17.9.12

Independent - Το ελληνικό γκολφ θα βγάλει τη χώρα από το χρέος;

Το προφανές τονίζειάρθρο του Independent (14/9/2012) που εστιάζει στη δύναμη την οποία έχει –ή θα έπρεπε να έχει- ο ελληνικός τουρισμός.

 Μεταφέροντας τη δική του εμπειρία από πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα, ο λάτρης του γκολφ Τζέιμς Κούσικ (James Cusick) εξηγεί πώς η χώρα μας έχει μπει πια γερά σε μία νέα –και άκρως προσοδοφόρα- αγορά τουρισμού, κυρίως μέσω του υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος "Costa Navarino" στη Μεσσηνία.
Σκοπός είναι η ευκαιρία να αξιοποιηθεί κατάλληλα.
"Τα δύο γήπεδα του Ναβαρίνο –και ένα τρίτο που βρίσκεται στα πρώτα στάδια της προετοιμασίας- σημαίνει ότι η Ελλάδα διαθέτει πια έναν παγκοσμίου κλάσης προορισμό για γκολφ στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου.
Με την Αθήνα να παλεύει με μια αμείλικτη ύφεση, το "Costa Navarino" δεν αποτελεί οπωσδήποτε τη μαγική λύση. Όμως θέτει όλα τα απαραίτητα ερωτήματα μιας χώρας που έχει όλους τους απαραίτητους φυσικούς πόρους ώστε να γίνει σοβαρότατος… παίκτης στον χάρτη του ευρωπαϊκού γκολφ.
Το θέμα είναι ποιος ακούει αυτή τη στιγμή…", αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου δίνοντας στη συνέχεια λεπτομερείς "τουριστικές" πληροφορίες σχετικά με το πώς φτάνει κανείς στο εν λόγο ξενοδοχείο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου