12.10.12

Τι είναι το «Coprus Christi»!

Την αναβολή της πρεμιέρας του «βλάσφημου» θεατρικού έργου «Corpus Christi» το βράδυ της Πέμπτης προκάλεσαν τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο», όταν περίπου εκατό μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής αποδοκίμασαν, χλεύασαν και απείλησαν τους συντελεστές της παράστασης, εμποδίζοντας τους θεατές να εισέλθουν στο χώρο και να παρακολουθήσουν το έργο. 
Η Ιερά Οδός μάλιστα, έκλεισε και στα δύο ρεύματα, ενώ στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. 
Η επιμελήτρια της παράστασης Βάσια Παναγοπούλου δήλωσε "βιασμένη" και "ταπεινωμένη" μετά τα επεισόδια, ωστόσο κάλεσε τον κόσμο και τα καλλιτεχνικά σωματεία της χώρας "να αποδοκιμάσουν τέτοιες προσπάθειες φίμωσης της ελευθερίας της τέχνης" και να δώσουν το "παρών" στη σημερινή πρεμιέρα της παράστασης.
Το θεατρικό έργο Corpus Christi του Τέρενς ΜακΝάλι, που παρουσιάζεται από τον σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου και την ομάδα ARTISAN στο Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44 στο Γκάζι, επανεξετάζει και αναδημιουργεί την ιστορία του Ιησού και των δώδεκα μαθητών του. 
Στην θεατρική παράσταση ξετυλίγεται η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δοκιμασία της σχέσης τους: συναντιούνται σε ένα ταξίδι κατά το οποίο η φιλία τους δοκιμάζεται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα και την προδοσία ως την άλλη όψη της θυσίας. 
Πρόκειται για ένα έργο που αφηγείται με καινούριο τρόπο την πιο παλιά και πλέον αμφιλεγόμενη ιστορία για τον άνθρωπο, σε μία σε μια κοινωνία που παραπαίει ανάμεσα σε χαμένες αξίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου