26.10.12

Φραγκούλης Φράγκος «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;»

Το βιβλίο "Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;" του επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου και υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής 'Αμυνας επί υπηρεσιακής κυβερνήσεως Π. Πικραμμένου παρουσιάσθηκε χθές βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της Παλαιάς Βουλής. 
Στην προσωπικότητα του συγγραφέα αναφέρθηκαν η Λιάνα Κανέλλη, η Σοφία Βούλτεψη, ο Γιώργος Λιάνης και οι καθηγητές Κώστας Μάζης και Κώστας Φωτιάδης.

Με αφορμή τα περί πραξικοπήματος, η κα Κανέλλη είπε ότι ο Φραγκούλης Φράγκος είναι ένας αφοσιωμένος, έντιμος πατριώτης που λοιδωρήθηκε και σκυλεύθηκε από άτομα που λένε ότι σέβονται τον ελληνικό στρατό.
Για δε το βιβλίο είπε ότι πρόκειται για ένα ξεστραβωτικό εργαλείο σε μία εποχή κατά την οποία ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως πλαγκντόν.

Η Σοφία Βούλτεψη έκανε λόγο για δήθεν πραξικοπήματα και για πρόωρη και εξοργιστική αποστρατεία του Φραγκούλη Φράγκου σε μια περιόδο κατά την οποία η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται των υπηρεσιών τέτοιων ανθρώπων.
Υπενθύμισε δε ότι η παρουσίαση του βιβλίου συμπίπτει με τον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης οπόταν η Ελλάδα που προήρχετο από χρεοκοπία κατάφερε να διπλασιάσει το έδαφός της.

Ο Γιώργος Λιάνης έκανε λόγο για φαντασιόπληκτους υπενθυμίζοντας τη ρήση του αείμνηστου Μάνου Κατράκη "κολοκύθια στο πάτερο". Διερωτήθηκε μήπως πρέπει πλέον να πάει κάποιος φυλακή από όσους μίκρυναν και ντρόπιασαν τη χώρα ενώ για το στρατηγό είπε ότι υπέδειξε εμμέσως το δρόμο για έξοδο από την κρίση αφού ανέφερε ότι ο Φίλιππος ήταν ο μεγαλύτερος στρατηγός όλων των εποχών καθώς κατάφερε να νικήσει στη μητέρα όλων των μαχών: να ενώσει όλους τους Έλληνες.

Ο καθηγητής Κώστας Μάζης αναφερόμενος στο βιβλίο είπε ότι σηματοδοτεί έναν οδηγό γνώσεων για τη σημερινή Τουρκία.  Στη γειτονική χώρα αναφέρθηκε και ο καθηγητής Κώστας Φωτιάδης με ιδιαίτερη αναφορά στον Πόντο.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από τη θητεία του στη γειτονική χώρα ως ακολούθου άμυνας που τον οδήγησαν στη συγγραφή του έργου του ενώ σχολιάζοντας το επίμαχο θέμα αρκέσθηκε να επαναλάβει ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι αφοσιωμένοι στο Συνταγμα και εάν κάτι παραβαίνει τις εντολές του δεν θα τις εκτελέσουν. Επίσης επανέλαβε ότι δεν μπορείς να παίζεις με τα θέματα της άμυνας και ότι δύσκολα ανακτάται έδαφος που έχει χαθεί και για το λόγο αυτό στη διάρκεια της θητείας του ως Αρχηγού και υπηρεσιακού υπουργού ήταν υπέρ της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Μανώλης Γλέζος, βουλευτές και πλήθος κόσμου. Το βιβλίο εκδίδεται από τις εκδόσεις Λιβάνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου