28.12.12

Εφηβη-θύμα βιασμού αυτοκτόνησε γιατί η αστυνομία δεν την άφηνε να κάνει μήνυση

Νέο σοκ στην Ινδία, καθώς μια 17χρονη, θύμα ομαδικού βιασμού, αυτοκτόνησε μετά τις πιέσεις αστυνομικού να αποσύρει τη μήνυση που είχε υποβάλει και να παντρευτεί έναν από τους βιαστές της.
Δραματικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του ομαδικού βιασμού γυναικών σε αρκετές περιοχές της Ινδίας και της ατιμωρησίας που τον συνοδεύει.
Η 17χρονη κοπέλα είχε πέσει θύμα βιασμού από ομάδα νεαρών στις 13 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια φεστιβάλ στην επαρχία Πατιάλα και έκανε τα πάντα για να καταθέσει μήνυση, αλλά οι αστυνομικοί δεν ξεκινούσαν τις έρευνες.
Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί έφθασαν στα άκρα καθώς φέρεται να την πίεζαν για να αποσύρει τη μήνυση και να έρθει σε οικονομική συμφωνία με κάποιον από τους βιαστές της ή να παντρευτεί έναν από αυτούς.
Το τραγικό είναι ότι μετά την καταγγελία του βιασμού δεν έγινε καμία σύλληψη, ωστόσο, την Πέμπτη, όταν και έγινε γνωστή η αυτοκτονία της κοπέλας, συνελήφθησαν δύο άνδρες φερόμενοι ως βιαστές και μια γυναίκα που θεωρείται ύποπτη ότι συνεργάσθηκε μαζί τους.
Σημειωτέον ότι ένας αστυνομικός απολύθηκε και ένας άλλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα για τον κακό χειρισμό της υπόθεσης, όλα, βέβαια, μετά την αυτοκτονία της νεαρής κοπέλας.
Η άτυχη 17χρονη κατάπιε δηλητήριο και έφυγε από τη ζωή έπειτα από τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε νέο επεισόδιο ομαδικού βιασμού στο Νέο Δελχί στις 16 Δεκεμβρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου