13.12.12

Αντίθετοι οι έμποροι της Πελοποννήσου στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή τους εκφράζουν οι έμποροι της Πελοποννήσου στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, επισημαίνοντας, ότι αυτό θα οδηγήσει στον αφανισμό τις οικογενειακές και μικρές επιχειρήσεις.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης σημειώνει πως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν πρόκειται να αυξήσει το τζίρο του, αλλά θα αυξήσει κατακόρυφα τα λειτουργικά τους έξοδα και προσθέτουν ότι, «με δεδομένη την στενότητα στην αγορά και τα τεράστια έξοδα που επιβαρύνεται η λειτουργία των επιχειρήσεων, θα ενταθεί το κίνητρο για μαύρη εργασία.
Γεγονός που θα επιδεινώσει το ήδη διογκωμένο πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης σε ψήφισμα που εξέδωσε, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι, «αποφάσεις που δίνουν την δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, θα επιφέρουν την αλλοίωση της αγοράς της πατρίδας μας προς όφελος και μόνο των μεγάλων συμφερόντων, θα αναγκάσουν σε κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλη την Ελληνική περιφέρεια, θα οδηγήσουν στον πλήρη αφανισμό της Μεσαίας Τάξης της Ελλάδας».

Καλούν τον υπουργό να πάρει πίσω άμεσα όλες τις διατάξεις που αφορούν στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και δηλώνουν ότι, «ο εμπορικός μας σύλλογος θα βρεθεί απόλυτα αντιμέτωπος με οποιουδήποτε τέτοιου είδους μεθόδευση, η οποία θα επιφέρει την καταστροφή στην αγορά και στην Ελληνική Μικρομεσαία επιχείρηση».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας υπογραμμίζει ότι, «οι κινήσεις αυτές εξυπηρετούν τις μονοπωλιακές τακτικές των ξένων συμφερόντων επιχειρήσεων, που έχουν τον τρόπο και την ρευστότητα να κρατήσουν τα καταστήματα ανοιχτά και τις Κυριακές. Η μικρομεσαία επιχείρηση θα οδηγηθεί σε κλείσιμο αδυνατώντας να καλύψει το λειτουργικό και μισθολογικό κόστος».

Προσθέτει πως, «ταυτόχρονα τα ήδη αυξημένα ποσοστά ανεργίας, θα εκτιναχθούν, καθώς το εμπόριο αποτελεί τον κύριο πυλώνα απασχόλησης της Ελληνικής οικονομίας» και επιπρόσθετα τονίζει πως, «καταργούνται ήθη, έθιμα και ο θεσμός της οικογένειας, που μόνο τις Κυριακές μπορεί να αφιερωθεί χρόνος».

Τέλος, ζητούν από το υπουργείο Ανάπτυξης και την κυβέρνηση, «να εξετάσει το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου συνολικά και όχι ευκαιριακά όπως εμφανίζεται μέσα από το σχέδιο νόμου και τις δηλώσεις του υπουργού και του υφυπουργού Ανάπτυξης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου