5.10.12

Διαμαρτυρία πυροσβεστών στην Καλαμάτα για τα νέα μέτρα εξαθλίωσης

«ΜΗΝ ΚΑΙΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ»
Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν νωρίτερα οι πυροσβέστες της Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές των αποδοχών τους, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα βιοπορισμού.
Οι πυροσβέστες ύψωσαν πανό στο πεζοδρόμιο του κτηρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο οποίο έχουν γράψει «Μην καίτε τις ζωές μας. Αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, αξιοκρατία».
Στους συναδέλφους του μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Χριστόπουλος, που περιέγραψε τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία από τα σκληρά και άδικα μέτρα. Υπογράμμισε δε ότι οι εργαζόμενοι την πληρώνουν χωρίς να είναι οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της κρίσης, ενώ αντίθετα οι τραπεζίτες, οι φοροφυγάδες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι καταθέτες στις τράπεζες της Ελβετίας, που έχουν την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί, μένουν στο απυρόβλητο.
Χαιρέτησαν ακόμη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Μάινας και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Σταθόπουλος. Και οι δύο κάλεσαν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μαζικά και ενωτικά την ανατροπή της άδικης πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.
Επίσης μίλησαν στους πυροσβέστες και άλλοι συνδικαλιστές συνάδελφοί τους.
Στ.Μ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου