12.10.12

28 λεπτά ανά λίτρο το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης

ΣΕ 0,28 ευρώ ορίστηκε η τιμή ανά λίτρο του επιδόματος θέρμανσης που θα δοθεί στους δικαιούχους με ακίνητα έως 120 τ.μ. Το συνολικό ποσό του επιδόματος που θα δικαιούται όμως ο φορολογουμένους θα εξαρτάται από γεωγραφικά κριτήρια και θα ξεκινάει από 42 ευρώ (π.χ. για γκαρσονιέρα 30 τ.μ. στην Αθήνα) και θα φτάνει μέχρι τα 840 ευρώ για μια κατοικία στο Νευροκόπι.

Το επίδομα ουσιαστικά θα είναι μια επιστροφή του αυξημένου φόρου. Ο καταναλωτής θα πληρώνει 1,40 ευρώ περίπου το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης και στη συνεχεία θα παίρνει πίσω τα 28 λεπτά. Για την καταβολή επιδόματος θα λαμβάνονται υπόψη και τρία ακόμη κριτήρια: το ύψος του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος, η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας και η επιφάνεια της κύριας κατοικίας σε τετραγωνικά μέτρα.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία για να πάρουν πίσω την επιστροφή φόρου: Θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet τις αιτήσεις όπου θα πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο ΑΦΜ και ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού όπου θα γίνεται η σταδιακή πίστωση του ποσού του επιδόματος.

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα ελέγχει εάν ο αιτών πληροί τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ακολούθως θα διασταυρώνει τα στοιχεία της κατανάλωσης με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι πρατηριούχοι για να ελέγχουν τις ποσότητες που καταναλώθηκαν.
Η καταβολή του ποσού της «επιστροφής φόρου» που αντιστοιχεί στην αγορασθείσα ποσότητα θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου το αργότερο μέσα σε 10-15 μέρες από τη γνωστοποίηση της συναλλαγής στο σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Φλώρινα: Ενέργειες για  αποκλεισμό των συνόρων εξετάζουν επαγγελματικοί φορείς και κάτοικοι της Φλώρινας, σε σειρά κινητοποιήσεων που σχεδιάζουν διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα που ξεκινά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, οι βενζινοπώλες της Φλώρινας δεν πρόκειται να προμηθευτούν ούτε να διανείμουν πετρέλαιο, στο πλαίσιο μιας αρχικής κινητοποίησης. Στη συνέχεια οι φορείς της περιοχής θα αποφασίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις, σχεδιάζοντας μεταξύ άλλων κλείσιμο των συνόρων, των δρόμων, της αγοράς και των υπηρεσιών της περιοχής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου