13.11.12

Θρίλερ για την δόση μέχρι τις 20 Νοεμβρίου !

Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, θα συνέλθουν σε ειδική συνεδρίαση για την Ελλάδα στις 20 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε, ότι με αυτή την ευκαιρία της έκτακτης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ελπίζει ότι θα δοθεί η έγκριση για τη δόση των 31,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναμένεται από την Αθήνα από τον Ιούνιο.

«Είμαστε πολύ κοντά (σε μια συμφωνία) και θα κάνω τα πάντα για να ληφθεί μια απόφαση στις 20 Νοεμβρίου», δήλωσε ο κ. Γιούνγκερ μετά τη σύνοδο των 17 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που αφιερώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Η ευρωομάδα στις 20 Νοεμβρίου θα «συνεχίσει τη συζήτηση για τις ανάγκες και την οικονομική βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.
Εν τω μεταξύ, η Αθήνα θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην επόμενη προθεσμία αποπληρωμής του χρέους ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία λήγει στις 16 Νοεμβρίου, διαβεβαίωσαν τόσο ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ όσο και ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ προέτρεψε επίσης τις ελληνικές αρχές στην ταχεία εφαρμογή των υπόλοιπων ενεργειών που απαιτούνται για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου