12.11.12

ΤΣΑΚΩΝΑ – « Έφαγε » 120 εκατ. ευρώ και δρόμο ΔΕΝ βλέπουμε !

Συνεχίζεται ο προβληματισμός σε όλη την Μεσσηνία  σχετικά με την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην έκδοση της απόφασης του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης που αφορά την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης και την παράδοση του τμήματος Παραδείσια-Τσακώνα, μήκους 11,5 χιλιομέτρων.
Η απόφαση του Συνεδρίου, θα δώσει το πράσινο φως ώστε το ανακατασκευασθέν τμήμα, να δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο Νοέμβριο και να ολοκληρωθεί έτσι ουσιαστικά, ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολη-Καλαμάτα.
Στο ενδεχόμενο να μην παραδοθεί το τμήμα, πριν την αποπεράτωση της μεγάλης τοξωτής γέφυρας μήκους390 μέτρων και σε πληροφορίες για αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  αναφέρεται σε ρεπορτάζ της, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αυτής της εβδομάδας.
Σύμφωνα με αυτό: το Συνέδριο «έκοψε» τη δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση η οποία αφορά την παράκαμψη της γέφυρας, με σκεπτικό που δεν είναι ακόμα γνωστό καθώς δεν έχει καθαρογραφεί.
Το ρεπορτάζ, της δημοσιογράφου Μαριάννας Τζάνε, σημειώνει επίσης πως το υπουργείο έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση ανάκλησης της απόφασης, αλλά η διαδικασία θα απαιτήσει πρόσθετο χρόνο και αναφέρεται και στο ιστορικό του συγκεκριμένου τμήματος το οποίο όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «σέρνεται τα τελευταία 22 χρόνια, ξεκίνησε με προϋπολογισμό 87 εκατομμυρίων ευρώ αλλά στη διαδρομή η δαπάνη εκτινάχθηκε στα 120 εκατομμύρια ευρώ λόγω πρόσθετων εργασιών και συμπληρωματικών συμβάσεων». ΕΡΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου