2.11.12

Παραλύει η χώρα Τρίτη και Τετάρτη

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ
Ενόψει της ψήφισης από το Κοινοβούλιο του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων δημόσιος και ιδιωτικός τομέας παραλύουν την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, Τρίτη και Τετάρτη (6-7/11), ενώ το κτίριο της Βουλής αναμένεται να βρεθεί σε «πολιορκία» από διαδηλωτές που θα ζητούν να μην περάσουν τα μέτρα.
Ο προγραμματισμός των συνδικάτων προβλέπει απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 6/11 στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ την Τετάρτη εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και φοιτητές συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα στις 17:00. Το ΠΑΜΕ συγκεντρώνει τις δυνάμεις του την Τρίτη στις 10:30 στην Ομόνοια και την Τετάρτη στις 17:00 πάλι στην Ομόνοια.
«Κεντρικό αίτημα και απαίτηση των συνδικάτων είναι η καταψήφιση των απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων που επιβάλλουν οι τροϊκανοί και αποδέχεται η κυβέρνηση», τονίζει η ΓΣΕΕ, συμπληρώνοντας πως τα νέα μέτρα «εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, μονιμοποιούν τη λιτότητα, τη φοροαφαίμαξη, εκτινάσσουν την ανεργία και την ύφεση, χωρίς να εξασφαλίζουν τη σωτηρία της οικονομίας και της χώρας».
Η ΑΔΕΔΥ καλεί την ερχόμενη Δευτέρα (5/11) σε συνελεύσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ προαναγγέλλει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το «καυτό» 48ωρο (6-7/11) σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Πάτρα, Κοζάνη, Καβάλα.
«Τα νέα μέτρα διευρύνουν την κοινωνική βαρβαρότητα, την αδικία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση των κοινωνικά ασθενέστερων», τονίζει η ΑΔΕΔΥ. Στην 48ωρη απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας Τρίτη και Τετάρτη. Σε τριήμερη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη.
Κατά του νέου πακέτου μέτρων τάσσονται και τα ευρωπαϊκά συνδικάτα.
Η γ.γ. της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Μπερναντέτ Σεγκόλ ζητά με επιστολή της προς τον Ελληνα πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας (με κοινοποίηση σε Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, Ολι Ρέν, Χέρμαν βαν Ρομπάϊ, Κριστίν Λαγκάρντ) να μην υιοθετήσουν τα μέτρα που «παραβιάζουν ευρωπαϊκές συνθήκες και οδηγούν στην εξαθλίωση τους Ελληνες εργαζόμενους», εκφράζοντας την οργή και την απογοήτευση των ευρωπαϊκών συνδικάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου