14.1.12

Γιαούρτια, αυγά και ξύλα κατά της Ντόρας στο Ηράκλειο

Επίθεση με πέτρες, ξύλα, γιαούρτια και αυγά δέχτηκε στις 10.10 το βράδυ η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έτρωγε με φίλους της στο γνωστό στέκι Λούκουλος στον πεζόδρομο Κοραή στο Ηράκλειο Κρήτης.
Δέκα περίπου άτομα έσπασαν την γυάλινη προθήκη του εστιατορίου και άρχισαν να πετούν αυγά και γιαούρτια στο τραπέζι της κ. Μπακογιάννη χωρίς να τραυματιστεί ή να πάθει το παραμικρό ο οιοσδήποτε.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του diktionews.gr ένας από τους συνδαιτυμόνες της κ. Μπακογιάννη ήταν ο επιχειρηματίας και στενός συνεργάτης της Μιλτιάδης Καράτζης.
diktionews.gr

Pravda - Σενάρια Ελληνοτουρκικού πολέμου το 2012

Μυθοπλασίες, επικίνδυνες προσεγγίσεις, δημοσιεύσεις από πληροφορίες με πολύ καλές πηγές; Όπως και να είναι, πολλά έχουν γραφτεί για την χρονιά που μόλις μπήκε. 2012... η χρονιά που έχει σηματοδοτηθεί από τους Μάγια, ενώ πολύ πρόσφατα ο γνωστότατος Χένρι Κίσινγκερ δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για πόλεμο και φρίκη, η οποία θα αναδείξει μέσα από την απόλυτη καταστροφή και τις στάχτες μία νέα παγκόσμια κυβέρνηση και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Το άρθρο της Pravda, το οποίο υπογράφει ο Stanislav Mishin, έρχεται να ρίξει νερό στον μύλο της καταστροφικής χρονιάς. Τα όσα περιγράφει ίσως είναι ικανά να ρίξουν σε κατάθλιψη ανθρώπους που πιστεύουν πως βρισκόμαστε μπροστά στον όλεθρο, έναν σχεδιασμένο όλεθρο, που για άλλους φέρεται να σχεδιάστηκε από τη Νέα Τάξη, τους Illuminati (και ποιός ξέρει ποιούς ακόμη), για κάποιους άλλους πρόκειται να ζήσουμε σκηνές της Αποκάλυψης και της συντέλειας του κόσμου. Τέλος, υπάρχουν και οι ηπιότερες προσεγγίσεις, οι οποίες θέλουν το 2012 να είναι έτος -κομβικό σημείο- σημαντικών εξελίξεων, αλλά όχι απαραίτητα καταστροφικών πολέμων και ανείπωτων καταστροφών.
Ελλάδα
Η Ελλάδα θα διώξει από πάνω της την κυβέρνησή της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, μέσο ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος. Θα είναι το πρώτο καθεστώς μαριονέτα της ΕΕ που θα ψάχνει ελικόπτερα στις ταράτσες. Η Ελλάδα θα βγει από την ΕΕ και θα επανεκκινήσει την εκτύπωση της δραχμής. Θα υπάρξουν συνομιλίες για συμμαχίες και με την εμφάνιση των Ρωσικών βάσεων.
Ωστόσο, πριν αυτά μπορέσουν να αποφέρουν καρπούς, η συμμαχία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ θα οδηγήσει άμεσα σε πόλεμο με την Τουρκία. Οι Τούρκοι θα αγωνίζονται σε ένα πόλεμο τριών μετώπων, αλλά μια αρκετά μεγάλη δύναμη θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα. Οι Έλληνες θα πολεμήσουν όσο σκληρά μπορούν, αλλά θα νικηθούν. Η τουρκική επίθεση θα σταματήσει στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια τεράστιων μαχών εντός των δρόμων αλλά και των βουνών βόρεια. Οι Βορειοελλαδίτες θα ενισχυθούν από εθελοντές από τη Σερβία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, κάτι το οποίο θα καθυστερήσει περαιτέρω την τουρκική εκστρατεία. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα μείνουν έξω από τις μάχες, σε αυτό το σημείο, καλώντας ασθενώς όλες τις πλευρές να έρθουν σε συμφωνία. Οι Τούρκοι θα μπουν στην Κεντρική Ελλάδα, αν και πολύ πιο αργά από ό, τι αναμενόταν, καθώς οι δυνάμεις τους θα αποσπαστούν λόγω μιας γενικής εξέγερσης των Κούρδων και των συνεχών έντονων συγκρούσεων στο βόρειο Ισραήλ.
Ρωσία
Η Ρωσία στην αρχή θα παραμείνει ουδέτερη, και επίσης θα κάνει έκκληση για ειρήνη, ωστόσο, θα κόψει από τους Τούρκους το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια θα πετάξει στην Ελλάδα, πάνω από τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας, even as the Bulgarian government falls to its own militar. Μετά από αυτό, ενεργή Ρωσική βοήθεια θα έρθει.
Εικόνες των νεκρών Ορθοδόξων Ελλήνων, από τουρκικές ακρότητες, θα οδηγήσουν τις μάζες στους δρόμους απαιτώντας την άμεση παρέμβαση. Τα Ηνωμένα Έθνη θα μπλοκαριστούν από το βέτο των ΗΠΑ / ΗΒ / Γαλλίας ,ακόμα και όταν Ρωσικά εθελοντές αρχίσουν να εισρέουν στα Βαλκάνια. Η Ρωσία θα αρχίσει να απειλεί την Τουρκία και το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε κλιμακωθεί γρήγορα σε εναέριες αψιμαχίες. Το ΝΑΤΟ θα ζωντανέψει, απειλώντας άμεσα τη Ρωσία να μην εμπλακεί. Η Ρωσία από αυτό το σημείο θα εντείνει την πολεμική της, με την Ουκρανία close at the hip (πιθανώς εννοεί με την Ουκρανία να αντιλαμβάνεται τι θα συμβεί).
Ο Ρωσικός στρατός θα επιτεθεί κατευθείαν μέσα από τη Γεωργία, η οποία μετά από τέσσερις ημέρες της αντίστασης, θα καταρρεύσει. Η Τιφλίδα δεν θα πολιορκείται από σημαντικές δυνάμεις, αλλά περικυκλωμένη θα αναγκαστεί σε υποταγή, ενώ ο κύριος όγκος του στρατού θα κατευθύνεται προς την Τουρκία. Σε αυτό το σημείο η Αρμενία θα μπει στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας και το Αζερμπαϊτζάν στο πλευρό της Τουρκίας.
Το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα και θα υποστεί μια πλήρη ήττα, αποκομμένο από τις Βουλγαρικές βάσεις στήριξης, με μόνες εναπομείνασες της βάσει της Ρουμανίας. Αυτές θα καταστραφούν από Ρωσικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα και πυραύλους. Πλοία του ΝΑΤΟ, εκ των οποίων τα περισσότερα Αμερικάνικα θα βυθιστούν. Οι στρατιώτες (fighters) του ΝΑΤΟ θα κατατροπωθούν στο τέλος του εγχειρήματός τους (will also be confronted at the edge of their operability – η λέξη operability ούτε καν υπάρχει στο αγγλικό λεξικό αλλά μάλλον αυτό εννοεί) πάνω από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. Αυτή η ήττα, και η είσοδος της Ουκρανίας στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας, θα χρησιμοποιηθεί από τους Γερμανούς ως λόγο για να αποτραβηχτεί και έτσι να συντρίψει το ΝΑΤΟ εκ των έσω.
Έως το τέλος του έτους, οι Τούρκοι θα έχουν φτάσει στο βόρειο Ισραήλ και θα αντιμετωπίζουν συνεχή ανταρτοπόλεμο από την Συρία. Θα έχουν χάσει το ανατολικό ήμισυ της χώρας τους από Αρμενικές και Κουρδικές δυνάμεις, ενώ η Ρωσία θα τους καταπατήσει φτάνοντας στα περίχωρα της Άγκυρας. (Οι Τούρκοι) Θα εξακολουθούν να κατέχουν τη Θεσσαλονίκη, αλλά θα έχουν αποσυρθεί από την κεντρική Ελλάδα και θα είναι υπό συνεχή επίθεση από τα βόρεια από τις Ελληνικές, τις Σερβικές και τις Βουλγαρικές δυνάμεις. Επίσης, θα έχουν χάσει την Κύπρο από τις δυνάμεις της Νότιας Κύπρου και δεν θα μπορέσει να τις ανακτήσει λόγω των υπολοίπων μετώπων.
Η τελική καταστροφή της Τουρκίας, η Ρώσικη απόβαση στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και η κατάληψη της Άγκυρας, θα έρθουν το πρώτο εξάμηνο του 2013. Σε αυτό το σημείο, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει την πλήρη διάλυσή της ως έθνος, που θα χωρίζεται σε τουλάχιστον 3, ίσως τέσσερα μέρη: Ελληνικό (Byzentine), Αρμενικό (Trebzon) και Κουρδικό, νότια και νοτιοανατολικά και ίσως και μια μικρότερη Βουλγαρική ζώνη στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας και ενός μέρους της βόρειας Θράκης.
Κύπρος
Η Κύπρος θα ξεπεράσουν τον πόλεμο σχετικά εύκολα σε σύγκριση με την υπόλοιπη περιοχή. Η Νότια Κύπρος θα ξεκινήσει αμέσως μια επίθεση στην Βόρεια Κύπρο και με σκληρή μάχη θα διώξει τους Τούρκους μέσα σε μερικούς μήνες.
Τουρκία
Αυτό το έτος θα φέρει στην Τουρκία το τελευταίο της πόλεμο. …. Έως τα μέσα του 2013, η Τουρκία θα είναι στο κάδο των απορριμμάτων της ιστορίας, ένα νεκρό έθνος.
Διαβάστε όλο τον ...καζαμία ΕΔΩ 

Κίσινγκερ: Ετοιμαστείτε όλοι για πόλεμο !!

Τη δική του ερμηνεία στα γεγονότα που έρχονται έδωσε ο Χένρι Κίσινγκερ μιλώντας στην “The Daily Squib”. 
Μία ερμηνεία που είτε προέρχεται από ένα μυαλό που δεν λειτουργεί, είτε προέρχεται από έναν άνθρωπο που ξεδιάντροπα ανακοινώνει την έναρξη μίας τεράστιας καταστροφής μέσω του πολέμου, προκειμένου η Νέα Τάξη να κυβερνήσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχοντας την απόλυτη εξουσία, την απόλυτη δύναμη και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές στη διάθεσή της.
Σε συνέντευξή του τόνισε:
«Οι ΗΠΑ χτυπούν εμμέσως τη Κίνα και τη Ρωσία ενώ το τελευταίο χτύπημα θα είναι απέναντι στο Ιράν που είναι και ο βασικός εχθρός του Ισραήλ. Δώσαμε (οι ΗΠΑ) το δικαίωμα στην Κίνα και τη Ρωσία να αυξήσουν τη στρατιωτική τους δύναμη. Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι σκληρός και ο νικητής μόλις ένας, εμείς. Η Ε.Ε γνωρίζει καλά τι έρχεται και βιάζεται να δημιουργήσει ένα σχηματισμό τύπου υπερ-κράτους που θα τις δώσει ευκαιρίες αλλά κυρίως θα εγγυηθεί την επιβίωσή της.
Αν είστε ένας απλός άνθρωπος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για πόλεμο και να μετακομίσετε στην επαρχία ζώντας σε φάρμα. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και όπλα για να αντιμετωπίσετε τις ορδές των πεινασμένων. Αν ανήκετε στην ελίτ τότε θα υπάρχουν για εσάς ειδικά καταφύγια, ωστόσο και σε αυτά θα υπάρχει κίνδυνος.
Το σχέδιο είναι να καταληφθούν πάνω από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής για τους πόρους τους. Είναι βέβαιο ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν θα το επιτρέψουν και κάποια στιγμή θα παρέμβουν. Αν όλα πάνε όπως τα θέλουμε η μισή Μέση Ανατολή θα γίνει Ισραηλινή.
Από τις στάχτες του πολέμου θα οικοδομηθεί μια νέα κοινωνία, μία υπερδύναμη και μία παγκόσμια κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ έχουν όλα όσα χρειάζονται ώστε να είναι αυτή η μοναδική υπερδύναμη».
Ο Χένρι Κίσινγκερ είναι σήμερα 89 ετών, με ότι αυτό συνεπάγεται...kostasxan.blogspot.com

Έρχεται ...Πολικό κρύο βροχή και Χιόνια !!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ...ΚΑΤΑΨΥΞΗ !!
Νέο κύμα κακοκαιρίας φέρνει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και τσουχτερό κρύο σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει στους -9 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά των νησιών του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά θα παρατηρηθεί ολικός παγετός.
Στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς. Χιόνια θα παρατηρηθούν στα ορεινά της δυτικής Στερεάς.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για βροχή ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.
Τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Τετάρτη ο καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω, ενώ δεν αποκλείεται Δευτέρα και Τρίτη η Αθήνα δει τις πρώτες νιφάδες.

Οι σιαμαίες αδερφές που έχουν τον ίδιο άντρα!

Η Ganga και Jamuna Mondal , γνωστες ως The Spider Sisters έχουν δύο χωριστα κορμιά, που μοιράζονται το ίδιο συκώτι και αναπαραγωγικο συστήμα, μαζί με τρία πόδια. Αν και θα μπορούσαν να διαχωριστουν χειρουργικά, δεν θέλουν.
Τόσο οι ίδιες όσο και η υπόλοιπη οικογένεια, 22 συνολικά, ζουν από τα κέρδη τους που εμφανίζονται για τον λαό της Ινδίας.
Είναι σήμερα 39 χρόνων. Είναι παντρεμένες από την ηλικία 22 ετών με έναν άνδρα και έκαναν έναν γιο με καισαρική τομή, αλλά πέθανε μερικές ώρες αργότερα. Λένε ότι η απόκτηση παιδιού είναι το μόνο πράγμα που λείπει στη ζωή τους.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ η «Μεγάλη των μπάτσων σχολή» !!

Μετά από 18 χρονιά η «Μεγάλη των μπάτσων σχολή» επιστρέφει! Πρόκειται για την 8η συνέχεια σε σκηνοθεσία του Scott Zabieski.
Την δεκαετία του ’80 είχε αγαπηθεί ενώ έκανε εισπράξεις 242 εκατομμύρια δολλάρια σε όλο τον κόσμο. Επίσης σε αυτή βασίστηκαν δύο τηλεοπτικές σειρές που γνώρισαν επιτυχία.
Η νέα ταινία φιλοδοξεί να επανεκκινήσει την πολύ πετυχημένη σειρά ταινιών.
Τέλος υπενθυμίζεται ότι ο Paul Maslansky, ο πρώτος σκηνοθέτης της ταινίας την δεκαετία του 80, το 2010 είχε δηλώσει πως θα ήθελε να επιστρέψει η «Μεγάλη των μπάτσων σχολή» στην μεγάλη οθόνη με ένα εντελώς διαφορετικό cast: Guardian

Μυθικό τέρας ξεβράστηκε στη Φλόριντα

Μια τρανταχτή απόδειξη για την ύπαρξη θαλάσσιων ερπετών που πρωταγωνιστούν σε διάφορους μύθους, βρήκε ένα ζευγάρι στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Καθώς έκανε βόλτα σε μια παραλία της Φλόριντα, ανακάλυψε ένα άγνωστο θαλάσσιο πλάσμα, που είχε ξεβραστεί στην ακτή.
Κύλησε μπροστά στα πόδια μας στην παραλία , δήλωσε η Κάρολιν Χόφμαν. Δεν έχω δει ποτέ μου κάτι παρόμοιο , προσέθεσε.
Το σπάνιο θαλάσσιο πλάσμα φέρεται να ανήκει στο γένος regalecus και να ζει στα βάθη των ωκεανών. Σύμφωνα με ιστορικούς πρόκειται για ένα απόγονο των μυθικών τεράτων της θάλασσας, που τρομοκρατούσαν για αιώνες τους ναυτικούς. himaira.blogspot.com

Στις 29 Απριλίου οι εκλογές...

Από την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ βγήκε και μια είδηση για τις εκλογές. Όπως ανέφερε από την 1η Απριλίου μέχρι τις 29 Απριλίου η χώρα θα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι...οι εκλογές θα γίνουν στις 29 Απριλίου...PRESS-GR

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΚΟΛΑΦΟΣ για το ΠΑΣΟΚ !

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ κατά 16,5% έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει η εκτίμηση εκλογικής επιρροής της εταιρείας Public Issue που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής, ενώ η αποχή προσεγγίζει το 32,5%.
Η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5%, το ΠΑΣΟΚ 14%, η ΔΗΜΑΡ 13,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 4%, η ΔΗΣΥ 2,5% και λοιπά κόμματα συνολικά 5,5%.
Εννέα στους δέκα (91%) δηλώνουν ανασφαλείς κοινωνικά και ταυτόχρονα το ίδιο ποσοστό δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Το 36% αναφέρει ότι εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, σε αντίθεση με το 62%.

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 3-1

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός, μετά το στραβοπάτημα με τη Δόξα Δράμας.
Με δύο γκολ του Κέβιν Μιραλάς (44΄, 67΄) οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 3-1 του Λεβαδειακού, στο τρίτο χρονικά ματς της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Κόρμπος στο 41΄, ενώ στο 65΄ είχε μειώσει για τον Λεβαδειακό ο Ναπολεόνι.
Με δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα, έκλεισε το πρώτο 10λεπτο.
Στο 8΄ η κεφαλιά του Μέλμπεργκ ανάγκασε τον Κυριακίδη να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ στην αντεπίθεση τέσσερις παίκτες του Λεβαδειακού βγήκαν μπροστά, με τον Ναπολεόνι τελικό αποδέκτη, αλλά ο Μέγερι του...πήρε τη μπουκιά από το στόμα.
Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου με εξαιρετική αμυντική τακτική και αντεπιθέσεις-φωτιά προβλημάτισε ξανά τους "ερυθρόλευκους" στο 15΄, πάλι με το Ναπολεόνι να βγαίνει με καλές προϋποθέσεις απέναντι από τον Μέγερι, αλλά το πρόλαβαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού.
Στο 23΄ ο Ζαουί υποδείχθηκε κακώς σε θέση οφσάιντ ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ναπολεόνι.
Κι ενώ ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ματς, στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους όλα άλλαξαν.
Από το φάουλ του Ιμπαγάσα στο 41΄, στην προσπάθειά του ο Κόρμπος να απομακρύνει με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και με το αυτογκόλ αυτό ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-0.
Στο 44΄ από εξαιρετική μπαλιά του Φουστέρ στον Μιραλάς, ο Βέλγος με πλασέ και με τη βοήθεια του ποδιού του Ιωάννου έκανε το 2-0.
Παρά το εις βάρος του σκορ ο Λεβαδειακός δεν τα παράτησε κι από την αρχή του δεύτερου μέρου προσπάθησε να πετύχει το γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Μετά από τη σπουδαία επέμβαση του Μέγερι στο σουτ του Φαβάλι στο 58΄, ήρθε το 2-1.
Ο Βασιλείου πάσαρε στον Ναπολεόνι κι εκείνος δεν είχε πρόβλημα στο 65΄ να μειώσει για τους Βοιωτούς.
Δεν κράτησαν, όμως, για πολύ τα πανηγύρια για τους "πράσινους", καθώς στο 67΄ από σέντρα του Μανιάτη, ο Μιραλάς με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου) Κίτρινες: Μαχαίρας Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοντέστο, Μανιάτης, Μακούν (65΄ Ορμπάιθ), Ιμπαγάσα (84΄ Γέστε), Φουστέρ, Ντιόγκο (70΄ Αμπντούν), Μιραλάς Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Αλεξίου, Ιωάννου, Μαχαίρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Βιάνα, Σουμπίνιο (63΄ Βασιλείου), Κοιλιάρας (58΄ Φαβάλι), Ζαουί, Ναπολεόνι


Σε αγώνες για την 17η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΑΕΚ-Ξάνθη 1-1
ΟΦΗ-Δόξα Δράμας 2-0

Πασίγνωστο ζευγάρι δημοσιογράφων έδωσε τέλος στο γάμο του !!

Σοκ προκάλεσε η είδηση στα δημοσιογραφικά γραφεία ο χωρισμός της Εύης Φραγκάκη και του Δημήτρη Κοτταρίδη.
Το 2009 το ζευγάρι είχε παντρευτεί στις Σπέτσες όπου έγινε και η βάπτιση του γιου τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της real η παρουσιάστρια και ο δημοσιογράφος μέσα στην περίοδο των εορτών υπέγραψαν διαζύγιο, δίνοντας οριστικό τέλος στον γάμο τους. Ο λόγος που χώρισαν δεν έχει γνωστοποιηθεί και έχει προκαλέσει έκπληξη σε όσους το έμαθαν καθώς ήταν ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι που δεν είχε δώσει αφορμή για σχόλια.
Το γεγονός ότι χώρισαν δεν σημαίνει ότι δεν θα μιλούν κιόλας καθώς είναι γονείς ενός 2χρονου αγοριού.

Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Γενικών Ιατρών στο Costa Navarino

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Γενικών Ιατρών (Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ.) θα διεξαχθεί από Παρασκευή 18 έως Κυριακή 20 Μαΐου 2012, στους συνεδριακούς χώρους του ξενοδοχείου Costa Navarino.
Το πρόγραμμα θα αποτελείται από διαλέξεις, debates, κλινικά φροντιστήρια, στρογγυλά τραπέζια, ελεύθερες ανακοινώσεις, αναρτημένες ανακοινώσεις (Ε-POSTERS) και δορυφορικά συμπόσια. Θα δοθεί στους συνέδρους μοριοδοτημένο πιστοποιητικό συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από ΠΙΣ και UEMS.
Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 50 ευρώ για τα μέλη τoυ Ελληνικού Κολλεγίου Γενικών Ιατρών και 100 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους συνέδρους και περιλαμβάνει: παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος, τσάντα με συνεδριακό υλικό, καφέ στα διαλείμματα, CD με πρακτικά του συμποσίου, παραλαβή μοριοδοτημένου πιστοποιητικού παρακολούθησης.

Η CIA μελετά τις προφητείες του Γέροντα Παίσιου !

Πριν 12 χρόνια η CIA δημιούργησε απόρρητο τμήμα αναλυτών που επεξεργάζονται και αναλύουν προφητείες από διάφορες θρησκείες και ανάμεσα τους είναι και ο δικός μας Γέροντας Παΐσιος. 
Το τμήμα ασχολείται με θέματα απόκρυφα και υστικιστικά συνθέτοντας απόψεις και προφητείς από διάφορες παραδόσεις από όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα στο βιβλίο για τον Γέροντα Παΐσιο "Λόγοι χάριτος και Σοφίας" αναφέρονται οι προβλέψεις του για τη Ρωσία και τη Τουρκία.
«Πριν 50 χρόνια συνάντησα ένα Ρώσο μοναχό, γέροντα. Για να τον ενισχύσω για τα δεινά του ρωσικού λαού και την δοκιμασία των πιστών από τον κομμουνισμό, του είπα λόγια παρηγοριάς. Αυτός όμως απάντησε : «Δεν είναι τίποτα, κανόνας είναι που θα κρατήσει εβδομήντα χρόνια». Εσύ πως το ξέρεις; ρωτήσαμε.
Και μας απάντησε κάπως έτσι: "Όταν επεκράτησε ο κομμουνισμός, το 1917, όποιος σκότωνε Χριστιανούς ήταν ήρωας. Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί. Οι μπολσεβίκοι όταν τους βρήκαν έβαλαν φωτιά στο ναό αλλά ένας χριστιανός δεν πέθανε. Μου είπε λοιπόν πως τη στιγμή που ο κόσμος πέθαινε παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Αυτός είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας που θα διαρκέσει 70 χρόνια".

ΣΟΚ :"Πρώτα θα σε βιάσω και μετά θα σε κλέψω", είπε στην 27χρονη ο ληστής

-Η 27χρονη αντιστάθηκε και ο ληστής-επίδοξος βιαστής, της χτυπούσε το κεφάλι στη σιδερένια κολόνα
-Λίγο πριν είχε μπει σε άλλα δυο σπίτια στη Λαμία
Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη χθες, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Λαμίας.
Ο 30χρονος Βούλγαρος δεν πήγε μόνο για να αρπάξει τα κοσμήματα στη χθεσινή ληστεία του κοσμηματοπωλείου, αλλά προσπάθησε να βιάσει την κόρη της ιδιοκτήτριας, που έζησε έναν πραγματικό εφιάλτη.
Σύμφωνα με τα όσα είπε η 27χρονη στους αστυνομικούς, ο ληστής απειλώντας την με κατσαβίδι, την οδήγησε στο κουζινάκι και της είπε.-Πρώτα θα σε βιάσω και μετά θα σε κλέψω -. Η σοκαρισμένη κοπέλα αντιστάθηκε και ο δράστης την τραυμάτισε στο χέρι με το κατσαβίδι και ένα μαχαίρι που βρήκε στο κουζινάκι του κοσμηματοπωλείου. Η 27χρονη άρχισε να φωνάζει και προσπάθησε να ξεφύγει. Ο αδίστακτος κακοποιός την άρπαξε από τα μαλλιά και της χτυπούσε το κεφάλι με δύναμη στη σιδερένια κολόνα που έχει η σκάλα.
Η κοπέλα με όση δύναμη είχε φώναζε βοήθεια και έτσι ο δράστης εγκατέλειψε την προσπάθεια και έφυγε τρέχοντας, για να συλληφθεί από τους πολίτες, που τον κυνήγησαν λίγο πιο πέρα.
Πως τον έπιασαν
Ήταν η ώρα που έκλειναν τα καταστήματα. Ένας γείτονας καταστηματάρχης άκουσε την κοπέλα να φωνάζει βοήθεια και είδε το ληστή να βγαίνει τρέχοντας. Προσπάθησε να τον σταματήσει, όμως δεν τα κατάφερε. Τον κυνήγησε και του πέταξε ένα άδειο τελάρο που βρήκε μπροστά του, αλλά και πάλι δεν τον σταμάτησε. Λίγα μέτρα πιο κάτω είδε κάποιο γνωστό του και του φώναξε να τον πιάσει.
- Όρμησα πάνω του και τον έπιασα. Πέσαμε και οι δυο στο πεζοδρόμιο, ευτυχώς δεν σπάσαμε τη τζαμαρία από το κατάστημα, γιατί χτυπήσαμε πάνω της με δύναμη.
Αμέσως μετά ήρθαν και άλλοι δυο γείτονες και τον οδηγήσαμε στο κοσμηματοπωλείο. Ενημερώσαμε την αστυνομία και μέχρι να έρθει τον φυλάγαμε εμείς απέξω και αυτός μέσα. Είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος και απειλούσαν να τον λιντσάρουν. Ο ληστής φοβήθηκε και κλειδώθηκε μέσα στο μαγαζί. Είχε το θράσος να μας παρακαλάει να τον αφήσουμε να φύγει, λέγοντας ότι είναι Βούλγαρος και ότι έχει 6 παιδιά που πεινάνε- είπε στο LamiaReport ο πολίτης που τον έπιασε.
Το σοκ που υπέστη η 27χρονη είναι ισχυρό, ενώ οι πολίτες αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφήσουν τον ληστή να τον "περιποιηθούν" οι ίδιοι.lamiareport.gr

ΝΕΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ - 3 νεκροί , 70 αγνοούμενοι - Video

Tρεις oi Ελληνες επιβάτες- 4.000 οι επιβαίνοντες !!
Τρεις νεκροί, και 13 τραυματίες ο επίσημος μέχρι τώρα απολογισμός. Για 70 αγνούμενους κάνουν λόγο ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Δύτες στην περιοχή για εντοπισμό των αγνοούμενων.
Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ανοικτά της Τοσκάνης, οπου προσάραξε το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, με περίπου 4.000 επιβαίνοντες.
Οπως είπε ο νομάρχης του Γκροσέτο, Τζιουζέπε Λινάρντι, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 3 και σε 14 των τραυματιών, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό.
Σύμφωνα με την «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», που επικαλείται πηγές τις ακτοφυλακής της Τοσκάνης, οι αγνοούμενοι από την βύθιση του πλοίου έχουν φτάσει τους εβδομήντα.
Η εφημερίδα Il Messangero γράφει ότι 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ορισμένοι σοβαρά.
Μέλη των συνεργείων διάσωσης, κρατώντας τη λίστα των επιβαινόντων στο πλοίο, προσπαθούν να τους εντοπίσουν και να διαπιστώσουν αν βρίσκονται στη στεριά.
Δύτες των ιταλών καραμπινιέρων και της ιταλικής ακτοφυλακής ελέγχουν το τμήμα του κρουαζιερόπλοιου ωστε να βρουν τυχόν εγκλωβισμένους.
Η προσάραξη του πλοίου, λίγο μετά το δείπνο, προκάλεσε σκηνές πανικού. «Ηταν μια πραγματική κόλαση και δεν υπήρξε κανένας συντονισμός στην παροχή των πρώτων βοηθειών και κατά την φάση εγκατάλειψης του πλοίου» τονίζουν πολλοί από τους επιβάτες που μεταφέρθηκαν στην ξηρά.
Ο κυβερνήτης του κρουαζιερόπλοιου ανακρίνεται από τις αρχές και η έρευνα θα κληθεί να εξακριβώσει για ποιο λόγο το πλοίο προσάραξε σε ύφαλο ανοικτά της νήσου Τζίλιο, από την στιγμή που η αρχική πορεία πλεύσης του Concordia ήταν εντελώς διαφορετική.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κυβερνήτης μπορεί να προσάραξε επίτηδες στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά του μικρού αυτού νησιού, για να αποφύγει ακόμη σοβαρότερα προβλήματα.
«Πρόκειται για μια τραγωδία που σοκάρει, είμαστε στο πλευρό των συγγενών και φίλων των θυμάτων» αναφέρει, σε ανακοινωθέν της η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρία Costa Crociere.
Αυτό που θα πρέπει να διαπιστωθεί πρώτα απ' όλα, είναι αν το κύριο αίτιο της τραγωδίας είναι τεχνικής φύσεως ή αν πρόκειται για λάθος του κυβερνήτη.
Το πλοίο, που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, προσάραξε σε ύφαλο κοντά στο νησί Τζίλιο νοτίως της Τοσκάνης.
Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 1.000 Ιταλοί επιβάτες, σχεδόν 500 Αμερικανοί, 150 Γάλλοι, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Costa Crociere.
Σε ανακοίνωσή της η εταιρία διευκρίνισε ότι το πλοίο μετέφερε 3.200 επιβάτες και περίπου 1.000 μέλη πληρώματος. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Σαβόνα για μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και προγραμματισμένους σταθμούς σε Τσιβιταβέκια, Παλέρμο, Κάλιαρι, Πάλμα ντε Μαγιόρκα Βαρκελώνη, Μασσαλία.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Τσιβιταβέκια, κοντά στη Ρώμη, πριν παρουσιαστούν προβλήματα στη λειτουργία της μηχανής του.

Ξενάγηση στο Costa Navarino - VIDEO

Απολαύστε το μοναδικό δημιούργημα του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου Costa Navarino στην περιοχή Ρωμανού του Δήμου Πύλου-Νέστορος στην Μεσσηνία που μετά από ένα χρόνο λειτουργίας κατατασσεται στους ποιό δημοφιλείς παγκόσμια προορισμούς .
Δείτε το Video

«Κερασφόρος έχιδνα της Ματίλντα»- Νέο είδος οχιάς ανακαλύφθηκε στην Τανζανία

Ένα νέο είδος οχιάς ανακαλύφθηκε στην Τανζανία. 
Το εντυπωσιακό κιτρινόμαυρο φίδι, μήκους 60 εκατοστών, έχει εξογκώματα πάνω από τα μάτια του που μοιάζουν με κέρατα.
Το νέο είδος οχιάς ονομάστηκε «κερασφόρος έχιδνα της Ματίλντα» και η ανακάλυψή του ανακοινώθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Zootaxa.
Η ακριβής τοποθεσία όπου εντοπίστηκε η εντυπωσιακή οχιά παραμένει κρυφή, καθώς υπάρχει φόβος για επιδρομή λαθροθήρων.
Όπως ανακοίνωσε πάντως η ΜΚΟ «Κοινωνία για τη Διατήρηση της Άγριας Ζωής», ο οικότοπος της κιτρινόμαυρης οχιάς περιορίζεται σε μια έκταση λίγων τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει ήδη υποβαθμιστεί από την παράνομη υλοτομία.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το φίδι θα καταταχθεί από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) στα είδη που κινδυνεύουν περισσότερο με εξαφάνιση.
Ως εκ τούτου έχουν ήδη περισυλλέξει λίγα άτομα του νέου είδους που ανακαλύφθηκε για να δημιουργήσουν μια αποικία.econews

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη στο chat του Facebook κλέβει τα στοιχεία πιστωτικών καρτών

Τα 850 εκατομμύρια ανθρώπων που βρίσκονται στο Facebook αποτελούν καθημερινά, αγαπημένο στόχο των κακόβουλων χρηστών...
Ένα νέο 'κόλπο' ανακαλύφθηκε τώρα από τους υπεύθυνους των εργαστηρίων ασφαλείας της Kaspersky, όπου με ένα πολύπλοκο σύστημα phishing, ο κακόβουλος χρήστης αποκτά πρώτα πρόσβαση στον λογαριασμό μας, με τους γνωστούς τρόπους 'ψαρέματος', και στη συνέχεια αλλάζει τα στοιχεία μας και τις ρυθμίσεις στο λογαριασμό μας προκειμένου να εμφανίζεται ως εικόνα και όνομα μας το logo Facebook Security...
Στη συνέχεια μπαίνει στο chat και ξεκινά διάλογο με τους φίλους μας γράφοντας:
'Τελευταία προειδοποίηση. Ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί επειδή κάποιος σας έχει κάνει αναφορά. Σας παρακαλώ να επιβεβαιώσετε εκ νέου την ασφάλεια του λογαριασμού σας από το: ...'. Όλα βέβαια μοιάζουν με κάτι το νόμιμο.
Kλικάροντας ωστόσο στον εν λόγω σύνδεσμο οδηγήστε εσείς και οι γνωστοί σας σε μια σελίδα που σας ζητά στην αρχή να συμπληρώσετε τα προσωπικά στοιχεία σας και στη συνέχεια να δώσετε τα τελευταία ψηφία της πιστωτικής σας κάρτας...
Προσοχή λοιπόν σε ό,τι παρόμοιο βλέπετε στο Facebook!

Τι είπε ο Γ. Παπανδρέου για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Εκλογή νέας ηγεσίας από τη βάση τον ερχόμενο Μάρτιο πριν τις εθνικές εκλογές πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε τα δύο χρόνια της κυβερνητικής του θητείας.
Πιο αναλυτικά, ο πρώην πρωθυπουργός προτάσσοντας τη σωτηρία της χώρας υποστήριξε πως οι εσωκομματικές διαδικασίες πρέπει να ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση του PSI αλλά και την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης. Συγκριμένα δήλωσε «Με εκτίμηση για εκλογές στο τέλος Απριλίου η εκλογή του νέου αρχηγού μπορεί να γίνει τον Μάρτιο. Προετοιμάζουμε προγραμματική συνδιάσκεψη πριν τις εκλογές και τακτικό συνέδριο τον Ιούνιο. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν εθνικά επιζήμιο. Δεν προτίθεμαι να συναινέσω σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση. Να μιλήσουν όλοι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν διανοούμαι να μπουν μπροστά από το εθνικό συμφέρον ιδιοτέλειες και προσωπικές φιλοδοξίες. Αν εγκαταλείψουμε τις αρχές για τις καρέκλες το κίνημα θα είναι πουκάμισο αδειανό».
Επιπροσθέτως, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε με νόημα ότι «Πολλοί περιμένουν να μιλήσω για την επόμενη μέρα στο κόμμα μας. Αλλά επόμενη μέρα για το κόμμα δεν υπάρχει χωρίς επόμενη μέρα για τη χώρα. Αυτό είναι το μείζον και κανείς δε μπορεί να αποστρέφει το βλέμμα του από αυτό» ενώ πρόσθεσε πως επιθυμεί «καθαρές σχέσεις, αλλά υπάρχουν εκβιασμοί».
Είπε ότι δεν έχει «προσωπική βεντέτα με κανέναν, αλλά αυτή η μάχη πρέπει να κερδηθεί για την Ελλάδα. Είναι μια μάχη που πρέπει να δώσει η όποια ηγεσία εκλεγεί του ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα επιχείρησε να στείλει μήνυμα εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ λέγοντας:
«Πολλοί με παρεξηγούν. Θεωρούν την ευγένειά μου ως αδυναμία. Αλλά έχω πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις των τελευταίων ετών. Ναι εγώ. Έχω απωθήσει προσωπικές φιλοδοξίες. Έχω συγκρουστεί με διάφορα συμφέροντα. Έχω δεχθεί άνανδρες επιθέσεις στην οικογένειά μου. Θα θυμίσω μια φράση του Ανδρέα: εδώ είμαι, χτυπήστε εμένα. Αυτή τη μάχη εγώ θα τη δώσω από όπου κι αν βρίσκομαι. Όλοι πρέπει να τη δώσουμε».
Ο κ. Παπανδρέου επίσης αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησής του. Μίλησε για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, για τον «Καλλικράτη», για τις περικοπές στο ασφαλιστικό σύστημα, για το «πόθεν έσχες», στα οποία δεν αρνήθηκε εκκρεμότητες ή λάθη που έγιναν.
Τέλος έκανε για άλλη μια φορά επίθεσε στα συμφέροντα και σε ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης. Είπε χαρακτηριστικά για εκβιασμό της πολιτικής ζωής από παράγοντες των ΜΜΕ και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συγκρουστεί με αυτά τα φαινόμενα αφού δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα αλλά ολόκληρη κουλτούρα.

Έκλεβε κινητά από τα τραπέζια καφετεριών !!

Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 25 ετών, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, ο 25χρονος μετέβη σε δύο καφετέριες στο κέντρο της πόλης, όπου με τη μέθοδο της επαιτείας αφαίρεσε από δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 53 και 25 ετών, τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία είχαν αφήσει πάνω στο τραπέζι.
Για τον εντοπισμό του δράστη, οι αστυνομικοί διενήργησαν άμεσες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή του λίγη ώρα αργότερα.
Στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκαν τα δύο αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στις παθούσες, και ακόμα ένα κινητό, το οποίο φυλάσσεται, προκειμένου να ανευρεθεί ο κάτοχός του.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι τη 2-1-2012 το πρωί, ο συλληφθείς με την ίδια μέθοδο είχε διαπράξει άλλη μια κλοπή κινητού τηλεφώνου από τραπέζι καφετέριας στο κέντρο της πόλης.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο 25χρονος είχε συλληφθεί ξανά, πριν από δύο μήνες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, καθότι με την ίδια μέθοδο είχε αφαιρέσει συνολικά έντεκα κινητά τηλέφωνα από τραπέζια σε καφετέριες στην Πάτρα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατείται, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Έκλεψαν τα τάματα από την Παναγία στο μοναστήρι της Τατάρνας

Οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Τατάρνας στον Τριπόταμο Ευρυτανίας, βρήκαν χθες το πρωί στις 09:40 το παράθυρο του ιερού ναού της Παναγίας της Μονής σπασμένο.
Όταν μπήκαν στο ναό διαπίστωσαν ότι οι ιερόσυλοι είχαν "γδύσει" την εικόνα της Παναγίας, αφού έλειπαν όλα τα χρυσαφικά, κοσμήματα, αφιερώματα και τάματα των πιστών.
Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση των μοναχών η αξία τους ξεπερνά τις 30.000 €.
Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας της αστυνομικής διεύθυνσης Ευρυτανίας.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ-Τριμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε σε τροχαίο !!

Τριμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε χτες στις 19:00 στην αγροτική περιοχή Ραψομανίκη Ημαθίας. Θύματα ήταν ένας 43χρονος, η 18χρονη σύζυγός του και η ηλικίας 6 μηνών αβάπτιστη κόρη τους.
Το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε μεταλλικά στηθαία, ανετράπη και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι. Το όχημα ανασύρθηκε στις 23:50 με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ και διαπιστώθηκε ο θάνατος των επιβατών.

«Τα αποτελέσματα της εκστρατείας για την πάταξη του παρεμπορίου»

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς α) τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
β) τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
«Τα αποτελέσματα της εκστρατείας για την πάταξη του παρεμπορίου»
Η ερμηνευτική εγκύκλιος Κ1 – 2466 του Σεπτεμβρίου 2011 που αφορούσε στις λεπτομέρειες της διαδικασίας κατάσχεσης και καταστροφής των κάθε είδους παράνομων προϊόντων καθόριζε τις διαδικασίες που θα ακολουθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός για την καταστροφή των προϊόντων παρεμπορίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της παραγράφου 11 του άρθρου 74 του Νόμου 3982/2011. Στην παρούσα εγκύκλιο σημειωνόταν ότι αρμόδιοι φορείς για την εφαρμογή του νόμου είναι η Δημοτική Αστυνομία και τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ), ενώ τα παραπάνω ελεγκτικά όργανα, όποτε οι περιστάσεις της εκάστοτε περίπτωσης το επέβαλαν, θα μπορούσαν να συντονίσουν ένα κοινό επιχειρησιακό σχέδιο με την ΕΛ.ΑΣ., η οποία μπορούσε να συνδράμει όταν αυτό της ζητούνταν. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων:
Α) Δεδομένου του εύρους των περιπτώσεων παρεμπορίου, τα ελεγκτικά όργανα οφείλουν να κρίνουν και να επιλέγουν τον αποτελεσματικότερο τρόπο δράσης που αρμόζει καλύτερα στην κάθε επιμέρους περίπτωση.
Β) Πριν από κάθε έλεγχο η αρμόδια υπηρεσία εφόσον το κρίνει απαραίτητο ζητεί τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και μεριμνά για την παροχή απορριμματοφόρου για την άμεση αποκομιδή των κατασχεμένων-καταστραφέντων εμπορευμάτων ή/και άλλου οχήματος (π.χ. φορτηγού αυτοκινήτου) για τη μεταφορά κατασχεμένων εμπορευμάτων που ακολουθούν τα ελεγκτικά όργανα σε όλη τη διάρκεια του ελέγχου.
Γ) Στη διαδικασία ελέγχου θα προβούν τα ελεγκτικά όργανα και στην περίπτωση που δεν έχει περιέλθει στην άμεση αντίληψή του η παράβαση, αλλά έχει βάσιμες υπόνοιες για τη διακίνηση παράνομων εμπορευμάτων.
Δ) Η αρμόδια υπηρεσία που διενεργεί τους ελέγχους θα πρέπει να αποστέλλει μηνιαίως στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Μητρώο Προστίμων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου), ενημερωτικό έντυπο για την πληροφόρηση και ενημέρωση του Υπουργείου με απώτερο σκοπό τη χαρτογράφηση της αγοράς και της πορείας καταστολής και πάταξης του παρεμπορίου.
Κατόπιν αυτών,
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
1. Ποια είναι τα αποτελέσματα της εκστρατείας για την πάταξη του παρεμπορίου από τις 01/10/11 που ισχύει η παραπάνω εγκύκλιος μέχρι τις 31/12/11; Ποια ήταν τα σχετικά αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου και συγκεκριμένα από 01/07/11 έως 30/09/11;
2. Πόσες σχετικές παραβάσεις έχουν διαπιστωθεί πανελλαδικά και στο νομό Μεσσηνίας από την έναρξη ισχύος της εγκυκλίου και σε τι ποσά υπολογίζονται τα διαφυγόντα κέρδη α) για το Δημόσιο από τη μη καταβολή ΦΠΑ και β) για τους νόμιμους επαγγελματίες;
3. Σε πόσες περιπτώσεις έχει ζητηθεί η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. πανελλαδικά και στη Μεσσηνία;
4. Πόσες αποθήκες – χώροι συγκέντρωσης παράνομων εμπορευμάτων έχουν εντοπιστεί πανελλαδικά και στη Μεσσηνία;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Εξαφανίστηκε μετά από επίσκεψη σε φίλους που γνώρισε στο Facebook

Έκκληση σε όποιον γνωρίζει τι απέγινε η κόρη της κάνει η Lisa Schoonover, μητέρα μιας 32χρονης Αμερικανίδας που εξαφανίστηκε μετά από επίσκεψη σε φίλους που είχε κάνει μέσω Facebook.
Η 32χρονη Kathryn Barnes, ταξίδεψε στις 8 Νοεμβρίου του 2011 για την Βρετανία, με σκοπό να επισκεφτεί φίλους που είχε γνωρίσει μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.
«Η τελευταία μας επικοινωνία με την Kate ήταν στις 4 Δεκεμβρίου. Από τότε όλες τις οι πληροφορίες έχουν διαγραφεί από το facebook και δεν γνωρίζουμε που βρίσκεται ή αν είναι καλά», λέει η ανήσυχη μητέρα της.
Οι φίλοι που επισκέφτηκε στην Βρετανία έσπευσαν να συνεργαστούν με τις αρχές, χωρίς όμως να έχουν καμία χρήσιμη πληροφορία για την Kate.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αμερικανίδα εθεάθη για τελευταία φορά στις 4 Ιανουαρίου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Swansea, όμως η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να την εντοπίσει.mediagate.gr

Αντώνη γιατί συνεχίζεις να τον στηρίζεις!

Του Νίκου Μπελογιάννη
Ο κόσμος σε πίστεψε στην αντιμνημονιακή πολιτική σου κ Σαμαρά κάτι που τότε πολλοί στο κόμμα αλλά και έξω σου κήρυξαν τον πόλεμο που αποδείχθηκε ότι είχες δίκιο αφού η ανατροπή σε δύο χρόνια από το -10 στο +10 είναι γεγονός.
Ο κόσμος σε δέχθηκε, με μισή καρδιά στην Κυβέρνηση Παπαδήμου ως το αναγκαίο κακό, αφού έστελνε τον Παπανδρέου σπίτι του, και ζητά επίμονα εκλογές για να εκφραστεί πράγμα που έλεγες για Φεβρουάριο και τώρα δεν ξέρει κανείς για πότε...
ενώ ο διασυρμός της χώρας και των πολιτών της συνεχίζεται.
Ο πρωθυπουργός της χώρας μας είπε εχθές ότι με τα νέα μέτρα οι επιχειρήσεις ας κονομάνε λιγότερα που δείχνει ότι είναι στο κόσμο του και δεν έχει καταλάβει τι γίνετε έξω( άλλωστε τραπεζίτης είναι τι περιμένεις) αφού καμιά επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη παρά μόνο οι διαπλεκόμενοι που συνεχίζουν να τα παίρνουν και οι τοκογλύφοι που κάνουν χρυσές δουλειές.. κάτι που γνωρίζεις, αφού ήσουν πάντα στο πεζοδρόμιο και άκουγες τον απλό κόσμο ο ίδιος!
Τα νέα παιδιά και με πτυχία μεταναστεύουν μια και δεν υπάρχει καμία δουλειά εδώ ενώ αυτά που μένουν ζουν με την απόγνωση και την αγωνία με μοναδική τους Ελπίδα τον τζόγο(στοίχημα –φρουτάκια) έτσι όπως κατάντησε η Ελλάδα που έχει συμπαρασύρει στην φυγή ακόμα και τους Αλβανούς που ζούσαν στην χώρα μας.
Τελικά μήπως επιβεβαιωθεί η επιχειρηματολογία της Αριστεράς ότι «όλοι είναι ίδιοι», και αποδειχτεί η μοναδική ελπίδα στην εξαθλίωση του κόσμου; Πάντα ήσουν με τον κόσμο και όχι με τους λίγους. Ο κόσμος! ανέτρεψε τις προβλέψεις των ειδημόνων... στο κολονάκι και των Αθηναϊκών ΜΜΕ μην το ξεχνάς διότι αυτοί σε είχαν ξεγραμμένο.
Το ρυάκι το έκανε ποτάμι και χείμαρρο όλος ο κόσμος που περιόδευσες σε όλη την Ελλάδα και μέσα από εσένα έβλεπαν όλοι την Ελπίδα να αλλάξει αυτός ο τόπος μην τους απογοητεύσεις θυμήσου τα μάτια τους κάνε την επανάσταση τώρα απέναντι στους λίγους τοκογλύφους και λαμόγια που τώρα σε χειροκροτούν, έχεις ακόμα τον κόσμο μαζί σου άλλωστε την ιστορία την γράφουν οι πονεμένοι και όχι οι βολεμένοι όπως έχεις ο ίδιος πει....

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ - Τι ψεκάζουν πάνω από τα κεφάλια μας; VIDEO

Ακούμε πολλούς που λένε ότι "κάτι μας ψεκάζουν"!
Κάποιοι ειδικοί έχουν ισχυριστεί ότι η Γη ψεκάζεται με αλουμίνιο, βάριο, τιτάνιο και άλλα πολυμερή, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να τους επικρίνουν και να τους ειρωνευτούν.
Το βίντεο που θα δείτε συνιστά απόδειξη των παραπάνω ισχυρισμών ακόμη και για τους πιο δύσπιστους.

Πώς θα αντιμετωπίσετε το ...Πολικό κρύο - ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κάντε τον οργανισμό σας ετοιμοπόλεμο !!
Οι πολικές θερμοκρασίες χτυπούν την χώρα και θα συνεχίσουν όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογικη Υπηρεσία για κάποιες ημέρες ακόμη.
Και μπορεί ο καιρός αυτός να μην είναι τόσο ύπουλος και να ευνοεί ασθένειες όπως το υγρό φθινόπωρο, είναι όμως ένας επικίνδυνος καιρός για να μας ρίξει στο κρεββάτι. Τι πρέπει λοιπόν νΑ κάνουμε για να προφυλαχθούμε όχι μόνο από το κρύο αλλά και από την υποθερμία; Οι λύσεις είναι απλές και σας τις παρουσιάζουμε.
Καταρχήν το σημαντικό για να αντιμετωπίσουμε το κρύο είναι να έχουμε έναν γερό και ετοιμοπόλεμο οργανισμό. Για να γίνει αυτό πρέπει να ενισχύσουμε την άμυνα μας. Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος είναι το φαγητό.
Τις ημέρες του κρύου πρέπει να τρώμε σχεδόν κάθε 3 ώρες, μικρά γεύματα, ο οργανισμός μας να κάνει καύσεις και να λειτουργεί σε πιο υψηλούς ρυθμούς. Οι θερμίδες από το φαγητό είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος για να αντιμετωπίσουμε το κρύο.
Οι ζεστές σούπες είναι μια πολύ καλή λύση. Είναι εύγευστες, είναι εύληπτες, είναι ελαφριές για το στομάχι και το σημαντικότερο μας δίνουν τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε, αφού έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και είναι πλούσιες σε βιταμίνες Β και C καθώς και σε ανόργανα στοιχεία όπως το ασβέστιο το μαγνήσιο ο σίδηρος το κάλιο κ.α
Το σκόρδο, επίσης είναι ένα δυνατό όπλο στην φαρέτρα μας κατά των ιώσεων και του κρυολογήματος. Όπως και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε (ελιές ελαιόλαδο, ξηροί καρποί) που είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μας προστατεύουν από το κρυολόγημα.
Η βιταμίνη C (πορτοκάλια, ακτινίδια, γκρέιπ φρουτ) μας βοηθά τα μάλα να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας. Γενικά πάντως τα μανιτάρια, το μπρόκολο, οι ξηροί καρποί και οι φακές είναι ιδανικά για το κρύο αφού και θερμίδες μας δίνουν αλλά και πολλά στοιχεία που μας βοηθούν στην αντιμετώπιση του.
Τι πρέπει να κάνουμε όταν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε έξω και να αντιμετωπίσουμε το ψύχος; Οι συμβουλές είναι χρήσιμες και απλές.
- Είτε πρέπει να εργαστούμε έξω στο κρύο, είτε πρέπει να βγούμε απλά, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε σκούφο ή ένα ζεστό καπέλο. Η θερμότητα του σώματος μας χάνεται από το κεφάλι. Οπότε για να μείνουμε ζεστοί πρέπει να το διατηρήσουμε ζεστό.
- Φοράμε πάντα γάντια στα χέρια μας και προστατευτικά μύτης και αυτιών, έστω να τυλίγουμε το κασκόλ μας γύρω τους γιατί είναι πολύ ευαίσθητα όργανα στις χαμηλές θερμοκρασίες.
- Οι Σοβιετικοί στρατιώτες στον Β παγκόσμιο πόλεμο, μαθημένοι στο κρύο είχαν φτιάξει τις στολές τους που τις αποτελούσαν πολλά λεπτότερα ρούχα το ένα πάνω από το άλλο, παρά ένα βαρύ. Αυτό δημιουργεί στρώματα που δεν επιτρέπουν στην θερμότητα να βγει από το σώμα μας.
- Τα ρούχα μας να είναι στεγνά. Αν βραχούν, το κρύο κάνει την κατάσταση πολύ δύσκολη και κινδυνεύουμε να αρρωστήσουμε. Άμεση αλλαγή όσων ρούχων βράχηκαν.
- Οι πάσχοντες από καρδιαγγειακά νοσήματα καλό θα είναι να παραμείνουν μέχρι να περάσει το ψύχος σε χώρους ζεστούς και να μην εκτίθενται έξω.
- Να αποφεύγετε τον πάγο και γενικά τις ολισθηρές επιφάνειες και να προσέχετε πάντα τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους.
- Προσπαθήστε πάντα να διατηρείται το σώμα σας ζεστό και αμέσως μόλις νιώσετε συμπτώματα υποθερμίας μπείτε κάπου ζεστά. iatropedia

Το πρωί φοιτήτριες, το βράδυ πρωταγωνίστριες σε πορνοταινίες !!

Η οικονομική κρίση υποχρεώνει τις νεαρές φοιτήτριες να γίνονται πορνοστάρ για να βγάλουν τον άρτο τον επιούσιο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σήμερα η Espresso.
Σύμφωνα με την εφημερίδα λοιπόν, πάνω από 2.500 φοιτήτριες Φιλολογίας, Ιατρικής, Αρχιτεκτονικής -οι συγκεκριμένες επιστήμες μάλλον αναφέρονται ως «σοβαρές» για να γίνει πιο «έγκυρο» το ρεπορτάζ- έχουν σπεύσει στις εταιρείες παραγωγής πορνοταινιών και δεν διστάζουν να πέσουν στο κρεβάτι για να βγάλουν τα προς το ζην. Η εφημερίδα μιλά σε δραματικούς τόνους για ένα κύμα απελπισμένων από την ανεργία νεαρών κοριτσιών που δεν έχουν καμία άλλη διέξοδο για να επιβιώσουν από το να γυρίσουν μια-δύο ή και δέκα ταινίες πορνό.
Η κρίση όμως δεν χτυπά μόνο τις άπορες κοπέλες που πέφτουν στο πορνό για να ζήσουν. Σύμφωνα με την Espresso, έχει χτυπήσει και τις εταιρείες παραγωγής πορνό οι οποίες πλέουν αντί για στούντιο ή ξενοδοχεία, προτιμούν τα σπίτια των ίδιων των φοιτητριών, ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται ερασιτεχνικό.
Το καλό είναι, μας πληροφορεί η Espresso, ότι οι κοπέλες μπορούν να επιλέξουν τον παρτενέρ τους και πάντως, συνεχίζει το ρεπορτάζ, παρότι κάποιες στην αρχή είναι διστακτικές, αργότερα συμφωνούν να κάνουν ότι πιο καυτό υπάρχει για να πάρουν τα χρήματα....
Το πόσο ευσταθούν όλα αυτά, ή το πόσο «τσιμπημένα» είναι, είναι άλλη υπόθεση...

Νέο ηλιακό σύστημα σαν το δικό μας !!

Στο άστρο KOI-961 εντοπίστηκαν τρεις πλανήτες ο ένας όμοιος με τον Άρη !!
Αστρονόμοι στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα πλανητικό σύστημα σε απόσταση 130 ετών φωτός, στον αστερισμό του Κύκνου. Γύρω από το άστρο ΚΟΙ-961 έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής τρεις πλανήτες, οι δύο με μέγεθος παρόμοιο με εκείνο της Γης και ένας «αντίγραφο» του Άρη. Η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού εκτός των άλλων δείχνει ότι ηλιακά συστήματα σαν το δικό μας είναι περισσότερο κοινά στο Σύμπαν από όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα.
Το νέο σύστημα
Την ανακάλυψη του νέου πλανητικού συστήματος έκαναν επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech) χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler και το Παρατηρητήριο Keck στη Χαβάh. Το άστρο του συστήματος, που ονομάστηκε KOI-961, είναι ένας κόκκινος νάνος με μάζα έξι φορές μικρότερη από αυτή του Ήλιου. Το KOI-961 είναι λιγότερο ζεστό από τον Ήλιο και το φως που εκπέμπει έχει ερυθρή και όχι κίτρινη απόχρωση όπως του δικού μας άστρου.
Γύρω από το άστρο εντοπίστηκαν να κινούνται τρεις πλανήτες.
Ο ΚΟΙ-961.01 έχει μέγεθος 27% μικρότερο από αυτό της Γης και ο ΚΟΙ-961.02 έχει μέγεθος 22% μικρότερο από αυτό του πλανήτη μας. Ο τρίτος πλανήτης, ο ΚΟΙ-961.03, παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού έχει μέγεθος σχεδόν ίσο με αυτό του Άρη.
Ο ΚΟΙ-961.03 είναι μόλις 8% μεγαλύτερος από τον Άρη και είναι ο μικρότερος σε μέγεθος πλανήτης που εντοπίζεται μακριά από το ηλιακό μας σύστημα. Οι πρώτες εκτιμήσεις των ερευνητών είναι ότι και οι τρεις πλανήτες κινούνται πολύ κοντά στο άστρο τους με αποτέλεσμα οι συνθήκες που επικρατούν εκεί (υψηλή θερμοκρασία κ.α.) να είναι απαγορευτικές για την παρουσία ζωής.

Έσωσε φοιτήτριες από ληστεία… βρέθηκε κατηγορούμενος!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!
Έσωσε δύο φοιτήτριες από ληστεία, αλλά... πάει ο ίδιος κατηγορούμενος! 
Πρόκειται για μία από τις πιο απίστευτες υποθέσεις που είναι το αποτέλεσμα της «τυφλής» νομοθεσίας που στρέφεται εναντίον ακόμα και σε όσους τολμούν να προστατέψουν ανυπεράσπιστες γυναίκες που κινδυνεύουν. Όλα συνέβησαν πριν από μερικές ημέρες στην Πάτρα και συγκεκριμένα σε απόσταση μερικών μέτρων από το χώρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας. Δύο νεαρές φοιτήτριες κατευθύνονταν με τις βαλίτσες τους προς τον σταθμό για να επιβιβαστούν λε λεωφορείο και να ταξιδέψουν προς Αθήνα για να περάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους. Ήταν βραδινή ώρα και ενώ οι δύο νεαρές βρίσκονταν επί της Όθωνος Αμαλίας και Καρόλου βρέθηκαν αντιμέτωπες με έναν νεαρό τοξικομανή ο οποίος απαίτησε να του δώσουν όσα χρήματα είχαν μαζί τους. Τα δύο κορίτσια τρόμαξαν και φώναζαν σε βοήθεια. Ο τοξικομανής κρατούσε ένα αντικείμενο κρυμμένο στο μανίκι τους όμως από το σοκ που είχαν πάθει οι νεαρές δεν μπορούσαν να καταλάβουν εάν επρόκειτο για κάποιο μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Στάθηκαν όμως τυχερές καθώς την ίδια στιγμή περνούσε με το μηχανάκι του ένας 53χρονος άνδρας, ο Σ.Κ., ο οποίος άκουσε τις φωνές τους. Και βλέποντας ότι οι δυο τους ήταν στριμωγμένες από τον δράστη δεν δίστασε να σταματήσει και να του επιτεθεί αιφνιδιάζοντάς τον. Αναγκάστηκε όμως να τον χτυπήσει με γροθιές στο πρόσωπο και την πλάτη για να καταφέρει να τον ακινητοποιήσει κι έτσι να σώσει τις δύο νεαρές από τη ληστεία! Ο τοξικομανής σωριάστηκε αλλά δεν τράπηκε σε φυγή. Το σωτήριο (όπως τουλάχιστον θεώρησε προς στιγμήν ο σωτήρας των κοριτσιών) ήταν ότι συμπτωματικά πέρασε από το σημείο ένα αστυνομικό όχημα που το πλήρωμά του είδε τη σκηνή και σταμάτησε αμέσως. Και τότε άρχισαν τα... παρατράγουδα...
Συνέλαβαν τον σωτήρα!
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο τοξικομανής ήταν σεσημασμένος. Κάλεσαν ασθενοφόρο για να τον παραλάβει και στη συνέχεια πήραν τα στοιχεία των κοριτσιών και του 53χρονου, ενώ κατέγραψαν την περιγραφή του συμβάντος. Έπειτα, άφησαν τις φοιτήτριες να φύγουν αλλά προς έκπληξη όλων είπαν στον άνδρα ότι έπρεπε να τους ακολουθήσει στο τμήμα! Όταν εκείνος ρώτησε για ποιο λόγο οι αστυνομικοί του απάντησαν ότι βάσει του νόμου... εφόσον επιτέθηκε και χτύπησε τον δράστη έπρεπε να οδηγηθεί στο αυτόφωρο αυτεπαγγέλτως με την κατηγορία της άσκησης βίας και της πρόκλησης σωματικής βλάβης! Και του είπαν ακόμη πως ήταν... τυχερός που ο δράστης δεν θέλησε να του υποβάλλει ο ίδιος μήνυση για τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε.
Περιμένει με αγωνία τη δίκη!
Σε βάρος του 53χρονου εφαρμόστηκε η τυπική διαδικασία της σύλληψης (κράτηση, σχηματισμός δικογραφίας, απολογία) και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Τώρα αυτό που περιμένει είναι να γίνει το δικαστήριο και να καταθέσουν οι δύο φοιτήτριες για να πουν πώς έγινα το σκηνικό και ο ίδιος να αθωωθεί από το δικαστήριο. Και όλα αυτά επειδή επενέβη για τις σώσει από ληστεία! dete.gr

Μηνιαία παράταση στην καταβολή της 1ης δόσης για τους ημιυπαίθριους

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου για τους ημιυπαίθριους, με τροπολογία του ΥΠΕΚΑ στο νομοσχέδιο για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή. 
Παράλληλα, η τροπολογία προβλέπει ότι οι χώροι που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, μπορούν να υπαχθούν στον νόμο για τα αυθαίρετα. Σε αυτή την περίπτωση συμψηφίζονται τα ποσά του παραβόλου και των δόσεων του προστίμου τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί.
Πιο αναλυτικά, για τις καταβολές των προστίμων στην περίπτωση που το ειδικό έντυπο υπολογισμού έχει αποσταλεί έως τις 23/12/2011 η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης παρατείνεται για έναν μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου, εφόσον καταβληθούν και προσαυξήσεις 2%. Στην περίπτωση που το ειδικό έντυπο δεν έχει αποσταλεί έως τις 23 Δεκεμβρίου 2011, τότε η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του προστίμου είναι δύο μήνες από την ημέρα αποστολής και όχι αργότερα από τις 31 Μαρτίου.

Τα θρησκευτικά παζάρια πηγή υψηλής φορο-παραβατικότητας

ΥΨΗΛΗ παραβατικότητα παρουσιάζουν τα θρησκευτικά παζάρια σε θέματα όπως η μη έκδοση αποδείξεων ταμειακών μηχανών, η έλλειψη τιμολογίων αγοράς και η διακίνηση προϊόντων παρεμπορίου και τα ελεγκτικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου θα συνεχίσουν να ελέγχουν όλα τα σημεία εμπορικής δραστηριότητας ακόμη και όταν δέχονται απειλές και προπηλακισμούς από όσους θεωρούν ότι μπορούν να λειτουργούν σε καθεστώς παρανομίας.
Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης στην οποία τονίζεται ακόμη ότι «τις ίδιες ακριβώς διαπιστώσεις έχει κάνει και ο κ. Μέλος, πρόεδρος των υπαίθριων πωλητών, με δημόσιες τοποθετήσεις του και έχει επίσης αποδεχθεί δημόσια το γεγονός ότι το σωματείο του αγοράζει από τις δημοτικές αρχές άδειες τις οποίες στη συνέχεια διανέμει στα μέλη του με αυξημένο τίμημα». Η γενική γραμματεία προσθέτει ότι χιλιάδες επαγγελματίες που ασκούν νόμιμα την εμπορική τους δραστηριότητα στέκονται αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια της λειτουργίας της αγοράς με κανόνες και υπενθυμίζει ότι η μηδενική ανοχή στην παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, στη διακίνηση προϊόντων παρεμπορίου και στη μαύρη οικονομία είναι κοινωνική απαίτηση.
Τέλος υπενθυμίζεται από τη γενική γραμματεία ότι μέσα στο 2011 ελέγχθηκαν περισσότερες από 6.000 επιχειρήσεις, όπως διεθνείς και ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, υπαίθριες αγορές, καταστήματα εστίασης, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εμπορικά καταστήματα και επιβλήθηκαν πρόστιμα που υπερβαίνουν το 1,2 εκατ. ευρώ.

1540 – Σε λειτουργία το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών

«ΚΕΝΤΡΟ Εξυπηρέτησης Αγροτών» θέτει σε λειτουργία το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Οι αγρότες –μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 1540 – θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ και δήλωση καλλιέργειας εκτροφής ΕΛΓΑ χωρίς μεταβολή στοιχείων, να ενημερώνονται για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης, τα ελληνικά τρόφιμα αλλά και όλες τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του υπουργείου.
Στο προσεχές διάστημα σχεδιάζεται να λειτουργήσουν τρεις ακόμη ψηφιακές υπηρεσίες, που θα αφορούν το «Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων Εφοδίων και Εισροών», την «Παρακολούθηση Διάθεσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων» αλλά και τα «Ζώα Συντροφιάς».

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2012

Δόθηκε στη δημοσιότητα προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου Καλαμάτας έτους 2012 με τα παρακάτω βασικά μεγέθη:
ΕΣΟΔΑ:
Α) ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ 35.528.092,55€
Β)ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΣΟΔΑ 13.860.275,24€
Γ) ΕΣΟΔΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΟΙΚ . ΕΤΩΝ 2.744.147,62€
Δ) ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ & ΑΠΑΙΤ. Π.Ο.Ε . 9.102.241,68€
Ε) ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΤΡΙΤΩΝ 4.810.500,00€
ΣΤ) ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΟΙΚ, ΕΤΟΥΣ 2011 5.377.110,52€ ---------------------------- ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ 71.422.367,61€
ΕΞΟΔΑ: 
Α) ΕΞΟΔΑ ΧΡΗΣΗΣ 38.203.661,73€
Β) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 21.112.921,85€
Γ) ΠΛΗΡΩΜΕΣ Π.Ο.Ε. & ΛΟΙΠΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ 11.843.282,57€
Δ) ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ 262.501,46€ ------------------------------
ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ 71.422.367,61€

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου