14.11.12

ΠΡΟΣΟΧΗ- Το εξωσυζυγικό σέξ προκαλεί ....Έμφραγμα !

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Φλωρεντία κατέληξαν, μέσα στο2012, στο συμπέρασμα ότι ένας άνδρας που έχει εξωσυζυγική σχέση και έρχεται σε σεξουαλική επαφή σε καινούριο περιβάλλον, διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθει εκείνη την ώρα έμφραγμα, από ότι όταν έρχεται σε επαφή σε οικείο περιβάλλον με σταθερή σύντροφο.
Μάλιστα, τα δεδομένα αυτά συμφωνούν με άλλη πρόσφατη μελέτη, που εξέτασε τις περιπτώσεις 5.559 ανδρών που πέθαναν αφού έπαθαν έμφραγμα κατά τη διάρκεια του σεξ. Βάσει αυτής διαπιστώθηκε ότι το 75% αυτών πέθαναν κατά τη διάρκεια... εξωσυζυγικής σεξουαλικής επαφής!
Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει με βάσει ερευνητικά αποτελέσματα να καταλήξουν στους λόγους που αυξάνονται τόσο πολύ οι πιθανότητες του εμφράγματος κατά τη διάρκεια μιας εξωσυζυγικής σεξουαλικής επαφής.
Ωστόσο, μερικές από τις πιθανότερες ερμηνείες είναι οι εξής:
α) Συνήθως οι άνδρες που απατούν επιλέγουν γυναίκες πολύ νεότερές τους γεγονός που τους δημιουργεί έντονο στρες.
β) Συχνά προηγείται μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και φαγητού
γ) Είναι πιθανό ότι διάφοροι παράγοντες που σχετίζονται με το πλαίσιο των εξωσυζυγικών επαφών, π.χ. μυστικότητα, ένταση της στιγμής κ.λπ., αυξάνουν σημαντικά την αρτηριακή πίεση και τους σφυγμούς, με αποτέλεσμα την αυξημένη ανάγκη οξυγόνου.
δ) Εντονα συναισθήματα ενοχών ενδέχεται να δημιουργούν μεγάλο στρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου