16.11.12

Ο ομογενής Ιντιάνα Τζόουνς και ο μυθικός θησαυρός του Αλή Πασά -Βίντεο

Σίγουρος ότι το πολύ σε 25 ημέρες θα μπει στην κάμαρα με τον υποτιθέμενο θησαυρό του Αλή Πασά δηλώνει ο ελληνοαυστραλός Βαγγέλης Δήμου, που ξεκίνησε ξανά γεωτρήσεις στη Βασιλική Τρικάλων.
Ο 65χρονος κ. Δήμου, μηχανικός στο επάγγελμα, κάνει την τρίτη κατά σειρά απόπειρα να βρει το μυθικό θησαυρό του Αλή Πασά που -σύμφωνα με τα θρυλούμενα- περιλαμβάνει σεντούκια με χρυσά κοσμήματα, ράβδους χρυσού και λίρες από την εποχή της Τουρκοκρατίας.
Όπως λέει στην εφημερίδα «Εθνος», αυτήν τη φορά είναι βέβαιος ότι κατέχει τις σωστές συντεταγμένες για την τοποθεσία του δωματίου το οποίο χρησιμοποιούσε ο Αλή Πασάς ως θησαυροφυλάκιο, λίγο έξω από την Βασιλική του Δήμου Καλαμπάκας.
 Η τρίτη και... καλή προσπάθεια
Ο ομογενής Ιντιάνα Τζόουνς ξεκίνησε την αναζήτηση του χρυσού πριν ένα χρόνο, όταν έκανε την πρώτη γεώτρηση, αλλά στάθηκε άτυχος.
Αντί για την κάμαρα με το χρυσάφι «χτύπησε» ένα... κανάλι νερού και εγκατέλειψε την προσπάθεια.
 Επιχείρησε ξανά τον Μάρτιο, αλλά όπως λέει ο καιρός δεν του επέτρεψε να συνεχίσει. Τώρα, επέστρεψε για τρίτη φορά πιο σίγουρος από ποτέ και εποπτεύει προσωπικά τις εργασίες με το γεωτρύπανο.
Θεωρεί μάλιστα ότι είναι ζήτημα ημερών να εντοπίσει τον θησαυρό. «Είμαι ένα βήμα πριν από το δωμάτιο με το χρυσάφι» λέει χαρακτηριστικά στο «Έθνος» τονίζοντας ότι αν βρει τον θησαυρό θα βοηθήσει την Ελλάδα.
 Για να το πετύχει αυτό έχει στη διάθεσή του ακόμα 25 ημέρες, καθώς τόσο διαρκεί η άδεια που έχει εξασφαλίσει από τις Αρχές.
 Ο ίδιος δεν δίνει σημασία σε ό,τι λέει ο κόσμος για εκείνον και την μανία του με το θησαυρό. Είναι σίγουρος ότι όταν το γεωτρύπανο φτάσει σε βάθος 32 μέτρων, θα βρει το άνοιγμα που οδηγεί στο θησαυροφυλάκιο του Αλή Πασά.
Τότε θα κατεβούν εργάτες στο λαγούμι, θα σπάσουν την πέτρινη πόρτα και θα μπουν στο δωμάτιο με τον αμύθητο θησαυρό δικαιώνοντάς τον...
Πάντως ο ίδιος παλιότερα είχε πει ότι δεν είναι σίγουρος αν ψάχνει τον θησαυρό του Αλή Πασά ή κάποιον άλλον!  
Δείτε ένα παλιότερο βίντεο από την προσπάθεια που έκανε το 2011:| iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου