11.10.12

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-Ψάχνουν τα παιδιά των μεταναστών στα νηπιαγωγεία !

Επερώτηση στη Βουλή κατά την οποία ζητά να μάθει πόσα είναι τα παιδιά μεταναστών που φοιτούν στα νηπιαγωγεία της χώρας κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη και στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Παναγιώταρος ζητά να μάθει τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς».

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω βουλευτής προεκλογικά είχε δηλώσει ότι η Χρυσή Αυγή «θα μπει σε νοσοκομεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετάξει στο δρόμο τους ‘λαθρομετανάστες’ και τα παιδιά τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να απέστειλε στα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς της Ελλάδας κατεπείγον αίτημα με το οποίο ζητούνται τα στοιχεία των βρεφών που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα.

Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει, καθώς στην Ιεράπετρα Κρήτης οι νηπιαγωγοί αρνήθηκαν να στείλουν τα στοιχεία στο υπουργείο.

Αντ' αυτού το Διοικητικό Συμβούλιο αρμόδιο για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου της Ιεράπετρας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας τονίζοντας ότι ο νόμος διασφαλίζει το δικαίωμα πρόσβασης όλων των κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

Στην ίδια επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου της Ιεράπετρας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν θα «παραδώσουμε στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου