24.11.12

Το τμήμα Φιλολογίας έρχεται στην Καλαμάτα;

 ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ"
Πολύ θόρυβος και αναστάτωση μεταξύ των φοιτητών αλλά και των μαθητών που ετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο έχει προκαλέσει η φημολογία που θέλει το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών να μεταφέρεται στην Καλαμάτα και να αποτελεί Τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που εδρεύει μεν στην Τρίπολη, αλλά τα τμήματά του είναι διάσπαρτα στις πρωτεύουσες των νομών της περιφέρειας αυτής, όπως γράφει η Γωγώ Καραλή στην "Πελοπόννησο". 
Τη φημολογία την επιτείνει το γεγονός ότι στην Καλαμάτα λειτουργούν δύο Τμήματα, της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών:
Το ένα είναι της Φιλολογίας και το άλλο Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης των Πολιτιστικών Αγαθών. Υποστηρίζουν λοιπόν πως με τη μεταφορά και ενσωμάτωση του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε εκείνο της Καλαμάτας, θέλουν να ενισχύσουν το Τμήμα αυτό, θεωρώντας πως το Πανεπιστήμιο Πατρών που είναι το τρίτο σε παλαιότητα και από τα πιο πολυάριθμα, μπορεί να αποχωριστεί κάποιο αριθμό φοιτητών -εν προκειμένω αυτών που σπουδάζουν στο Τμήμα Φιλολογίας- χωρίς ουσιαστικές απώλειες.
Μια τέτοια κίνηση θα έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση αριθμητικά των φοιτούντων στην Καλαμάτα και θα δυναμώσει το Τμήμα αυτό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου