17.12.12

ΤΡΙΦΥΛΙΑ-Αλβανός χτύπησε άγρια 87χρονο για 125 ευρώ στο Κρυονέρι

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ο 87χρονος που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ληστή προχθές αργά το βράδυ στο Κρυονέρι Αετού. Ο 38χρονος Αλβανός ληστής, ο οποίος αρχικώς έφτιαξε ολόκληρη ιστορία για να δημιουργήσει άλλοθι για τον εαυτό του, ομολόγησε και συνελήφθη από την Ασφάλεια. 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Αλβανός που μένει κι εργάζεται περιστασιακά στο χωριό, προχθές γύρω στις 9 το βράδυ είδε το γέροντα στην αυλή, πήδηξε τα κάγκελα και με ένα ξύλο χτύπησε με αγριότητα τον ηλικιωμένο στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματός του.
 Με τα χέρια του γεμάτα αίματα άρπαξε τα 125 ευρώ που είχε ο γέροντας στην τσέπη του κι έφυγε. Οταν επέστρεψε στο κατάλυμά του, αφού έκρυψε το μπουφάν και τα γάντια του, τηλεφώνησε σε ομοεθνή του τρομοκρατημένος ότι κάποιος του χτυπάει την πόρτα και φοβάται πολύ. Ο ομοεθνής του ανταποκρίθηκε στη έκκλησή του και πήγε να τον βρει. 
Ο... τρομοκρατημένος Αλβανός ακολούθησε τον ομοεθνή του στο σπίτι του δεύτερου, για να μη φοβάται. Στη διαδρομή όμως ο ληστής του ζήτησε να πάνε παραπέρα, ώσπου έφτασαν έξω από το σπίτι του γέροντα, που βρισκόταν ακόμα πεσμένος στην αυλή.
 Ο ίδιος ο δράστης τότε φώναξε ξαφνιασμένος πως κάποιος είναι πεσμένος στην αυλή κι έτρεξαν κοντά του. Από τις φωνές ξεσηκώθηκαν και άλλοι κάτοικοι του χωριού, ενώ άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία. Το γεγονός πως το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο θύμιζε... ατύχημα αρχικά. 
Γρήγορα όμως οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη ληστεία και δεν άργησαν να υποπτευθούν τον Αλβανό. 
Στο σπίτι του βρήκαν το μπουφάν και τα γάντια γεμάτα αίματα και στο πορτοφόλι του τα χρήματα, επίσης με αίματα. Ακολούθησε η προσαγωγή, η ομολογία και η σύλληψή του.
Η έρευνα έγινε από αστυνομικούς του Α.Τ. Κοπανακίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου