28.11.12

Σκότωσαν αγριογούρουνο....286 κιλών!

Οι Βούλγαροι κυνηγοί λένε ότι είναι το μεγαλύτερο αγριογούρουνο που έχει σκοτωθεί τα τελευταία τουλάχιστον 25-30 χρόνια στη νότια Βουλγαρία και έχει σχεδόν το μέγεθος ενός μεγάλου λιονταριού.

Οσο για τον ελληνικό χώρο, όπως είπε στο «Εθνος» ο Περικλής Μπίρτσας, επίκουρος καθηγητής Βιολογίας της Αγριας Πανίδας στο ΤΕΙ Λάρισας και γενικός διευθυντής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης, το μεγαλύτερο σε μέγεθος αγριογούρουνο που έχει σκοτωθεί από κυνηγούς και έχει καταγραφεί είναι πριν από 10 χρόνια στη Φθιώτιδα, βάρους 250 κιλών.

Στον ελλαδικό χώρο οι αγριόχοιροι σε πλήρη ανάπτυξη φτάνουν τα 170-200 κιλά.

Σύμφωνα με τον κ. Μπίρτσα, στη γειτονική περιοχή της Τουρκίας ζει ένα υποείδος αγριόχοιρου που σε πλήρη ανάπτυξη ξεπερνά τα 200 κιλά και φέρει την ονομασία «Αττίλας».

Με μία βολή

Οι Βούλγαροι κυνηγοί είχαν πάει για κυνήγι στην περιοχή μεταξύ Σβίλεγκραντ, Ράβνα Γκόρα και Μίχαλιτς και εντόπισαν το θηριώδες αγριογούρουνο κοντά στο φράγμα Ντερβίσκα.

Ο τελωνειακός υπάλληλος Νικολάι Προντάνοφ στάθηκε τυχερός αφού όταν εντόπισε το ζώο το πυροβόλησε από ...απόσταση περίπου 120 μέτρων και με μία μόνο βολή το σώριασε νεκρό.

Ο ίδιος έσπευσε να φωτογραφηθεί δίπλα στο μεγάλο θήραμά του, το οποίο ζυγίστηκε και βρέθηκε βάρους 286 κιλών ενώ οι κυνόδοντές του μετρήθηκαν και βρέθηκαν στα 25 εκατοστά.

Σύμφωνα με τους Βούλγαρους κυνηγούς, το πιο πιθανό είναι το συγκεκριμένο ζώο να κατέβηκε και να έφτασε εκεί από το γειτονικό βουνό Στράντζια. Εκεί τρεφόταν με βελανίδια, καλαμπόκι κ.ά., αλλά λόγω των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην περιοχή το περασμένο καλοκαίρι ολόκληρα κοπάδια με αγριόχοιρους αναγκάσθηκαν να μετακινηθούν νοτιότερα προς αναζήτηση τροφής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κυνηγών της περιοχής Πέτερ Γκούσκοφ, τόσο μεγάλο αγριογούρουνο δεν έχει κτυπηθεί από κυνηγούς στη νότια Βουλγαρία εδώ και τουλάχιστον 25-30 χρόνια.
ΕΘΝΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου