11.10.12

Απάντηση του Στυλιανίδη σε Χρυσή Αυγή

Έξαλλος είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με τις ακρότητες του Παναγιώταρου της Χρυσής Αυγής ο οποίος απαίτησε διευθύνσεις και ονόματα των αλλοδαπών και των παιδιών τους που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Από τις 4 Οκτωβρίου ο υπουργός Εσωτερικών έχει απαντήσει στη Βουλή ότι «η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς» και ότι με βάση το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στατιστικά, τα παιδιά που συμμετέχουν είναι κατά 96% Έλληνες πολίτες, 2% πολίτες της Ε.Ε. και 2% πολίτες άλλων χωρών.
Γι΄ αυτό και ζήτησε από τις διοικήσεις «να αποτυπωθεί στατιστικά και μόνο το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών για λόγους ενημέρωσης της Βουλής». Σε καμία περίπτωση όμως, όπως τόνισε, δε ζητήθηκαν ούτε πρόκειται να ζητηθούν τα στοιχεία των παιδιών αυτών παρά μόνο το ποσοστό Ελλήνων, ευρωπαίων και υπηκόων τρίτων χωρών.
Κατά τη συνεδρίαση, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επεσήμανε ότι «Έλληνες είναι οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού» όπως έλεγε ο Ισοκράτης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου