10.11.12

Αεροσκάφος των ΗΠΑ αναχαίτισαν οι Ιρανοί

Ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Predator αναχαιτίστηκε τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τον Περσικό Κόλπο από δύο ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία φαίνεται να είχαν την πρόθεση να το καταρρίψουν, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ. 
Το Predator βρισκόταν σε απόσταση περίπου 16 μιλιών (25 χιλιόμετρα) από τις ιρανικές ακτές όταν δύο αεροσκάφη τύπου Su-25 το αναχαίτισαν, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον Λιτλ.

Τα δύο ιρανικά αεροσκάφη πέρασαν από κοντά του και άνοιξαν πυρ αλλά δεν έπληξαν το Predator που εκτελούσε αποστολή παρακολούθησης, κάτι που θεωρείται πτήση ρουτίνας. Στη συνέχεια το ακολούθησαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν το αφήσουν να επιστρέψει με ασφάλεια στη βάση του, η οποία δεν κατονομάστηκε. Όπως επισημάνθηκε, το Predator πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο και ποτέ δεν μπήκε σε ιρανικό, ο οποίος εκτείνεται στα 12 μίλια. Στην ευρύτερη περιοχή δεν πετούσαν αμερικανικά αεροσκάφη για να προστατεύσουν το Predator.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου