11.10.12

Σκίζουν από... φιλοπατρία οι μεγιστάνες μας!

Μετά την ΦΑΓΕ, εκτός Ελλάδος και η Coca Cola;
Δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Coca-Cola 3E υπέβαλε η Coca-Cola HBC AG. 

Στόχος είναι να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης, μέσω μιας νέας ελβετικής εταιρείας συμμετοχών.

Η Coca-Cola HBC AG θα ζητήσει συγχρόνως την παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της Coca-Cola HBC AG στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υπό την επιφύλαξη της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η κίνηση γίνεται για να μπουν οι μετοχές της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Για να γίνει αυτό η Κar-Tess έχει ιδρύσει θυγατρική εταιρεία στην Ελβετία την Coca-Cola HBC AG, μεταφέρει δηλαδή την έδρα του ομίλου στην Ελβετία. 

Πρόκειται για την δεύτερη είδηση-σοκ μετά την πρόσφατη αποχώρηση της ΦΑΓΕ των αδερφών Φιλίππου, η οποία επέλεξε ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ φόρους στο Ελληνικό κράτος, αλλά στο Λουξεμβούργο! Την πατρίδα του κ. Γιουνκέρ...

Κίνηση καθόλα νόμιμη και στην "λογική" της αγοράς, αλλά παντελώς ΑΝΗΘΙΚΗ απέναντι στην Ελλάδα (στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία) αλλά και τους Έλληνες πελάτες-καταναλωτές των προϊόντων της εν λόγω εταιρείας.

Τουλάχιστον από... φιλοπατρία σκίζουν οι εγχώριοι μεγιστάνες μας!lykavitos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου