11.10.12

«Χαλάει» ο καιρός !

Παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε σήμερα Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά τμήματα όπου, από το βράδυ, αναμένεται να σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 25 στη Νότια Ελλάδα, από 15 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 17 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο και το Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι .

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα στην Αττική. Οι νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές ώρες αργότερα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βοριεοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.
 Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στην Θεσσαλονίκη. Τις πρωινές κυρίως ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου με τους ανέμους στο Θερμαϊκό να πνέουν ασθενείς.
 Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με περαιτέρω βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές κυρίως το απόγευμα περιμένουνε σήμερα στην Ηπειρο και τα νησιά του Ιονίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ηπειρο θα βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα, 2 έως 3 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις , όπου αργότερα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς στα νότια σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν στις Κυκλάδες αλλά και στην Κρήτη, οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν κυρίως στην περιοχή της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ και στις Κυκλάδες τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα, όπου αργότερα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα νότια τοπικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου