31.12.12

Υποδέχθηκαν την Πρωτοχρονιά -Video

Το μέλλον έρχεται από την Ασία: πρώτα τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού, μετά η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία με τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα στον κόλπο του Σίδνεϊ, είναι οι πρώτες χώρες του πλανήτη που γιορτάζουν τον ερχομό του νέους έτους.
 Για πρώτη φορά η βουδιστική Βιρμανία, που εξήλθε από δεκαετίες απομόνωσης υπέρ μιας δημοκρατικής μετάβασης που είναι σε εξέλιξη, θα γιορτάσει την πρωτοχρονιά μαζί με όλο τον πλανήτη με ένα θέαμα πυροτεχνημάτων στη Ρανγκούν, το οποίο θα παρακολουθήσουν 50.000 πολίτες.

Ανησυχία αντίθετα επικρατεί στη Νέα Καληδονία ενόψει της έλευσης του κυκλώνα Φρέντα που βρισκόταν νωρίς σήμερα, στις 11:00 τοπική ώρα, 450 χλμ. βορειοδυτικά της "Μεγάλης Γης" και συνοδεύεται από σφοδρές βροχοπτώσεις, ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 175 χλμ. την ώρα και ριπές ανέμου 240 χλμ. την ώρα κοντά στις κεντρικές της περιοχές, σύμφωνα με την γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία.

Στην Αυστραλία τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι θα παραστούν στη φαντασμαγορική γιορτή για την υποδοχή του νέου χρόνου με τα πυροτεχνήματα που φωτίζουν τον ουρανό στον κόλπο του Σίδνεϊ και φωταγωγούν την περίφημη όπερά του που έχει σχήμα ναυτικών ιστίων. Η πρωταγωνίστρια της μουσικής εκδήλωσης για το 2012 ήταν η ποπ-σταρ Κάιλι Μινόνγκ, η οποία εντυπωσίασε όπως πάντα τους συμπατριώτες της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου