5.10.12

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Θα ξοφλήσει το ΙΚΑ σε…400 χρόνια!

Την απίστευτη αποκάλυψη του περιοδικού HOT-DOC του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη έφερε στη Βουλή ο Τρικαλινός βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιώργος Κυρίτσης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του με θέμα τον διακανονισμό ασφαλιστικών εισφορών σε εταιρείες με οφειλές άνω των 300.000 ευρώ.
Με έγγραφο που προσκόμισε προς τον υπουργό Εργασίας αναφέρει ότι μεγαλοοφειλέτης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ πέτυχε διακανονισμό χρεών σε 4.700 δόσεις(!), ενώ η τελευταία δόση θα πρέπει να εξοφληθεί στις 31.3.2404! (σε 400 σχεδόν χρόνια από τώρα!)
Όπως αναφέρει ο βουλευτής με έγγραφό τους προς τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο ο μεγαλοοφειλέτης πέτυχε με βάση το Ν. 3943/2011 σκανδαλώδη διακανονισμό οφειλών.
«Έχω στα χέρια μου –υπογλώσσιο πήραμε όταν το είδαμε- έγγραφο που δείχνει ότι κάποιος πέτυχε 4.700 δόσεις, με τελευταία δόση στις 31.03.2404», ανέφερε ο κ. Κυρίτσης, σημειώνοντας ότι ο διακανονισμός για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ γίνεται με απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ. «Χωρίς να είμαι νομικός, θεωρώ ότι σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να επιληφθεί εισαγγελέας», προσέθεσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος παραδέχθηκε ότι δεν διέθετε καμία ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα και κάλεσε τον κ. Κυρίτση να καταθέσει το έγγραφο.
«Θα πρέπει να περιέλθει σε γνώση δική μας και να πάμε στη διοίκηση του ΙΚΑ να ρωτήσουμε τι είναι αυτό. Το ζήτημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από τη διοίκηση του ΙΚΑ, της αυστηρότερης δυνατής» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου