14.11.12

25.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα το 2013 !

– Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο για απόλυση
- Πρόβα η διαθεσιμότητα των 2.000 υπαλλήλων από χθες
- Ποιοι μπήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα, ποιοι ακολουθούν
- Απειλούνται να χάσουν 25% του μισθού όσοι δεν στείλουν σε 5 ημέρες τις λίστες
- Πόλεμος με τους συνδικαλιστές που μπλοκάρουν τους καταλόγους


Οι πρώτοι 2.000 υπάλληλοι διοικητικών ειδικοτήτων που υπηρετούν στο δημόσιο με σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου μπήκαν ήδη από χθες σε διαθεσιμότητα.

Από αυτούς οι 1.200 είναι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ 800 ακόμη είναι επίορκοι.
Ουσιαστικά πρόκειται για την ... πρόβα διαθεσιμότητας δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων οι οποίοι θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει δραματικά.

Συνολικά αναμένεται μέσα στους επόμενους 13 μήνες και ως τα τέλη του 2013 να έχουν μπει στο ίδιο καθεστώς 25.000 υπάλληλοι του δημοσίου.

Οι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα δουν αυτόματη μείωση του μισθού τους κατά 25%, θα αμείβονται δηλαδή με το 75% του σημερινού τους μισθού και θα περιμένουν επί 12 μήνες να δουν εάν έχει βρεθεί νέα θέση εργασίας για 'κείνους.

Ουσιαστικά θα ... περιμένουν στο σπίτι τους την αναδιάρθρωση του δημοσίου. Όταν βγουν τα νέα οργανογράμματα των υπηρεσιών εάν προκύψουν θέσεις που πρέπει να καλυφθούν το δημόσιο θα αναζητήσει πρώτα από αυτούς τους 25.000 τους υπαλλήλους που θα τις στελεχώσουν.

Αναμένεται ωστόσο οι θέσεις να είναι κατά πολύ λιγότερες καθώς θα υπάρξουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και θα προκύψει και νέα παράλληλή δεξαμενή υπαλλήλων με περισσότερα προσόντα απ' αυτά που έχουν οι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Έτσι αναμένεται να είναι πολλοί εκείνοι που 12 μήνες μετά δεν θα έχουν θέση στο δημόσιο και έτσι θα απολυθούν.

Πόσοι; Κανείς δεν το γνωρίζει.

Παράλληλα οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν βρεθεί νέα θέση θα πρέπει υποχρεωτικά να την αποδεχθούν.

Θα ακολουθηθούν διαδικασίες ανάλογες με την υποχρεωτική μετάταξη. Εαν ο υπάλληλος δεν αποδέχεται τη θέση, τότε αυτόματα απολύεται.

Τώρα βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες οι διευθυντές προσωπικού πρέπει να αποστείλουν τις σχετικές λίστες στο υπουργείο.

Πλέον καταργούνται αυτόματα όλες οι οργανικές, προσωρινές και προσωποπαγείς θέσεις των υπαλλήλων. Αυτό για να αρθεί το συνταγματικό κόλλημα για μελλοντική απόλυση.

Από το μέτρο εξαιρούνται μόνο όσοι υπηρετούν σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τη Γ.Γ. Πολιτισμού, τα νοσοκομεία και τον ΟΑΕΔ.

Δεν θα υπαχθούν στο καθεστώς αυτό όσοι ήδη υπάγονται σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, όσοι έχουν σύζυγο ή παιδί με αναπηρία άνω του 67% οι πολύτεκνοι και οι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας.newsit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου