1.12.12

Η Ελλάδα σταματούσε στην Τρίπολη !

Γράφει ο Μεσσήνιος
Ειλικρινά απορούμε με τις αντιδράσεις των γειτόνων Αρκάδων για την Μεταφορά του 11ου Συνντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα .
Με "Πύρινους λόγους " κατα του Μεσσήνιου Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προσπαθούν να ανατρέψουν μία ειλλημένη απόφαση που αποκαθιστά εν μέρει την αδικία και σπάει σταδιακά την χρόνια απομόνωση της Μεσσηνίας .
Είναι δυνατόν να ξεχάσουμε ότι τα τελευταία 40-50 χρόνια η Ελλάδα τελείωνε στην Τρίπολη είναι δυνατόν να ξεχάσουμε ότι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες της Μεσσηνίας αποψιλώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη είναι δυνατόν να ξεχάσουμε ότι η " Καλλίκαρπος  "Μεσσηνία ήταν το "αποπαίδι " της Πελοποννήσου .
Είναι δυνατόν να ξεχάσουμε ότι διέσπασαν την Πελοπόννησο σε δύο Περιφέρειες  με αποκλειστικό σκοπό και στόχο να διατηρήσει η Τρίπολη όλες τις δημόσιες υπηρεσίες .
Η φυσική Πρωτέυουσα της Πελοποννήσου είναι η Πάτρα με δεύτερη τη τάξει πόλη την Καλαμάτα αλλά με μαγικά ( ΠΟΛΙΤΙΚΆ )τρύκ κατόρθωσαν να παραγκωνίσουν την Μεσσηνιακή Πρωτευουσα και να την μετατρέψουν σε χωριό της Τρίπολης.
Ελπίζουμε ότι η απόφαση αυτή να είναι η αρχή για τις αλλαγές που θα επέλθουν με τον Καλλικράτη 2 και ευελπιστούμε ότι η Πελοπόννησος θα ξαναγίνει μία ενιαία Περιφέρεια με έδρα την Πάτρα .
Έχετε αναλογισθεί πόσοι Μεσσήνιοι πολίτες  και με τι κόστος σε δύσκολες οικονομικά εποχές αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται στην Τρίπολη για τις συναλλαγές τους με τις  γραφειοκρατικές υπηρεσίες του δημοσίου που ξηλώθηκαν εν μία νυχτί από την Καλαμάτα ,
Θέλετε παραδείγματα ας δούμε μερικά πχ. Υπηρεσίες Περιφέρειας ,Αρχαιολογικό Συμβούλιο , ΣΔΟΕ ,Πανεπιστήμιο , Στρατολογία ,Αστυνομικές υπηρεσίες , Πυροσβεστικό Σώμα κλπ
Πολύ φοβούμεθα ότι με την ...φόρα που έχουν πάρει θα ζητήσουν μετά το Αεροδρόμιο και Λιμεναρχείο !

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου