20.12.12

Το «ξήλωμα» σε ΣΔΟΕ-εφορίες έφερε κυβερνητική κρίση

Ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να «καρατομήσει» περίπου 168 στελέχη οικονομικών υπηρεσιών, εκ των οποίων διευθυντές, υποδιευθυντές σε Εφορίες, προϊστάμενους τμημάτων και στελεχών του ΣΔΟΕ.

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που αποφασίστηκε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός του κυβερνητικού έργου, και παρουσιάστηκαν νέες κυβερνητικές «αρρυθμίες» με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τις μετακινήσεις και αντικαταστάσεις στελεχών του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζαν ότι τα στελέχη που μετακινούνται είχαν υπογράψει συμβόλαια αποδοτικότητας, δεν πέτυχαν τους στόχους που είχαν αναλάβει για τα έσοδα και τους απαιτούμενους ελέγχους.

Η Ιπποκράτους απειλεί με βέτο τις μετακινήσεις μέχρι να υπάρξουν εξηγήσεις για τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν τα νέα πρόσωπα του ελεγκτικού μηχανισμού του κράτους. Ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ πήρε αποστάσεις από τις ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών και υποστηρίζει ότι οι επιλογές όφειλαν να γίνουν βάσει κριτηρίων και αξιολογήσεων των στελεχών.
 «Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί» υπογράμμισε ο Φίλιππος Σαχινίδης και εξήγησε ότι οποιαδήποτε άλλη πρακτική «συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα».

«Το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαίρως επισημάνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζητήσεις που θα αφορούν επιλογές προσώπων και ότι επιθυμούσε οι τοποθετήσεις να γίνουν βάσει αξιολογήσεων. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε» κατέληξε ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρξει συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους αρμόδιους του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, από το ΣΔΟΕ φεύγουν οι κ.κ. Λέκκας, Μαιτός και Τσόλκας οι οποίοι αντικαθίστανται από τους κ.κ. Κυριαζόπουλο, Κοτσαλά και Χαρίτονος. Ο διευθυντής σχεδιασμού και ελέγχων Ν. Λέκκας αναλαμβάνει προϊστάμενος της ΔΟΥ Γαλατσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου