26.10.12

Tα 20 χρόνια, χωρίς καρκίνο του μαστού, γιόρτασαν γυναίκες !

Tα 20 χρόνια, χωρίς καρκίνο του μαστού, γιόρτασαν γυναίκες διαφόρων ηλικιών απ όλη τη χώρα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε   στο Ίδρυμα « Έλλη   Λαμπέτη» της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ) .
«Είστε η  αδιάψευστη απόδειξη ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, όταν υπάρχει έγκαιρη διάγνωση» τόνισε συγκινημένη απευθυνόμενη στις γυναίκες η γιατρός που τις χειρούργησε η κ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, πρόεδρος της ΕΕΜ.
«Παρά την συγκίνηση μου, συνέχισε η κ Μουζάκα, πρέπει να σας τονίσω πως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι απόψε μαζί σας γιατί στα 20 χρόνια που πέρασαν παλέψατε και βγήκατε δυνατές . Θέλω να σας συγχαρώ την καθεμιά ξεχωριστά για την προσωπική μάχη  που δώσατε κατά του καρκίνου του μαστού.
Η απόφασή που πήραμε από κοινού τότε,  για τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου, η εξέλιξη της και η ποιότητα  ζωής που είχατε,  φαίνεται σήμερα πως  μας δικαίωσε.  Μαζί παλέψαμε και στον τομέα της ψυχολογίας καθώς  τότε δεν υπήρχε η δυνατότητα στήριξης σας  από κάποιο Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης για να αντιμετωπίσετε τον καρκίνο του μαστού σας».
Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα όσα ανέφεραν οι γυναίκες που πήραν το λόγο και μίλησαν η κάθε μια για την δική τους ιστορία.
«Χάρη στη  διάγνωση και τη χειρουργική επέμβαση της κ Μουζάκα βρίσκομαι εδώ και 24 χρόνια στη ζωή. Αυτά τα χρόνια μεγάλωσα το παιδί μου και σήμερα χαίρομαι το εγγόνι μου» ανέφερε η κ Δ.Τ.
Από την πλευρά της η μαία κ. Β.Ν εξέφρασε τις ευχαριστίες της  κα πρόσθεσε πως « το γεγονός ότι βρίσκομαι στη ζωή το οφείλω στη δική σας ιατρική φροντίδα».
Αξίζει να τονιστεί  πως το ίδιο συγκινητικές ήταν οι επιστολές γυναικών που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στην εκδήλωση.
Να τονίσουμε πως σήμερα στο πλευρό των γυναικών με καρκίνο του μαστού βρίσκονται ειδικοί επιστήμονες από το Ίδρυμα « Έλλη   Λαμπέτη»  που λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια υπό την καθοδήγηση της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας. Μάλιστα μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί περισσότερες από 4.500 γυναίκες και οι συγγενείς τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας κ. Βασίλειος  Γεωργούντζος, το προσωπικό του ιατρείου της κ. Μουζάκα  και εθελόντριες του ιδρύματος «Έλλη Λαμπέτη».
 Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης οι γυναίκες νικητές έφυγαν με  ένα τριαντάφυλλο  στο χέρι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου