15.11.12

Aπολύονται 500 εργαζόμενοι από το ΙΚΑ !

Απολύσεις 500 εργαζομένων πρέπει να κάνει το ΙΚΑ , βάσει οκτώ αποφάσεων που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας κρίνοντας ότι η διάταξη με την οποία προσελήφθησαν στο ίδρυμα είναι αντισυνταγματική.

Το 2010, 500 άτομα μέσω ΑΣΕΠ πέτυχαν στις εξετάσεις που έδωσαν προκειμένου να προσληφθούν στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλάδος.
Ωστόσο την επίμαχη περίοδο είχε δρομολογηθεί η αποκρατικοποίηση της ΑΤΕ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υλοποιηθούν οι προσλήψεις.
Προκειμένου να λυθεί το ζήτημα που προέκυψε, βάσει του Ν. 3899/2010 οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό για την ΑΤΕ μετατέθηκαν και προσλήφθηκαν από το ΙΚΑ όπου υπήρχε ανάγκη προσωπικού. Η μετάταξη αυτή όμως είχε ως συνέπεια να μείνουν εκτός ΙΚΑ ακόμη 500 άτομα που μέσω ΑΣΕΠ είχαν επιτύχει την πρόσληψή τους στο ίδρυμα.
Οι τελευταίοι  προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη.
Το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ότι ο νόμος με τον οποίο έγινε η "μεταφορά" των 500 από την ΑΤΕ στο ΙΚΑ είναι αντισυνταγματικός και συγκεκριμένα ότι παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος με το οποίο κατοχυρώνεται η ισότητα μεταξύ των πολιτών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου