3.11.12

ΜΕΣΣΗΝΙΑ – Μας σκότωσαν και την Ελπίδα !

Γράφει ο Μεσσήνιος
Άδικο είχε ο βουλευτής Αχαίας  Νίκος Νικολόπουλος όταν έγραφε προχθές στον τοίχο του στο facebook ότι μετά την ψήφιση των νέων μέτρων ο Σάντι θα μετακομίσει στην Ελλάδα;
Όχι φυσικά. Αλλά το θέμα είναι πως μετά τον Σάντι, οι Νεοϋορκέζοι άρχισαν να ξαναβγαίνουν στους δρόμους, να πηγαίνουν κανονικά στις δουλειές τους και να επιστρέφουν στη φυσιολογική ζωή τους.
Αντιθέτως, εδώ στην Ελλάδα, μετά τον Σάντι των νέων μέτρων που επιβάλλονται σε συνεργασία της... «τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού», δεν θα έχουμε δουλειές να πάμε, ούτε βενζίνη να κυκλοφορούμε.
Η  ζωή μας, λόγω οικονομικής εξαθλίωσης, δεν θα είναι φυσιολογική.
Και εδώ στην  Μεσσηνία   τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα.
Διότι εκτός από τα προβλήματα που προκαλεί η κρίση, η περιοχή μας  έχει τόσα πλείστα   προβλήματα
Τι να θυμίσω άραγε;
Την κολοκυθιά που μας παίζουν με την πολύπαθη Τσακώνα ;  Ούτε γεφύρι της Άρτας να ήταν .
Τα Βαλτωμένα έργα;  Π.χ. ..Δίπλα στη  Costa navarino  τον  πρεσβευτή της Μεσσηνίας σε όλο τον πλανήτη ο δρόμος Ρωμανού –Γαργαλιάνοι  έχει …στοιχειώσει ,παρά τις μεγαλοστομίες  τοπικών και …υπερτοπικών παραγόντων
Τα χωριά μας, με τους ηλικιωμένους κατοίκους  οι οποίοι έχουν ξεχάσει τι σημαίνει …αγροτικός γιατρός και κρατική πρόνοια .
Μαθητές 5-6 ετών αναγκάζονται να ξυπνούν από τα χαράματα προκειμένου να προλάβουν να φθάσουν εγκαίρως στα σχολεία  ( με ότι μέσο έχουν διαθέσιμο οι γονείς ) μέσα στο κρύο και την παγωνιά ελέω  …σχολικού Καλλικράτη.
Όλα αυτά, μαζί με τους  ανέργους, τους μαθητές που πεινάνε,  την  ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα  ,τα μαγαζιά που κλείνουν και τόσα άλλα συνθέτουν μία εικόνα γενικής κατάρρευσης. Μία εικόνα κατάθλιψης.
Και τι κάνουν οι τοπικοί άρχοντες;
Απλά δεν κινείται τίποτα .
Εξαντλούν το «τρέξιμο» σε αδιέξοδες συνεδριάσεις, συσκέψεις και δελτία τύπου...
Αλλά ούτε από τους βουλευτές και δή τους κυβερνητικούς  περιμένουμε τίποτα.
Μία επερώτηση στην Βουλή προς τον …αρμόδιο υπουργό για το θεαθήναι και την …τιμή της ψήφου και καθαρίσαμε .
Παρέλαση το βράδυ στα  τοπικά τηλεοπτικά παράθυρα  πρωτοσέλιδο  στον τοπικό τύπο με την «πρέπουσα » φωτογραφία και …κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον .
Οπότε, τι ελπίδα μπορεί να έχει κανείς σε αυτήν την κατάσταση ; ΚΑΜΜΙΑ !
Μέχρι κι αυτήν εξαφάνισαν οι αθεόφοβοι...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου