14.12.12

ΚΑΙΡΟΣ-Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας !

 Παγετός σε όλη τη χώρα
Παγετός θα επικρατήσει νωρίς το πρωί και τη νύχτα της Παρασκευής κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά.
Συγκεκριμένα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κάποιες νεφώσεις από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το απόγευμα 5 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 (σε ορισμένες περιοχές) έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Δυτική Ελλάδα, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονιά θα πέσουν αργά τη νύχτα στα ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου.
Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 οι και βαθμιαία μετά το μεσημέρι 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου.
Στην κεντρική ηπειρωτική χώρα, θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Τέλος, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ και από τα δυτικά θα αυξηθούν. Λίγες βροχές στη δυτική Κρήτη.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ (στα νότια), ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου