26.10.12

«Παρέλαση» 2.000 αστυνομικών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης !

Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, αλλά και ισχυρής αστυνόμευσης θα ζήσουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, αφού από σήμερα Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή η πόλη θα φιλοξενήσει ισχυρότατες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ οι οποίες θα εγγυηθούν την ομαλότητα του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, αλλά και την παρέλευση της 28ης Οκτωβρίου.
Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ μετά τα περσινά έκτροπα που είχαν ως αποτέλεσμα να φύγει εσπευσμένα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπαούλιας, ο οποίος και προπηλακίστηκε από διαδηλωτές, αποφάσισαν να μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε φρούριο και την εξέδρα των επισήμων σε... πριβέ χώρο, αφού γύρω από αυτήν θα δημιουργηθεί μία «νεκρή» ζώνη.
Η αστυνομία θα ακολουθήσει σχέδιο αντίστοιχο με αυτό που της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα με τους θεατές-πολίτες να μην μπορούν να πλησιάσουν πιο κοντά από τα 100 μέτρα την εξέδρα των επισήμων. 
Ηδη στην πόλη βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί, ενώ στην παραλιακή λεωφόρο θα στηθεί και ο φράχτης που μπαίνει μπροστά από το Κοινοβούλιο στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα θα εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαγωγών ατόμων που κρίνονται ύποπτα, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.και σκάφη του Λιμενικού θα σαρώνουν τις «κόκκινες» περιοχές από αέρα και θάλασσα.
Σήμερα εξάλλου θα απαγορευτεί και η είσοδος πιστών στον Άγιο Δημήτριο μετά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα παραμείνει στην πόλη το τριήμερο, προκειμένου να παραστεί και στην παρέλαση την Κυριακή.
Αντιθέτως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα παρευρεθεί σήμερα στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης και αμέσως μετά θα αναχωρήσει.
Και στην Αθήνα όμως η ΕΛ.ΑΣ θα λάβει αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στη μαθητική παρέλαση της Κυριακής και φυσικά η προσέγγιση στην εξέδρα των επισήμων θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις. Παράλληλα θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου που περιλαμβάνουν σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους που θα γίνουν παρελάσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου