14.11.12

«Η Μεταμόρφωση» του Φραντς Κάφκα

Το ζεστό χειροκρότημα και τα θερμά σχόλια των θεατών αποσπά κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή  βράδυ η  θεατρική ομάδα «Σημείο Μηδέν» στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , όπου ανεβάζει το θεατρικό έργο του Φραντς Κάφκα  «Η Μεταμόρφωση».
Το θεατρικό έργο αν και γραμμένο πριν από 100 χρόνια, το 1912, αντικατοπτρίζει  τη σημερινή πραγματικότητα, με τους νεαρούς ταλαντούχους ηθοποιούς, (που έχουν τιμηθεί στο παρελθόν με τον Έπαινο Νέων Δημιουργών από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών)  να κερδίζουν δίκαια το χειροκρότημα των θεατών.
Η παράσταση ξετυλίγεται με τον εμπορικό αντιπρόσωπο Γκρέγκορ Σάμσα να ζει σε ένα ασφυκτικό οικογενειακό-και-κοινωνικό περιβάλλον γεμάτο ενοχές και φόβους. Μετά από μια ανήσυχη νύχτα, βρίσκει τον εαυτό του μεταμορφωμένο σ’ ένα τεράστιο, απεχθές ζωύφιο. Όμως τι πραγματικά του συνέβη; Πόσο κυριολεκτικά μπορούμε να αντιληφθούμε τη μεταμόρφωσή του;
Εκατό χρόνια μετά, οι σύγχρονοι πλέον, μηχανισμοί από-ανθρωποποίησης εξακολουθούν να παγιδεύουν τους ανθρώπους στα αναρίθμητα γρανάζια μιας καλοκουρδισμένης μηχανής οδύνης…
Στην  παράσταση, που  ανεβαίνει  για περιορισμένο αριθμό, υπό  την αιγίδα της Πρεσβείας της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα, παίζουν οι ηθοποιοί  Μαρία Αθηναίου, Ελεάνα Γεωργούλη, Θοδωρής Σκυφτούλης, Σάββας Στρούμπος, Μιλτιάδης Φιορέντζης.
Την μετάφραση έχουν κάνει η Δανάη Σπηλιώτη και ο Σάββας Στρούμπος, τα. Σκηνικά ο  Γιώργος Κολιός, τα κοστούμια ο Γιώργος Κολιός και η Rebekka Gutsfeld, τη Μουσική  ο Λεωνίδας Μαριδάκης, το φωτισμό ο Κώστας Μπεθάνης και τη σκηνοθεσία ο Σάββας Στρούμπος.
Στο Ίδρυμα Κακογιάννης  οι θεατές μπορούν να φτάσουν με το Μετρό σταθμός Κεραμικού (10’ περίπου με τα πόδια),  με τον  Ηλεκτρικό (Κηφισιά – Πειραιάς), σταθμός Ταύρου (12’ περίπου με τα πόδια και με Λεωφορείο  049 (Πειραιάς – Ομόνοια), στάση Ταύρος,914 (Ομόνοια – Λαχαναγορά – Παλ. Κοκκινιά), στάση Ταύρος, από το Γουδί με το 815 (Γουδί, Βασ. Σοφίας, Παν/μίου, Ομόνοια,  Ταύρος), στάση Ταύρος.
Το εισιτήριο κοστίζει 15€ ,  το μειωμένο για  Φοιτητές/ Μαθητές Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ Άτομα άνω των 65 ετών/ ΑμΕΑ 10€,  και7€ (Ειδική Τιμή) Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Νέοι έως 25 ετών/ Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού ΥΠ.ΠΟ.Τ
Εισιτήρια προπωλούνται:στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση Αγορά με πιστωτική κάρτα: 
Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr . Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου