12.11.12

Το Facebook «διέγραψε» τη "Χρυσή Αυγή" !

Το Facebook ακύρωσε μεμιάς,  όλα τα προφίλ των βουλευτών του κόμματος, αφού κρίθηκαν ότι παρέβαιναν την πολιτική της εταιρείας κατά της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού. Ταυτόχρονα, «κατέβηκαν» και προφίλ στελεχών της Χρυσής Αυγής από... τοπικές οργανώσεις, αλλά και όσων χρηστών είχαν αναρτήσει σβάστικες και ναζιστικά σύμβολα.

Στους όρους λειτουργίας του, το Facebook ρητά αναφέρει ότι όποιος με σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα προσβάλλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες, αποβάλλεται από το δίκτυο. Κάθε χρήστης που εκτιμά ότι το περιεχόμενο ενός προφίλ ή σχολίου είναι προσβλητικό, έχει το δικαίωμα να το «αναφέρει» στους διαχειριστές. Ως ιδιωτική εταιρεία, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής μελών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη αν το προσβλητικό προφίλ ανήκει σε βουλευτή, αξιωματούχο ή απλό πολίτη. Οι αναφορές σε βάρος των μελών της Χρυσής Αυγής -βουλευτών και «πρωτοπαλίκαρων»- ήταν προφανώς εκατοντάδες. Για τον λόγο αυτόν το Facebook αποφάσισε να σβήσει μαζικά τους λογαριασμούς.

Για λογοκρισία κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή, που σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρεται σε «λυσσαλέα επίθεση εναντίον εθνικιστών χρηστών». Μάλιστα, βουλευτές της προσέφυγαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να στραφούν κατά της εταιρείας.
ΕΘΝΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου