15.12.12

Δάκρυσε ο Ομπάμα - Η Αμερική θρηνεί !

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες έως την Τρίτη σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ, μετά από την ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της πόλης Νιούταουν του Κονέτικατ όπου ένας 24χρονος, εισέβαλε στο σχολείο και σκότωσε αδιακρίτως δασκάλους και μαθητές, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός.
 Ο ίδιος είχε σκοτώσει νωρίτερα τον πατέρα του, ενώ στο σχολείο σκότωσε και την μητέρα του που εργαζόταν ως δασκάλα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεκροί ανέρχονται σε 27 ανάμεσά τους 20 μικροί μαθητές.
Μεταξύ των νεκρών είναι ο διευθυντής και ο ψυχολόγος του σχολείου.
«Σήμερα οι καρδιές μας ράγισαν δήλωσε δακρυσμένος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σαν χώρα, πρόσθεσε, έχουμε ζήσει πάρα πολλά περιστατικά με πυροβολισμούς, αλλά κάθε φορά αντιδρώ όχι σαν πρόεδρος αλλά, σαν πατέρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα.
 «Πρέπει να αναλάβουμε ουσιώδη δράση, ανοίγοντας την συζήτηση για ένα από τα πιο καυτά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα στις ΗΠΑ, αυτό της οπλοκατοχής, που συνδέεται με ισχυρά συμφέροντα».
Το CNN μετέδωσε ότι νεκρός βρέθηκε και ο αδερφός του δράστη, στο σπίτι τους στο Νιού Τζέρσι, ωστόσο η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα οι αστυνομικοί συνέλαβαν και κρατούν έναν άνδρα που εντοπίστηκε στο δάσος κοντά στο σχολείο. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου