15.11.12

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ-Αντιδράσεις για το "Δεν πληρώνω" !

«Κύμα» αντιδράσεων στον χώρο της εστίασης έχει προκαλέσει η ρύθμιση «δεν πληρώνω, χωρίς απόδειξη», που προβλέπει ότι οι καταναλωτές που δεν θα λαμβάνουν την απόδειξη λιανικής, θα μπορούν να αποχωρούν από το κατάστημα, χωρίς να πληρώνουν τον λογαριασμό.
  
«Η εν λόγω διάταξη περιλαμβάνεται στους νέους κανόνες διακίνησης εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αθανάσιος Σκορδάς, ενώ, όπως αναφέρει, αυτή δεν ισχύει ακόμη, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο, που αφορά στην υποχρέωση αναγραφής αυτής της δυνατότητας και στους τιμοκαταλόγους.
  
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωποι του κλάδου της μαζικής εστίασης εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους για τη νέα διάταξη, χαρακτηρίζοντας το μέτρο ακραίο, απαράδεκτο, παράνομο και καταχρηστικό και ζητούν υπεύθυνες εξαγγελίες, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά η αγορά και να υπάρξει ουσιαστική αύξηση των εσόδων στα δημόσια ταμεία.
Όπως υποστηρίζουν, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργείου δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ διαβλέπουν και έντονες αντιπαραθέσεις και ασυνεννοησία με τους καταναλωτές.
  
Από την πλευρά του, ο κ. Σκορδάς σχολιάζει ότι, με αυτό τον τρόπο, το υπουργείο επιδιώκει να μειώσει τη φοροδιαφυγή, δίνοντας ένα «όπλο» στα χέρια των καταναλωτών.
  
Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός, το μέτρο της μη πληρωμής του λογαριασμού, εάν δεν έχει εκδοθεί εγκαίρως η απόδειξη πληρωμής, δεν ισχύει ακόμη σε λιανεμπορικές επιχειρήσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου