2.11.12

Νέο τεράστιο αντικείμενο κοντά στον Ήλιο - Video

Νέο οπτικό υλικό εξέδωσε το Helioviewer μέσω του δορυφόρου COR2-A που έλαβε τις καταπληκτικές φωτογραφίες που ακολουθούν στο παρακάτω video.
Δεν γνωρίζουμε για να σας πούμε τι μπορεί να είναι αυτό το τεράστιο αντικείμενο που θα δείτε στο video, έμεινε στο σημείο αυτό για τουλάχιστον 3 ημέρες, χωρίς μάλιστα να έχουμε μία επίσημη ενημέρωση ούτε από την Nasa αλλά κι ούτε από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (Solar Dynamics Observatory – SDO).
Αυτό επίσης που γνωρίζουμε είναι ότι τις ημέρες εκείνες στον Ήλιο είχαμε αυξημένη δραστηριότητα με (Νέα στεφανιαία μαζική εκτίναξη (CME)
Αν αναρωτιέστε πόσο μεγάλο είναι το αντικείμενο που βλέπετε, φανταστείτε μόνο ότι, ο Ήλιος είναι ένα εκατομμύριο φορές περίπου μεγαλύτερος από την Γη και το μέγεθος του άγνωστου αντικειμένου είναι 1/100. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι πρέπει να ήταν ορατό και με γυμνό μάτι από την Γη κατά τις ημερομηνίες, από 28 - Οτωβρίου μέχρι και 1 Νοεμβρίου όπου και παρέμεινε σε αυτή τη θέση.
Οι φωτογραφίες που θα παρακολουθείσετε στο video ανήκουν στο www.helioviewer.org όπου μπορείτε να τις δείτε και μόνοι σας αρκεί να βάλετε σωστά τις ημερομηνίες και την ώρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου