24.11.12

Βελτιωμένος ο καιρός

 Βελτιωμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο με λίγες μόνο νεφώσεις, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. 
Πιο αναλυτικά:

Aυξημένες νεφώσεις αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο, περιμένουμε σήμερα Σάββατο.
 Ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 17 στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στις Κυκλάδες σχεδόν θυελλώδεις.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες θα έχει η Αττική, ενώ αργότερα ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, ενώ περισσότερο ενισχυμένοι έως ισχυροί θα είναι οι άνεμοι στο Νότιο Ευβοϊκό.
Αυξημένες νεφώσεις έως το μεσημέρι, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Την Κυριακή, στα ανατολικά, ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις τις πρωινές ώρες όπου αργότερα ενδέχεται να σημειωθούν βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη και αρκετή ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου