24.11.12

Ξωτικά και εραστές... στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος

Δύο εραστές, ο Λύσανδρος και η Ερμία, ζήτησαν για λίγο την προσοχή μας στο σταθμό το ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, σκορπίζοντας στους επιβάτες, νότες ρομαντισμού, μαγείας και κωμωδίας, από το «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σέξπιρ. 
Ήταν περίπου στις 12.30 σήμερα το μεσημέρι όταν δύο μέλη από το θίασο της ομώνυμης, επικείμενης παράστασης του Εθνικού Θεάτρου, ο Νίκος Κουρής και η Ιωάννα Παππά, μεταμορφώθηκαν με θεσπέσιες μάσκες στο ρόλο των δύο εραστών, αναδυόμενοι σε μια επίμονη αναζήτηση ο ένας του άλλου, μέσα στο «δάσος των Αθηνών». Στην προκειμένη περίπτωση μέσα στο ανθρώπινο «δάσος» των επιβατών του ΜΕΤΡΟ.

Οι δύο εραστές "παρασύρθηκαν" από τις κυλιόμενες σκάλες ψάχνοντας επίμονα καλώντας με το όνομά του ο ένας τον άλλο, ανάμεσα στους επιβάτες. Ήταν ένα δρώμενο που έδινε μια πρόγευση της παράστασης, η οποία θα ανεβεί από το Εθνικό Θέατρο στις 30 Νοεμβρίου, ανοίγοντας τη σκηνή Κοτοπούλη, στο θέατρο REX. Μαζί τους ήταν η Εύα Σαουλίδου (στο ρόλο που Πουκ) ενώ οι ήχοι βιολιού από τα χέρια του Αργύρη Πανταζάρα (στο ρόλο του Δημήτριου), συνόδευαν το δρώμενο, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του σκηνοθέτη της παράστασης Μιχαήλ Μαρμαρινού.

«Πάντα με ενδιαφέρει ο τρόπος που συνδέεται η δραματουργία με την πραγματικότητα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο σκηνοθέτης. «Οι δύο εραστές ψάχνονται, αλλά το να βρεθούν είναι πέραν από τις δυνάμεις τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η σκάλα τους παρασέρνει. Ο ένας ανεβαίνει, ο άλλος κατεβαίνει, ο ένας κατευθύνεται προς μία κατεύθυνση, ο άλλος προς την άλλη. Το ίδιο δεν συμβαίνει και στην πραγματική ζωή; Στον έρωτα;".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου