27.12.12

Σημαιοφόρος της «κάθαρσης» ο κομπιναδόρος του ΕΟΤ !

Ποιος είναι ο Κώστας Βασιλάκος που εμπλέκεται στην κομπίνα με την επιταγή του ΕΟΤ
Ως σημαιοφόρος της «κάθαρσης» στον ΕΟΤ εμφανιζόταν ο  39χρονος Κώστας Βασιλάκος, ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα κ. Νίκου Καραχάλιου, ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλα τέσσερα άτομα γιατί προσπάθησαν να εισπράξουν περίπου 147.000 ευρώ, που υποτίθεται ότι οφείλονταν σε ξενοδοχειακή μονάδα της Σύρου. 

Ο κ. Βασιλάκος, με σπουδές σε μεγάλο βρετανικό πανεπιστήμιο, είχε προϋπηρεσία σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία με βασική έδρα στην Δανία, σε μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που είναι και ιδιοκτήτρια ΠΑΕ αλλά και στην «Αποστολή» της Εκκλησίας. Προσελήφθη στον ΕΟΤ ύστερα από πρόταση του κ. Καραχάλιου, ο οποίος επεσήμανε ότι τον είχε γνωρίσει σε κοινωνική εκδήλωση και του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη,

Ο πρώην ειδικός σύμβουλος, ο οποίος ασχολείτο και με θέματα marketing και λειτουργίας των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, είχε κατηγορήσει προσφάτως τους ταμίες του Οργανισμού για παράνομες συναλλαγές. Ο κ. Βασιλάκος επικαλείτο πόρισμα ορκωτών λογιστών για αναφερόμενες «ατασθαλίες» στον Οργανισμό και μια «μαύρη τρύπα» της τάξης των 12 εκατ. ευρώ.

Για αυτόν τον λόγο ο κ. Βασιλάκος φέρεται να απαίτησε από τους ταμίες να του παραδώσουν τα μπλοκ επιταγών που χειρίζονταν, χωρίς ωστόσο μια τέτοια πράξη να είναι στις αρμοδιότητές του αλλά και χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αμέσως μόλις πήρε δύο μπλοκ επιταγών από τους ταμίες του ΕΟΤ, έκοψε το τελευταίο στέλεχος ενός από αυτά - τα υπόλοιπα στελέχη ήταν λευκές σελίδες ή είχαν κοπεί κανονικά από τους ταμίες - και το παρέδωσε προκειμένου να εισπραχθεί το προαναφερόμενο ποσό της κομπίνας με το ξενοδοχείο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου