3.11.12

Η Βραζιλία εκλέγει για πρώτη φορά Μις Τρανσέξουαλ - Βίντεο

Αποφασισμένοι να νικήσουν όλες τις προκαταλήψεις και να επιδείξουν τα γυναικεία κάλλη τους είναι οι 19 τρανσέξουαλ που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Μις Τ Βραζιλίας στον πρώτο διαγωνισμό που διοργανώνεται στη χώρα. 
 «Ξέρουμε ότι ο τρανσέξουαλ γοητεύει. Οπως οι φεμινίστριες κυκλοφορούν χωρίς σουτιέν για να διαμαρτυρηθούν έτσι κι εμείς θέλουμε με αυτό τον διαγωνισμό να πετύχουμε την ενσωμάτωσή μας στην κοινωνία» εξήγησε στο γαλλικό πρακτορείο η Μπάρμπαρα Ειρς, 25 ετών, η οποία διευθύνει την Ενωση Τραβεστί και Τρανσέξουαλ του Ρίο και διοργανώνει τον διαγωνισμό.
«Θέλουμε να μπούμε στην αγορά εργασίας, να μην είμαστε αποκλεισμένοι και να μην είμαστε υποχρεωμένοι να εκδιδόμαστε» προσθέτει.
 Οπως γίνεται και στους διαγωνισμούς για τη Μις Κόσμος, οι 19 τρανσέξουαλ έμειναν κλεισμένοι 5 ημέρες σε ένα ξενοδοχείο όπου έμαθαν να περπατάνε στην πασαρέλα και να βάφονται. Παρακολούθησαν επίσης ομιλίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 Και οι 19 ονειρεύονται να αναγνωριστούν στη ζωή τους ως γυναίκες και να γίνουν η νέα Λέα Τ, το τρανσέξουαλ μανεκέν της Βραζιλίας που έγινε μοντέλο στον οίκο Givenchy.
 «Ξόδεψα πολλά χρήματα για να κάνω το σώμα μου όσο γίνεται πιο γυναικείο.
Το όνειρό μου θα ήταν να μικρύνω τα πέλματά μου για να φοράω μικρότερο νούμερο παπούτσια», δηλώνει η Ιζαμπέλι Λούκα, 25 ετών. Το έπαθλο για την νικήτρια θα είναι το στέμμα Μις Τρανς Βραζιλίας αλλά και μια θέση στον διαγωνισμό Μις Κόσμος Queen, στην Ταϊλάνδη.

Miss transexual από afpportugues

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου