αποτελέσματα

Σε αναμετρήσεις για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Εργοτέλης-ΑΕΚ 1-1
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0

Τα Πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου !




Το φαινόμενο…Αργεντινή 2001 ξεκίνησε απο την Πύλο !!

Oταν χρεωκόπησε η Αργεντινή η πρώτη αντίδραση του κόσμου ήταν να πυρπολήσει και να λεηλατήσει τις Τράπεζες ως ένδειξη απόγνωσης.
Ενα περιστατικό προάγγελος για την χώρα μας συνέβη στην Πύλο.
Απόστρατος έλαβε χαρτί απο τράπεζα της πόλης για πλειστηριασμό. Χρωστούσε μόλις 1500 ευρώ και του έβγαζαν το σπίτι του στο σφυρί.
Ο άνθρωπος ένοιωσε απίστευτη προσβολή και απελπισία.
Πήγε στο υποκατάστημα της τράπεζας στην πόλη της Πύλου,πήρε μία εφημερίδα στο χέρι την άναψε και ταλαντεύθηκε αν θα μπεί μέσα…
Αποφάσισε να μην βάλει μπουρλότο στην τράπεζα επειδή είχε κόσμο και εκτόνωσε την οργή του στην Ελληνική σημαία που κρεμόταν έξω απο το κατάστημα.
Ο διευθυντής κάλεσε την αστυνομία και βγήκε έξω να ζητήσει εξηγήσεις. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι έφαγε μερικές «ψιλές» μέχρι να φτάσει το περιπολικό και να συλλάβει τον αγανακτισμένο, ο οποίος δεν έφερε αντίσταση στους αστυνομικούς…
Το φαινόμενο…Αργεντινή 2001 ξεκίνησε απο την Πύλο…!moriasnews.gr

Η «ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ» ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...

Του Γιάννη Κανελλάκη
Με αεριτζήδες, λαμόγια και διαπλεκόμενους έχει γεμίσει, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, το Κολωνάκι, και κάθε μέρα, οι περισσότεροι απ’ αυτούς, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να... ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις.
Την μία τους φταίει ο Παπανδρέου (αφού δεν τους έκλεισε φυλακή όλους, καλά να πάθει...), την άλλη τους φταίει ο Σαμαράς ( θέλει κι αυτός να γίνει πρωθυπουργός , λένε...), και την άλλη τους φταίει όλο το σύστημα, και φυσικά ποτέ δεν...ασχολήθηκαν με τα χάλια τους...και το κατάντημά τους.
Πολλοί απ΄αυτούς που συχνάζουν σε διάφορα μπαράκια αλλά και εστιατόρια, το μόνο που τους απασχολεί, είναι τι αρπαχτές θα κάνουν, ποιόν θα «δαγκώσουν» , πως θα «ρίξουν» το κράτος, δηλαδή να μην πληρώσουν τους φόρους, να μην πληρώσουν τα χρέη προς το δημόσιο, να βρουν κάποιο κολλητό να τους βοηθήσει ώστε να πετύχουν αυτούς τους στόχους, να τον «μιζάρουν» και γενικά να αποδείξουν για τον εαυτό τους το αυτονόητο, δηλαδή ότι είναι οι νταβατζήδες και οι μάγκες της παρέας... και του κράτους.
Και όπως είπε ένας φίλος μια μέρα, έτσι και περάσει εισαγγελέας από κάποια στέκια του Κολωνακίου, δεν θα προλάβουν να φύγουν οι αεριτζήδες, οι χρεοφειλέτες, οι καταδιωκόμενοι, οι φυγόδικοι, οι φοροφυγάδες, οι τρακαδόροι και πολλοί άλλοι που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Πολλοί από τους θαμώνες του Κολωνακίου, παρομοιάζουν την περιοχή με την Σπιναλόγκα της Κρήτης, που εκεί συγκέντρωναν τους πραγματικά άρρωστους συνανθρώπους μας για να θεραπευθούν, ενώ στην «Σπιναλόγκα» του Κολωνακίου συγκεντρώνονται οι «άρρωστοι» στο... μυαλό και με αρρωστημένα πάθη...
Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που πηγαίνουν στην «Σπιναλόγκα» του Κολωνακίου, με πολυτελή αυτοκίνητα (κλεμμένα ή νοικιασμένα τα περισσότερα) με λαμπερές λαμαρίνες για να καταξιωθούν στα μάτια των μόνιμων θαμώνων της περιοχής ή στους περαστικούς.
Φυσικά δεν έχουν καταλάβει ότι συμβαίνει εντελώς το αντίθετο. Τους χλευάζουν, τους λοιδορούν, τους γιαουρτώνουν, τους γιουχαΐζουν και γενικά τους θεωρούν ανεπιθύμητους για τον χαρακτήρα τους, την νοοτροπία τους, τον νεοπλουτισμό τους και την επιδειξιομανία τους. Και καλά τους κάνουν... Γέμισε η κοινωνία μας από σκουπίδια, τρωκτικά, νταβατζήδες, απατεώνες και λαμόγια. Καληνύχτα σας.press-gr

ΠΟΙΑ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ...Έπεσε χιόνι στην Σαχάρα - VIDEO

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΕΝΩ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ... ΠΟΛΙΚΟ ΚΡΥΟ !!
Το αν η κλιματική αλλαγή οδεύει προς άνοδο της θερμοκρασίας ή την κάθοδό της, είναι ένα θέμα των επιστημόνων.
Γεγονός πάντως είναι πως στη μεγαλύτερη έρημο του κόσμου, τη Σαχάρα, όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν μέχρι τους 50 βαθμούς Κελσίου έπεσε …χιόνι.
Έντονη χιονόπτωση, ένα ασυνήθιστο μετεωρολογικό γεγονός, παρουσιάστηκε στην περιοχή Μπετσάρ, βόρειο-δυτικά της Αλγερίας, κοντά στα σύνορα με το Μαρόκο.
Στην όαση της περιοχής, τα κλαδιά των φοινίκων δεν άντεξαν το βάρος του πρωτόγνωρου χιονιού και έσπασαν και το κρύο, παροδικά, έγινε πολικό…apocalypsejohn.com

Σκότωσε την 28χρονη αδερφή του για ένα laptop !!

Ένα άγριο έγκλημα έγινε στην Κύπρο με δράστη έναν 25χρονο και θύμα την 28χρονη αδερφή του! Το "όπλο" της δολοφονίας ήταν ένα laptop.
Στις 7.30 το πρωί 25χρονος από τα Λατσιά τηλεφώνησε στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής, και ανέφερε ότι σκότωσε την αδελφή του.
Ο 25χρονος, σύμφωνα με το sigmalive.com φέρεται να σκότωσε στις 4:30 τα ξημερώματα την 28χρονη αδελφή του ύστερα από λογομαχία, χτυπώντας την επανειλημμένα στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος της με ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Την ώρα του φόνου, σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού βρισκόταν και η τετραπληγική μητέρα τους, η οποία λόγω της κατάστασης της δεν μπορούσε να παρέμβει. Όπως προκύπτει, του φόνου φαίνεται πως είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία, με αφορμή τον ίδιο τον υπολογιστή.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, του φονικού δεν φαίνεται να προηγήθηκε ιδιαίτερη πάλη, καθώς η άτυχη κοπέλα ήταν ημιανάπηρη. «Δεν περπατούσε ιδιαίτερα καλά για να δοκιμάσει τουλάχιστον να διαφύγει».
Το θύμα «φέρει πάρα πολλά τραύματα στο κεφάλι, τόσο θλαστικά, όσο και εκχυμώσεις. Ξεχωρίζει ελαφρώς ένα κάταγμα, αλλά κυρίως όλα τα τραύματα είναι στο κεφάλι»
Ο 25χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ξεχάστε την Αυστραλία! Ανεβαίνει η ανεργία, την κυκλώνει η κρίση !

Νέα στοιχεία ανακοινώθηκαν για την ανεργία στην Αυστραλία, μία μέρα μετά την προειδοποίηση της Αποθεματικής Τράπεζας, για νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, όπου για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια σημειώθηκε μηδενική δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Τον περασμένο μήνα περίπου 30.000 Αυστραλοί έχασαν τις δουλειές τους, ενώ οι εργοδότες τούς ζητούν να εργάζονται περισσότερες ώρες, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία.
Την ίδια στιγμή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να ζητήσει από την Αυστραλία να συμβάλει με οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο της ενίσχυσής του για την αντιμετώπιση τυχόν μελλοντικών αναγκών κρατών μελών του με προβλήματα πόρων.
Η αντιπολίτευση αντιδρά στο να διαθέσει η χώρα 8 δισ. στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά καλύτερο είναι να διατεθούν για τους Αυστραλούς που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Καλεί επίσης την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ, αντί να κάνει κηρύγματα στους Ευρωπαίους για τα οικονομικά τους προβλήματα, να επικεντρωθεί στα οικονομικά προβλήματα της Αυστραλίας που επιδεινώνονται.
Στην έκθεση, που δημοσιεύεται δύο φορές τον χρόνο, αναφέρεται ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με 2,5%, έναντι 3,6% που ήταν η πρώτη πρόβλεψη, κυρίως λόγω της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Παράλληλα, οι αναδυόμενες οικονομίες αναμένεται να πατήσουν… φρένο: Κίνα, Βραζιλία και Ινδία προβλέπεται να έχουν συνολική ανάπτυξη 5,4%, έναντι 6,2%.
Ο δείκτης ανεργίας στην Αυστραλία έμεινε σταθερός στο 5,2% τον περασμένο Δεκέμβρη, το γεγονός εντούτοις αυτό οφείλεται στο ότι μειώθηκε ο αριθμός των ατόμων που ζητούσαν εργασία. Τον περασμένο μήνα χάθηκαν 29.300 θέσεις εργασίας, γεγονός που επιβεβαιώνει τις τάσεις επιβράδυνσης της οικονομίας.
Αναλυτικότερα στοιχεία δείχνουν ότι δημιουργήθηκαν μεν 24.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης τον Νοέμβριο, χάθηκαν όμως 53.700 θέσεις μερικής απασχόλησης. Ο δείκτης συμμετοχής στον εργασιακό χώρο έπεσε απότομα στο 65,2%, το χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2010. Ο αριθμός εκείνων που ζητούν εργασία μερικής απασχόλησης μειώθηκε κατά 4.100, ενώ ο αριθμός εκείνων που ζητούσαν πλήρη απασχόληση αυξήθηκε μόνο κατά 300 άτομα.on-news.gr

" Κτύπημα " στους σωματέμπορους της Αθήνας - 4 συλλήψεις !

Η οργάνωση παρείχε «προστασία» στις πιάτσες της οδού Σόλωνος και της Λ. Ποσειδώνος. !!
Συνελήφθησαν τέσσερα αρχηγικά (4) μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται άλλα πέντε (5), για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Εξαρθρώθηκε πρωινές ώρες χθες (20-1-2012), από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και μαστροπείας αλλοδαπών γυναικών.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η παραπάνω εγκληματική οργάνωση είχε συγκροτημένη δομή με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση.
Μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν στις χώρες προέλευσης τους, αλλοδαπές γυναίκες και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν σαν σερβιτόρες, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα.Στη συνέχεια τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται στις «πιάτσες» της οδού Σόλωνος στην Αθήνα και της Λ. Ποσειδώνος στον Άλιμο, υποχρεώνοντας τις να τους παραδίδουν μέρος ή και το σύνολο των εσόδων τους.
Άλλα μέλη της οργάνωσης τους παρείχαν «προστασία» στις παραπάνω «πιάτσες», ενώ παράλληλα δεν επέτρεπαν σε καμία άλλη εκδιδόμενη να προβαίνει σε άγρα πελατών στα σημεία αυτά. Σε περίπτωση που εκδιδόμενες αρνούνταν να δεχτούν την «προστασία» από την εγκληματική οργάνωση και να παραδώσουν μέρος των εσόδων τους ή δεν αποχωρούσαν από τις παραπάνω «πιάτσες», προέβαιναν σε εξαιρετικά βίαιες επιθέσεις σε βάρος τους. Όπως εξακριβώθηκε, σε δύο τέτοιες (2) περιπτώσεις στην περιοχή του Αλίμου Αττικής, πυροβόλησαν εναντίον τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που έγινε πρώτες πρωινές ώρες χθες (20-1-2012) σε διάφορες περιοχές της Αθήνας , εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί ( -3- υπήκοοι Αλβανίας και -1-Βουλγαρίας) αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται πέντε (5) ακόμα αλλοδαποί (-4- υπήκοοι Αλβανίας και -1- Βουλγαρίας), μέλη του κυκλώματος.
Προσήχθησαν ακόμα, δεκαεννέα (19) άτομα από τις προαναφερόμενες «πιάτσες».
Σε έρευνες σε τρία διαμερίσματα στην περιοχή των Εξαρχείων και του Γκύζη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων, βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων ύψους 22.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 5.840 ευρώ και ένα (1) πιστόλι μάρκας TOKAREV ,με γεμιστήρα με οκτώ(8) φυσίγγια.
Κατασχέθηκαν επίσης τρία (3) πολυτελή αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσε η οργάνωση για την μεταφορά των αλλοδαπών γυναικών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση των Νόμων για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων .
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνελήφθη αρχηγός της Ρώσικης Μαφίας στην Βουλιαγμένη !

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, 51χρονος υπήκοος Γεωργίας, διεθνώς καταζητούμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και Ερυθρά Αγγελία της Interpol.
Ο συλληφθείς ήταν διεθνής αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με διεθνή δράση, που ενέχεται σε πλήθος βίαιων εγκλημάτων και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες πράξεις.
Επιπλέον συνελήφθη ο συνοδός – σωματοφύλακας του 51χρονου
για υπόθαλψη εγκληματία.
Συνελήφθη, διεθνώς καταζητούμενος, 51χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, διεθνής αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με διεθνή δράση, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών Αρχών και ερυθρά αγγελία της Interpol . Μαζί του συνελήφθη ο συνοδός – σωματοφύλακας του, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. Ο 51χρονος αλλοδαπός, όπως προέκυψε, διέμενε σε γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.
Οι δύο Γεωργιανοί, συνελήφθησαν χθες (20-1-2012) το απόγευμα στη Βουλιαγμένη Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 51χρονος αλλοδαπός επέδειξε πλαστό διαβατήριο ρωσικών Αρχών.
Η σύλληψη του ήταν απότοκος κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, που συγκέντρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και μεθοδικών, συστηματικών και συνδυασμένων ερευνών για την αντιμετώπιση της ρωσικής μαφίας στη χώρα μας.
Σε βάρος του 51χρονου «εγκεφάλου» της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης εκκρεμούν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών Αρχών και ερυθρά αγγελία της Interpol , για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις και απόπειρα ανθρωποκτονίας, πράξεις που έγιναν το 2009 στην Ισπανία.
Η διεθνής εγκληματική οργάνωση, της οποίας ηγούνταν ο 51χρονος συλληφθείς, δραστηριοποιούνταν σε χώρες της δυτικής και νότιας Ευρώπης, και κυρίως στην Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία.
Στον 51χρονο συλληφθέντα, όπως είχε γίνει γνωστό, έχει απονεμηθεί ο τίτλος « Vor V Zakone (κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου)», τιμητική διάκριση η οποία απονέμεται από εγκληματικές οργανώσεις ανατολικών ευρωπαϊκών χωρών, σε ανώτατα μέλη των οργανώσεων αυτών, που έχουν εκτίσει ποινές πολυετούς καθείρξεως και ενώ γνώριζαν σημαντικά στοιχεία για τη δομή των εγκληματικών οργανώσεων, δεν τα αποκάλυψαν στις Αρχές επιβολής του Νόμου και δεν συνεργάστηκαν μαζί τους για να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων, που προβλέπει η Νομοθεσία, για την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων στις περιπτώσεις αυτές.
Η διεθνής αυτή οργάνωση, ελέγχει τις εγκληματικές δραστηριότητες ρωσικών και γεωργιανών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη, εισπράττοντας ποσοστό από τα έσοδα, που προκύπτουν από την εγκληματική τους δραστηριότητα. Οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις, δεν επιτρέπεται να τελέσουν αξιόποινες πράξεις στο ευρωπαϊκό έδαφος, εάν προηγουμένως δεν εξασφαλίσουν την άδεια της διεθνούς οργάνωσης.
Επίσης, ελέγχει τις δραστηριότητες αυτών των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες στο πλαίσιο του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», εκδηλώνουν νόμιμες δραστηριότητες σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, ποσοστό του κέρδους, κάθε νόμιμης επιχείρησης, εισπράττεται από τη διεθνή οργάνωση, την οποία διηύθυνε ο 51χρονος συλληφθείς και κατευθύνεται στο κοινό ταμείο της οργάνωσης.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα πιστόλι, διαμετρήματος 45 mm, με γεμιστήρα.
Δέκα (10) φυσίγγια.
Πλήθος ψηφιακών δίσκων.
Συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνεργάζεται με τις αντίστοιχες διωκτικές αρχές άλλων εμπλεκόμενων χωρών, Διεθνείς και Περιφερειακούς Αστυνομικούς Οργανισμούς, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του 51χρονου συλληφθέντα, καθώς ο εντοπισμός και η σύλληψη του αποτελούσε ύψιστη προτεραιότητα διεθνώς.
Ο 51χρονος, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με τον 36χρονο σωματοφύλακα του, θα οδηγηθούν σήμερα (21-1-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, καθώς σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για κατοχή ενός πιστολιού, τη χρήση πλαστών εγγράφων ταυτότητας και ψευδής ανωμοτί κατάθεση, ενώ σε βάρος του 36χρονου για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.
Στη συνέχεια, ο 51χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να εκτελεστεί το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ισπανικών Αρχών.

Κροκόδειλος κατάπιε 10χρονο κοριτσάκι μπροστά τα μάτια του πατέρα του

Οι αρχές της Ινδονησίας σταμάτησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του πτώματος ενός 10χρονου κοριτσιού, το οποίο κατασπάραξε ένας κροκόδειλος.
Το μόνο που κατάφεραν να εντοπίσουν είναι μικρά κομμάτια από το ρούχο που φορούσε η μικρή. Το τραγικό συμβάν συνέβη μπορστά στα έντρομα μάτια του πατέρα του κοριτσιού, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να βοηθήσει την κόρη του.
Πατέρας και κόρη είχαν βρεθεί σε ποτάμι στην περιοχή της ανατολικής Νουζατενγκάρα αναζητώντας νεροχελώνες, όταν ο κροκόδειλος επιτέθηκε στο κοριτσάκι
Όπως αναφέρει η Huffington Post στην ίδια περιοχή πριν από λίγες μόνο εβδομάδες ένας κροκόδειλος επιτέθηκε και σκότωσε και ένα ανήλικο αγόρι.

Ιστορική γκάφα Παπαμιμίκου με τον γιο του Ψυχάρη !!

Όπως, συνέβη και με τον Σαμαρά, έτσι και οι ΟΝΝΕΔίτες, ψαρώνουν μπροστά στο μεγαλείου, τύπου, που ο πατέρας του, διοικεί ένα δημοσιογραφικό Συγκρότημα, που κάθε χρόνο χάνει 40 με 50 εκ. ευρώ. !!
Ντροπή για την γαλάζια νεολαία η παρουσία του γιου του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη !!
Πριν από χρόνια ο Καραμανλής σ’ ένα χαλαρό γεύμα με νεοδημοκράτες βουλευτές, είχε μιλήσει για τους νταβατζήδες, που θέλουν να διαλύσουν την Ν.Δ. Χθες, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, θέλοντας προφανώς, να δείξει πίστη και προσήλωση προς τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά, είχε εκ δεξιών του, στην κοπή της πίττας της γαλάζιας νεολαίας τον γιο του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη. Το μήνυμα ήταν σαφές. Όπως, και η ιστορική γκάφα του αρχηγού της γαλάζιας νεολαίας.
Επειδή, η ιστορία γράφεται και από τις λεπτομέρειες, το γεγονός ότι χθες ο Παπαμιμίκος και η παρέα του, δεν πέταξαν με τις κλοτσιές από τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, τον κανακάρη του ανθρώπου που πριν από δέκα μέρες καταγγέλθηκε δημοσίως από πρώην πρωθυπουργό για περίεργη συμπεριφορά, θα βρεθούν υπόλογοι έναντι των επόμενων γενιών της γαλάζιας νεολαίας. Ο Παπαμιμίκος και οι «παπαμιμίκοι» της Ν.Δ., θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο Ψυχάρης και το σύστημά του, εκπροσωπούν κάτι εντελώς διαφορετικό (ιδεολογικά, κοινωνικά και πολιτικά) απ’ αυτό που οι νεοδημοκράτες ευαγγελίζονται. Αν θέλουν να χαριεντίζονται με τους γιους των βαρόνων των media (και όχι των παράδειγμα προς μίμηση), ας αφήσουν τους γόνους των βιοπαλαιστών να κάνουν διαφορετικές επιλογές.
ΑΞΙΖΕΙ: Α, κύριε Παπαμιμίκο και μην βγείτε να πείτε, ότι από την στιγμή που ο υιός Ψυχάρης αποτελεί επιλογή του Σαμαρά, δεν μπορείτε παρά να την υπηρετήσετε. Γιατί, απ' ότι θυμάμαι και ο Χατζής, που ήταν αντίπαλός σας, για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, επιλογή της τότε Συγγρού, ήταν.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αλήθεια μπορεί να εξηγήσει ο Παπαμιμίκος, μιας και δεν το έπραξε χθες, τι κοινό πιστεύει ότι έχει ο νεαρός Ψυχάρης, με τους υπόλοιπους ΟΝΝΕΔίτες;parapolitika.gr

ΠΥΛΟΣ-Πήγε να κάψει την τράπεζα… αλλά τελικά έκαψε την σημαία !!

ΤΟ ΡΑΒΑΣΑΚΙ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΘΟΛΩΣΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ !!
Ένας απόστρατος αξιωματικός λαμβάνοντας σύμφωνα με πληροφορίες ένα «ραβασάκι» για πλειστηριασμό χρέους από την Εθνική Τράπεζα θόλωσε και βγήκε εκτός εαυτού. 
Πήρε μια εφημερίδα στο χέρι και πήγε στην Εθνική Τράπεζα Πύλου της έβαλε φωτιά και ευτυχώς δεν μπήκε μέσα αλλά σταμάτησε έξω καίγοντας μόνο την Ελληνική σημαία που κρεμόταν έξω από το υποκατάστημα αφού πρώτα εξύβρισε τον διευθυντή σοκάροντας πραγματικά υπαλλήλους και πελάτες.best-tv.gr

Η ώρα της κρίσης για την "δασκάλα του έρωτα " !!

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κριθεί το υπηρεσιακό μέλλον της 22χρονης δασκάλας από την Κρήτη που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων. Η δικογραφία της υπόθεσης έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρωθεί και έχει αποσταλεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον αρμόδιο εισαγγελέα Χανίων.
Η δικογραφία αναμένεται να κοινοποιηθεί από μεθαύριο και στα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου και αυτά να δουν με τη σειρά τους πώς θα χειριστούν το θέμα της 22χρονης. Διότι, από τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, υπάρχει μόνο η περίπτωση του 15χρονου μαθητή γυμνασίου της πόλης των Χανίων. Η νεαρή δασκάλα έχει πει στους δικούς της πως υπήρξε αίσθημα με τον ανήλικο, τον οποίο είχε γνωρίσει το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των διακοπών της.
Το "μπλέξιμό" της ξεκίνησε όταν μητέρα, που υποψιάστηκε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει, έστειλε email στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στους καρπούς των ερευνών της Δίωξης συγκαταλέγονται η ομολογία του 15χρονου μαθητή ότι αποπλανήθηκε, σκανδαλιάρικοι ηλεκτρονικοί διάλογοι του συγκεκριμένου μαθητή με τη δασκάλα και πλήθος άσεμνων φωτογραφιών της 22χρονης με διάφορα άτομα, που ψάχνουν να βρουν ποια είναι.
Εάν τα άτομα αυτά είναι ενήλικα, τότε οι φωτογραφίες αποτελούν ενθύμιο για την κοπέλα και όχι πειστήριο για τη Δίωξη. Αν, όμως, τα άτομα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες είναι ανήλικα, τότε η θέση της 22χρονης γίνεται πιο δύσκολη. Σε κάθε περίπτωση, οι απαντήσεις κρύβονται στη δικογραφία. Από το περιεχόμενό της θα κριθεί τόσο το ποινικό, όσο και το υπηρεσιακό σκέλος της υπόθεσης.Εφημερίδα Νέα Κρήτη

Τα "άκουσε" για τα καλά η Ντόρα στην Ηγουμενίτσα.- Video

Διαδοχικά πλέον τα κρούσματα των αποδοκιμασιών στα μεγαλόσχημα στελέχη όλων των κομμάτων από τους πολίτες .Μετα τις αποδοκιμασίες Στυλίανίδη στην Νάξο σειρά είχε η Πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη στην Ηγουμενίτσα ......Προβλέπονται πλέον δύσκολα Σαββατοκύριακα για τους πολιτικούς μας
Δείτε το Βίντεο

ΣΟΚ-Βρήκαν ΔΥΟ πτώματα σε χωράφι !!

Τα πτώματα βρέθηκαν κάτω από μπάζα, από διερχόμενο πολίτη...
Δύο πτώματα, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκαν στις 11:15 το πρωί σε αγροτική περιοχή του χωριού Ανάληψη, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Ο περαστικός που τα εντόπισε ενημέρωσε την αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει η νεκροψία.
Για το θέμα διενεργείται προανάκριση.

«Δημοσία δαπάνη» στη χρεοκοπημένη Ελλάδα

Γράφουν οι Μανιάτες Γ.Δημακόγιαννης και Π. Κασιδόκωστας!
Γιατί, …πρέπει ο βλάκας ο λαός νάναι και πάλι ο χορηγός…;!
Το παραμύθι των επαγγελματιών πολιτικών εις βάρος του λαού πρέπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να σταματήσει. Οι προκλήσεις τους ας έχουν κάποιο όριο. Ας υπάρξει μια «κόκκινη γραμμή» και σ’ αυτό.
Διαβάζουμε: «Δημοσία δαπάνη θα κηδευτεί ο ευπατρίδης Κεφαλογιάννης».
Νομοθετικά πρέπει άμεσα το θέμα «Δημοσία δαπάνη» για τους πολιτικούς να λάβει τέλος. Για δύο κυρίως λόγους.
Ο πρώτος ότι ήταν και είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι Έλληνες, «κρατικοί υπάλληλοι πολυτελείας», οι κατά τα άλλα «υπηρέτες του λαού». Μισθός -«βουλευτική αποζημίωση» το λένε- περίπου πέντε/έξι χιλιάδων ευρώ μηνιαίως σήμερα και παχυλή σύνταξη βουλευτού μετά από θητεία ολίγων (τεσσάρων;) ετών στο κοινοβούλιο! Διαχρονικά (στη Μεταπολίτευση) εξωφρενικές ρυθμίσεις για τα εαυτόν δωρούμενα!
Ο δεύτερος ότι οι πολιτικοί «πρώτης γραμμής», των δύο κυβερνητικών κομμάτων από το 1974, είναι συνυπεύθυνοι για την χρεοκοπία της Χώρας. Έχουν ΟΛΟΙ βάλει το λιθαράκι τους στην υπερχρέωση τής Πατρίδας μας, στην παγκόσμια συκοφάντηση τού ονόματός Της (το «Έλληνας» το μετέτρεψαν σε βρισιά στον κόσμο!) με την παροιμιώδη ανεπάρκεια, ιδιοτέλεια και φαυλότητά τους. Στην υπερχρέωσή τής Χώρας πρέπει να συμβάλλουν και μετά θάνατον;!
Υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη των επιφανών και πάμπλουτων πολιτικών μας! Σε μια Ελλάδα που υποφέρει είναι Ύβρις η συμπεριφορά και η αναισθησία τους. Κι ας μην θυμηθούμε την πρόσφατη δικαστική προσφυγή τους για «δικαιούμενα» αναδρομικά ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Για όλα αυτά και για το «δημοσία δαπάνη», ο λογαριασμός στο σύνηθες θύμα, στον χειμαζόμενο Έλληνα, στον «κυρίαρχο λαό». Δηλαδή, σε όλους μας!
Αν περισσεύουν λεφτά στην άθλια πολιτεία, ας μιμηθοεί τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ.Ευστάθιο που πρόσφατα εκήδευσε «δημοσία δαπάνη» (με έξοδα της Μητροπόλεως) μια «ανώνυμη» Σπαρτιάτισσα, πολύτεκνη Μάνα.
Κι ένα τελευταίο για το «ευπατρίδης». Ευπατρίδης θεωρώ ότι είναι ο διαθέτων το βιός του ή μέρος του, για κοινωφελή σκοπό, υπέρ Πατρίδος.
Οι πολιτικοί είναι τού «πάρε» και μόνο, ή αλλιώς, τί διέθεσε υπέρ Πατρίδος ο μακαρίτης Κεφαλογιάννης;…
Γ. Π. Δημακόγιαννης
(εκδότης της «Αδούλωτης Μάνης»)

…κι ένα «ψάλσιμο» στο μανιάτικο – δωρικό γλωσσικό ιδίωμα από τον λαϊκό ποιητή τής Μάνης Πέτρο Κασιδόκωστα που γράφτηκε σε παλαιότερο χρόνο, αλλά διατηρεί την επικαιρότητά του χάρη στην αναίδεια των ελεεινών πολιτικών μας:

Πολιτικοί: Δημόσια Δαπάνη
Απ’ το Τριάντα(=1930) μέχρι επά (=επαδά, τώρα), ογδόντα χρόνια μετρητά
μου τα δώκ’ ο καλός Θεός κι είμαι γερός και δυνατός
Στο δρόμο μου είδιεκα πολλά, τα πλέα(=περισσότερα) ήτανε λοβά(=άσχημα)
έζησα και τη γΚατοχή, σκλάβα η Ελλάδα και φτωχή.

Είδια ΝΑΖΙδες Γερμανούς, τού Μουσουλίνι Ιταλούς
είδια και άκουσα χωνιά που εσκούζασι απ’ τη γωνιά
κλάματα και μνημόσυνα, ποτέ νέα χαρμόσυνα,
κι άμμετρες είνιαι οι βολές(=φορές) πόχε η χώρα εκλογές.

Ακού και του(ς) πολιτικούς με λόγους πολύ πειστικούς
που ξεγελούσι το Λαό το πρόβατο τ’ απολωλό
παίρνουσι ό,τι χρειάζονται, τη ψήφο και δε σκιάζονται
τρώσι και πίνουσι καλά κι αποθηκεύουσι πολλά.

Μα το σπουδαίο γεγονός έναι τ’ ο πλούσιος «φτωχός»
όντιες πεθάνει, οριστικά και πάλι τα κηδευτικά
θα πλιερωθούσι απ’ το Λαό, να ολοκληρώσει το «καλό»
Δαπάνη πάει Δημόσια στα ιερά στα όσια!

Αναρωτιώμαι το λοιπό(ν) γιατί το κράτος το φτωχό
κι ένας Λαός που α(σ)φυχτιά από τα χάλια τα φριχτά
νάναι το θύμα μια ζωή και να πλιερούνει ας μη μπορεί
του(ς) ψεύτες του(ς) πολιτικούς, σαν ήρωες, σα νηστικούς;!

Με δύο λόγια σταυρουτά ετούτα είνιαι χτυπητά
ο ζωντανός τρώει να ζει, ο πεθαμένος το γιατί;
Μήγαρε δε είχε λεφτά για να θαφτεί και τυπικά;
(ν)ή πρέπει ο βλάκας ο Λαός νάναι και πάλι ο χορηγός;!

Αν έναι νέος ο «φτωχός», φτάνει ο δικό(ς) του ο μιστός
να πάρει εισιτήριο, του Χάρου διαβατήριο,
να πλιερουθεί η βαρκαδιά για την απέναντι μεριά
κι αν έναι γέρος πιο καλά, εφάπαξ έπαρε(=πήρε, έλαβε) πολλά!!
Π. Κασιδόκωστας

«Η αξιοποίηση του παλιού Σανατορίου Ιθώμης» !!

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
«Η αξιοποίηση του παλιού Σανατορίου Ιθώμης»
Το Σανατόριο της Βυτίνας ο «Άγιος Τρύφων», ή αλλιώς Σανατόριο της Ιθώμης, που ιδιοκτησιακά ανήκει στο νοσοκομείο Καλαμάτας, σήμερα βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση. Έχει βάλει λουκέτο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και οι υποδομές του παραμένουν εγκαταλελειμμένες, με αποτέλεσμα σήμερα να δίνει τη σημερινή όψη του εγκαταλελειμμένου οικήματος.
Πριν από κάμποσα χρόνια η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας, θέλοντας να βοηθήσει στην αξιοποίηση και τουριστική προβολή της περιοχής της Βυτίνας, ζήτησε από τη διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας την παραχώρηση, για αξιοποίηση, του Σανατορίου, έχοντας δεδομένο ότι στο παρελθόν πολλοί επιχειρηματίες θέλησαν να επενδύσουν στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου, μετατρέποντάς το σε ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο ή αθλητικό κέντρο. Εξάλλου, η περιοχή με το φυσικό κάλλος της είναι ιδανική για τέτοιου είδους επενδύσεις.
Ωστόσο, η προοπτική της αξιοποίησης του ακινήτου περιουσιακού στοιχείου του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και συγκεκριμένα των 18 στρεμμάτων στην περιοχή της Βυτίνας Αρκαδίας (μέσα στο ελατοδάσος), όπου λειτουργούσε αρκετές 10ετίες πριν το Σανατόριο, συζητήθηκε σε προ μηνών συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Με δεδομένο ότι τους προηγούμενους μήνες με ουσιαστικές ενέργειες της Διοίκησης επιλύθηκε οριστικά το θέμα της οριοθέτησης των 18 στρεμμάτων, αφού ως γνωστό τμήμα αυτού είχε καταπατηθεί από τρίτους, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και τα μέλη του Δ.Σ. άνοιξαν προσεκτικά την προοπτική αξιοποίησης αυτής της ακίνητης περιουσίας.
Συγκεκριμένα, ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε η ανάθεση σε ειδικό μελετητικό γραφείο σύνταξης μιας μελέτης αξιοποίησης αυτού του περιουσιακού στοιχείου που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις πιθανές προτάσεις αξιοποίησης του, σύμφωνα πάντα με τα ιδιαίτερα γεωγραφικά, περιβαλλοντικά, μορφολογικά και πολιτιστικά στοιχεία και γνωρίσματα της περιοχής, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένουμε. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
1. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί η ανωτέρω μελέτη;
2. Ποιες προτάσεις εξετάσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την αξιοποίηση του παλιού Σανατόριου;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Αναφορά Νάντιας για το ΙΚΑ Μελιγαλά !!

Αναφορά Νάντιας του ψηφίσματος του Δ.Σ. Οιχαλίας σχετικά με το φημολογούμενο κλείσιμο του ΙΚΑ Μελιγαλά

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κα. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ στον Μελιγαλά. Στην αναφορά γίνεται λόγος για την υπ’ αριθμόν Υ 20/125-21-12-2011 Απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία του ΙΚΑ Μελιγαλά..
Στην παραπάνω αναφορά αναδεικνύονται οι εντονότατες αντιδράσεις, οι διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση των κατοίκων, καθώς το παράρτημα του ΙΚΑ στον Μελιγαλά εξυπηρετεί πάνω από 50 ιατρούς του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά και άλλων περιφερειακών αγροτικών ιατρείων.
Συγκεκριμένα, η κα. Γιαννακοπούλου επισημαίνει στην αναφορά της ότι οι αποστάσεις που θα πρέπει να καλύπτουν οι δημότες πολλών Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Οιχαλίας προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο ΙΚΑ της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Κυπαρισσίας είναι περίπου 100 χιλιόμετρα, ενώ η ελλιπής τακτική συγκοινωνία δημιουργεί ένα πρόσθετο σημαντικό κόστος για τους πολίτες. Κλείνοντας την αναφορά της, η κα. Γιαννακοπούλου τονίζει ότι η προσήλωση της κυβέρνησης στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι σταθερή και συνεπής, ωστόσο αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει στην υποβάθμιση του πραγματικού επιπέδου ζωής των κατοίκων και την αποψίλωση των κατά τόπους κέντρων στην περιφέρεια από τις διοικητικές μονάδες που τους εξυπηρετούν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου