11.10.12

Ο κόσμος υποφέρει και πεινά και εσείς τα ίδια παραμύθια !

 ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ....ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !
«Αδιανόητο», χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, «να γίνονται σκέψεις για ελάφρυνση των τραπεζών και περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων», τονίζοντας ότι οι τράπεζες πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 555 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται.
        
Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι στον ψηφισμένο από τη Βουλή προϋπολογισμό του 2012, που εισηγήθηκε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, με αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προβλέπεται η είσπραξη 555 εκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες για τις ενισχύσεις που έλαβαν από το κράτος το 2004.
        
Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος διατύπωσε επιφυλάξεις για νομικούς και εποπτικούς λόγους και πως στη συνέχεια ζητήθηκε η γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που, μετά τις εκλογές, γνωμοδότησε υπέρ της καταβολής του ποσού.
        
Ακόμη, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά από ενημέρωση και προτροπή των αρχηγών των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση, αποδέχτηκε τη γνωμοδότηση και ζήτησε από τις τράπεζες να καταβάλουν το ποσό.
        
«Αυτό και πρέπει να γίνει», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου