5.10.12

Σύμβαση συνεργασίας Περιφέρειας-Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Προγραμματική σύμβαση συνεργασίας υπέγραψε χθές  η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει προβεί σε συνεργασίες με διεθνείς φορείς για τη δημιουργία Ινστιτούτων, όπως το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο για την έρευνα στη θαλάσσια αιολική ενέργεια και το Ινστιτούτο για τη Νανοτεχνολογία, εφαρμόζοντας κατ' αυτό τον τρόπο μια στρατηγική ανάπτυξης στην οποία στρατηγικό εταίρο θα έχει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, προσφέροντας παράλληλα υπεραξία και στο επιστημονικό έργο του ίδιου του πανεπιστημίου.
Πρόσθεσε ότι «με τη δημιουργία των Ινστιτούτων αυτών βελτιώνουμε το κύρος του Πανεπιστημίου και των διεπιστημονικών συνεργασιών του και παράλληλα βοηθάμε να αναπτύξει τη στρατηγική του. Δημιουργούμε δομές για μια νέα αντίληψη και μια νέα προσπάθεια για την περιφέρειά μας και τη χώρα και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα αποτελέσει το στρατηγικό μας εταίρο», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η συνεργασία αυτή θα έχει καθοριστική σημασία και για τη νέα προγραμματική περίοδο.
Ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Μασσέλος, από την πλευρά του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις προτάσεις συνεργασίας και δήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συνεργασία αυτή θα έχει ουσιαστικό χαρακτήρα με συγκεκριμένα αποτελέσματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου