28.12.12

FTimes: Απειλείται η ψυχική υγεία των Ελλήνων λόγω της κρίσης

Μεγάλες οι ψυχολογικές πιέσεις και ραγδαία η αύξηση αυτοκτονιών, τονίζεται

Δημοσίευμα για τον αντίκτυπο της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων φιλοξενεί η σημερινή έκδοση των «Financial Times». Σημειώνεται ότι σχετική έρευνα είχε διενεργήσει και το πρακτορείο Reuters τον περασμένο Μάιο.

Οι «Financial Times» αναφέρονται στην αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών κατά 37% από το 2009 έως το 2011, σημειώνοντας ότι το ποσοστό ενδέχεται να είναι ακόμη υψηλότερο, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι θάνατοι δεν αποδίδονται σε αυτοκτονία (κάτι που ο αρθρογράφος αποδίδει σε λόγους που σχετίζονται με την Εκκλησία).

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο αντίκτυπος της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων επισκιάζεται από τις πιο επείγουσες ανησυχίες για την πείνα και τη φτώχεια. Τονίζεται δε ότι οι διαγνώσεις κατάθλιψης, κρίσεων πανικού διαταραχής μετατραυματικού στρες καθώς και ο αριθμός των αυτοκτονιών αποτελούν αποδείξεις για τις ψυχολογικές πιέσεις στην ελληνική κοινωνία.

Στην έρευνα που είχε διενεργήσει το Reuters τον Μάιο στην Ελλάδα, υποστήριζε ότι πίσω από κάθε αυτοκτονία υπάρχουν περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι απελπισμένοι, οι οποίοι έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.

Σύμφωνα με εκείνο το δημοσίευμα στην Ελλάδα, όπου το ποσοστό ανεργίας στους νέους ξεπερνά το 50% πλέον, η ψυχική υγεία των νέων Ελλήνων απειλείται. tovima.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου