20.10.12

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστές !

Παρατείνονται πανελλαδικά μέχρι 10 Νοεμβρίου 2012 οι κινητοποιήσεις των δικαστών και εισαγγελέων με απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.
Η πρόεδρος της ΕΔΕ Βασιλική Θάνου ανακοίνωσε στους συναδέλφους της ότι δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη στο αίτημα του δικαστικού κόσμου να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών και εισαγγελέων.
Η κα Θάνου επανέλαβε ότι παρά την συνταγματική πρόβλεψη περί ισοτιμίας των τριών εξουσιών και την συνταγματική κατοχύρωση του μισθολογίου των δικαστικών, στους βουλευτές χορηγούνται (και καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της Βουλής) επιπλέον δαπάνες, όπως είναι έξοδα διαμονής χίλια ευρώ μηνιαίως, μίσθωση αυτοκινήτου (Leasing) μέχρι 1.200 ευρώ μηνιαίως, έξοδα κίνησης από 400 έως 800 ευρώ, συγκοινωνιακές ατέλειες, κ.λπ. Αντίθετα, οι δικαστές καλύπτουν οι ίδιοι, με δικά τους έξοδα, τις δαπάνες που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου