14.11.12

Επεισόδιο με τουρκικό αεροσκάφος στο ελληνικό FIR

Πάνω από τη Λέσβο πέταξε σήμερα το πρωί τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38, χωρίς να έχει υποβάλει σχέδια πτήσεως στο FIR Αθηνών.
 Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το τουρκικό αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεως στις 9:52 το πρωί, πέταξε πάνω από το νοτιοανατολικό άκρο της Λέσβου, σε ύψος 15.000 ποδιών, από τις 9:54 έως τις 9:56 και εξήλθε του FIR Αθηνών στις 9:58.
Είναι η τρίτη φορά φέτος που τουρκικά αεροσκάφη υπερίπτανται ελληνικού εδάφους. Στις 9 Ιανουαρίου τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τη Ρω, σε ύψος μόλις 200 ποδιών και στις 15 Φεβρουαρίου 2 τουρκικά μαχητικά είχαν πετάξει πάνω από το Αγαθονήσι, σε ύψος 3.700 ποδιών.
Συνολικά, στο FIR Αθηνών εισήλθαν 7 τουρκικά αεροσκάφη. Καταγράφηκαν 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 5 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του βόρειου - από την τετράδα των μαχητικών, του κεντρικού, από το εκπαιδευτικό Τ-38- και νοτιοανατολικού Αιγαίου από δύο CN-235.
Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου